Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΣΤΑ ΡΟΥΣΤΙΚΑ

Πέντε χρόνια μετά το θάνατο του Μανόλη Αναγνοστάκη, στα Ρούστικα, τόπο καταγωγής του ποιητή, θα πραγματοποιηθεί διήμερο εκδηλώσεων την Κυριακή 1 και τη Δευτέρα 2 Αυγούστου. Τις εκδηλώσεις διοργανώνει ο πανελλήνιος Όμιλος Φίλων του ποιητή, που ιδρύθηκε πέρυσι, μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ρουστίκων, τον Δήμο Νικηφόρου Φωκά, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, και σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τον Δήμο Ρεθύμνου.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα εγκαινιαστεί το πνευματικό-πολιτιστικό κέντρο Ανέστης και Μανόλης Αναγνωστάκης, που στεγάζεται στο σπίτι της οικογένειας Αναγνωστάκη, το οποίο δωρήθηκε στην κοινότητα των Ρουστίκων από τον ίδιο τον ποιητή. Επίσης θα εγκαινιαστεί έκθεση με τίτλο Μανόλης Αναγνωστάκης ?Ποιητής και Πολίτης και θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με ομιλητές τους Άντεια Φραντζή, Νάσο Βαγενά, Αλέξανδρο Μπαζούκη, Κατερίνα Μπλαβάκη και συντονιστή, τον Πρόεδρο του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αλέξη Πολίτη.
Το διήμερο θα συμπληρώσουν συναυλία στη μικρή πλατεία του βενετσιάνικου χωριού με την Αλίκη Καγιαλόγλου, που θα ερμηνεύσει μελοποιημένη ποίηση του Αναγνωστάκη, και προβολή των ντοκυμαντέρ του Λάκη Παπαστάθη για τη ζωή και το έργο του ποιητή.
Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα