Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε.

Βρυξέλλες
“Πογκρόμ” κατά των Ρομά εξαπέλυσε η Γαλλική κυβέρνηση, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δίνει τη συγκατάθεσή της στην απόφαση για εντατικοποίηση της πολιτικής διάλυσης παράνομων καταυλισμών και την απέλαση προς τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία όσων από τους κατοίκους τους βρίσκονται παράνομα στη χώρα.
“Οι ευρωπαϊκοί νόμοι για την ελευθερη μετακίνηση των ευρωπαίων πολιτών δίνουν το δικαίωμα στα κράτη μέλη (της ΕΕ) να ελέγχουν το έδαφός τους και να καταπολεμούν την εγκληματικότητα”, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Βίβιαν Ρέντινγκ, ευρωπαίας Επιτρόπου αρμόδιας για τη Δικαιοσύνη και τα Θεμελιώδη Δικαιώματα των Πολιτών.
“Οι απελάσεις πρέπει να εξεταστούν ανά περίπτωση αν υπάρξει πρόβλημα με κάποιο άτομο”, πρόσθεσε. “Πρέπει να λάβουμε υπόψη τους προγόνους του ατόμου, τις κατηγορίες που το βαραίνουν, τη διάρκεια της παραμονής του, τους δεσμούς του με τη χώρα”, διευκρίνισε. “Ομως το κράτος θα αποφασίσει”, επέμεινε.
Από την πλευρά της μία ρουμανική μη κυβερνητική οργάνωση κατήγγειλε σήμερα την απόφαση της Γαλλίας, εκτιμώντας ότι πρόκειται για “παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.
“Η απόφαση της Γαλλίας να απελάσει ολόκληρες κοινότητες Ρομά χωρίς να εξετάσει τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μάγκντα Ματάς διευθύντρια της ΜΚΟ Romani Criss.
“Κάθε περίπτωση πρέπει να εξεταστεί ξεχωριστά”, επέμεινε, καταγγέλοντας “την έλλειψη συνεργασίας μεταξύ της Γαλλίας και της Ρουμανίας για την υιοθέτηση κοινών πολιτικών που θα οδηγήσουν στην ενσωμάτωση των Ρομά”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα