Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ

Νέα σύσκεψη θα πραγματοποιήσουν σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, οι εκπροσώποι των Ομοσπονδιών των Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων Δ.Χ. για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους, μετά τη συνάντηση που είχαν χθες με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα. Έως τότε η απεργία συνεχίζεται κανονικά.
Στο μεταξύ, ξεκίνησε χθες στα Χανιά η διαδικασία επίδοσης των φύλλων πορείας για την επιστράτευση των βυτιοφορέων και των οχημάτων τους μετά την αποστολή της σχετικής
εγκυκλίου από το υπουργείο στη Νομαρχία.
Μικρή ανάσα πήρε η αγορά των καυσίμων, μετά την τροφοδότηση των πρατηρίων με περιορισμένες ποσότητες από βυτιοφόρα Ι.Χ. των εταιρειών χωρίς, ωστόσο, να λείψουν οι ουρές και η ταλαιπωρία.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
Στη σημερινή συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στην Αθήνα, θα αποφασίσουν οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ. το επόμενο βήμα τους.
Την απόφαση των Ομοσπονδιών αναμένει και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φορτηγών Ν. Χανίων.
Χθες, μέλη του συλλόγου ήταν συγκεντρωμένα στις
αποθήκες καυσίμων στον Άγιο Ονούφριο και το λιμάνι της Σούδας, όπου είχαν σταθμεύσει στην άκρη του δρόμου ορισμένα από τα αυτοκίνητά τους.
“Συνεχίζουμε κανονικά την απεργία μας”, σημείωσε μιλώντας στα “Χ.Ν.” ο πρόεδρος του συλλόγου Ιδιοκτητών Φορτηγών Ν. Χανίων Γιάννης Κουκουράκης: “Ο Νομός Χανίων πιστεύω να μην έχει τόσο πρόβλημα. Ό,τι είπαμε χθες (σ.σ. προχθές) στο Αστυνομικό Μέγαρο ισχύει. Σήμερα (σ.σ. χθες) θα βγουν 210 με 220 χιλιάδες λίτρα βενζίνη από φορτηγά ιδιωτικής χρήσης των εταιρειών καυσίμων. Έρχονται φορτώνουν και φεύγουν κανονικά χωρίς καμία παρεμπόδιση. Και στο λιμάνι της Σούδας πάνε όλα ομαλά”.
Παράλληλα, ο κ. Κουκουράκης τόνισε ότι με πρωτοβουλία του χθες αυτοκίνητα του συλλόγου εξυπηρέτησαν για υγειονομικούς λόγους ξενοδοχεία και υπηρεσίες και πρόσθεσε ότι όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την παροχή αυτών των υπηρεσιών θα διατεθούν στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Αποκατάστασης Ατόμων Με Ειδιακές Ανάγκες (ΚΗΦΑΑΜΕΑ).
ΦΥΛΛΑ ΠΟΡΕΙΑΣ
Στο μεταξύ, ξεκίνησε χθες και στα Χανιά η διαδικασία επίδοσης των φύλλων πορείας για την επιστράτευση των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων Δ.Χ..
Το πρωί η Νομαρχία Χανίων έλαβε από το υπουργείο τη σχετική εγκύκλιο, ενώ γύρω στις 3 το μεσημέρι, έφτασε η κατάσταση όλων των φορτηγών Δ.Χ. των οποίων η
άδεια έχει εκδοθεί στα Χανιά.
Σύμφωνα τον διευθυντή της Διεύθυνσης Μεταφορών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, Γιάννη Πατεράκη, το υπουργείο δίνει
εντολή να επιταχθούν όλα τα φορτηγά Δ.Χ. του Νομού που είναι περίπου 370, όπως επίσης και όλα τα ρυμουλκούμενα που είναι περίπου 750: “Γύρω στις 3 το μεσημέρι χθες έφτασε από το υπουργείο στη Νομαρχία Χανίων η κατάσταση όλων των φοργητών Δ.Χ. που έχει εκδοθεί
άδεια στα Χανιά. Όλα τα φορτηγά Δ.Χ. του Νομού που είναι περίπου 370 επιτάσσονται όπως επίσης και τα ρυμουλκούμενα που είναι περίπου 750. Η Νομαρχία άμεσα άρχισε να βγάζει επιτακτήρια και περίπου στις 4 το απόγευμα έφυγαν τα πρώτα επιτακτήρια δηλαδή περίπου 20 σε βυτιοφόρα Δ.Χ. μεταφοράς υγρών καυσίμων και σε μερικά ψυγεία”.
Η διαδικασία συνεχίζονταν εώς αργά χθες το βράδυ από τους υπαλλήλους της Νομαρχίας Χανίων και σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Πατεράκη σήμερα έως στις 12 το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί αναλαμβάνοντας πλέον η Αστυνομία την επίδοση των φύλλων πορείας στους απεργούς.
ΜΙΚΡΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ
ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
Χωρίς να λείψουν οι ουρές και η ταλαιπωρία βελτιωμένη ελαφρώς ήταν χθες η εικόνα στην αγορά των καυσίμων στα Χανιά καθώς οι εταιρείες που διαθέτουν βυτιοφόρα Ι.Χ. πραγματοποιήσαν
από ένα δρομολόγιο.
“Οι εταιρείες που διέθεταν Ι.Χ. βυτία έκαναν από ένα δρομολόγιο μετά από συνεννόηση με το σωματείο Δ.Χ. και τον πρόεδρό του”, σημείωσε ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών Ν. Χανίων Βαγγέλης Κώτσος και πρόσθεσε: “Βέβαια, αυτό που είχα ζητήσει στη σύσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο ήταν να κάνουν δύο δρομολόγια το κάθε βυτίο. Αυτή τη στιγμή έχουμε αρκεστεί στο ένα και θα δούμε τις επόμενες ημέρες αν αυτό το ένα μπορεί να γίνει δύο αν βέβαια συνεχιστεί η απεργία”.
Ο κ. Κώτσος υπογράμμισε ακόμα ότι τα δρομολόγια που πραγματοποίησαν τα ιδιωτικά βυτιοφόρα είχαν ως αποτέλεσμα οι ουρές να είναι αρκετά μικρότερες σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και τα πρατήρια που είχαν καύσιμα για ορισμένες ώρες να είναι περισσότερα: “Αυτός ήταν και ο σκοπός της συνάντησης στο Αστυνομικό Μέγαρο και νομίζω ότι το πετύχαμε αυτό. Βέβαια, τις απογευματινές ώρες το πρόβλημα εντείνεται γιατί οι ποσότητες που τροφοδοτούνται τα πρατήρια είναι μικρές. Οπότε αν συνεχιστεί η απεργία θα έλεγα στους καταναλωτές να ψάχνουν για βενζίνη τις πρωινές ώρες γιατί μετά εξαντλούνται τα καύσιμα”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα