Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
Πέντε νομοσχέδια στο υπουργικό συμβούλιο
Αθήνα
Πέντε σχέδια νόμου θα συζητηθούν κατά την σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ενώ θα εγκριθεί και ο διορισμός του Ροβέρτου Σπυρόπουλου στη θέση του διοικητή του ΙΚΑ. Θα προηγηθεί συνεδρίαση του Διαθεσμικού, στις 11 το πρωί, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.
Στην συνεδριάση του υπουργικού συμβουλίου (2 μ.μ.) θα συζητηθούν τα νομοσχέδια:
– Ανάπτυξη της Δια Βίου Μάθησης και λοιπές διατάξεις του υπουργείου Παιδείας
– Αναδιοργάνωση της Εθνικής Σχολής Δικαστών  του υπουργείου Δικαιοσύνης
– Υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας
– Ενσωμάτωση Οδηγίας INSPIRE, του υπουργείου Περιβάλλοντος
– Άσκηση ορισμένων δικαιωμάτων από μετόχους εισηγμένων, του υπουργείου Οικονομίας
Το πρώι, ο Γιώργος Παπανδρέου θα επισκεφθεί τον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών στο Ολυμπιακό Χωριό και στη συνέχεια το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.

ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ
“Θυμήθηκε” πάλι τον Σ. Ξυνίδη η Ν.Δ.

Αθήνα
Στο κάδρο του Βατοπεδίου επιχειρεί να ξαναβάλει τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ η Νέα Δημοκρατία. Μέσω δήλωσης του μέλους της προανακριτικής επιτροπής, Ελίζας Βόζεμπεργκ, ζητά από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, να διερευνήσει τις ευθύνες τόσο του Σωκράτη Ξυνίδη όσο και του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή.
Η βουλευτής υποστήριξε ότι ο πρώτος “με την ψήφο του, το 2000, συνέβαλε στον πρώτο αποχαρακτηρισμό δημόσιας γης και παράδοσης της στην Ι.Μ. Βατοπεδίου”, ενώ για τον δεύτερο είπε ότι “κατά παραβίαση της μυστικότητας της συνεδριάσεως του Πρωτοδικείου της Ροδόπης γνώριζε την απόφαση πριν από την έκδοσή της”.
“Ίσως, έτσι αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι της σκευωρίας του ΠΑΣΟΚ”, κατέληξε.

ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
Παραιτήθηκε
ο πρόεδρος της ΕΡΤ

Αθήνα
Την παραίτησή του υπέβαλε στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Γεώργιος Γαμπρίτσος, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.
Ο κ. Γαμπρίτσος ανακοίνωσε την αποχώρησή του το βράδυ της Τρίτης, αλλά όπως αναφέρει σε επιστολή του προς του ΔΣ της ΕΡΤ, είχε υποβάλλει την παραίτησή του στον εποπτεύοντα υπουργό κ. Γερουλάνο από τις 15 Ιουλίου, με καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 30 Ιουλίου. «Όπως ανέφερα και στον υπουργό, οι λόγοι της αποχώρησής μου είναι προσωπικοί και σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με την εποπτεύουσα αρχή ή με τους συνεργάτες μου. Κρίνω δε, ότι στην παρούσα χρονική στιγμή δε ζημιώνεται η ΕΡΤ, καθώς το ακανθώδες θέμα των συμβασιούχων βαίνει προς διευθέτηση και οι βάσεις για την οικονομική εξυγίανση της ΕΡΤ έχουν τεθεί» αναφέρει. Ο κ. Γαμπρίτσος, στην απιστολή του κάνει ένα απολογισμό της σχεδόν 6μηνης θητείας του στην ΕΡΤ και προσθέτει: «Θέλω να πιστεύω ότι θέσαμε το πλαίσιο και τις προϋποθέσεις για να μπορέσει η ΕΡΤ να λειτουργεί ως πρότυπος οργανισμός στον χώρο της. Βεβαίως απομένουν πολλά και δύσκολα για να συνεχίσει στη σωστή κατεύθυνση και να ξανακερδίσει την αναγνώριση και υποστήριξη των συμπολιτών μας που τη χρηματοδοτούν».
Ο υπουργός Πολιτισμού κ. Π.Γερουλάνος απαντώντας στον κ. Γαμπρίτσιο ανέφερε ότι τον λυπεί η απόφαση του να παραιτηθεί αλλά τόνισε πως σέβεται απόλυτα τους προσωπικούς λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.
«Θα ήθελα ειλικρινά να σε ευχαριστήσω για τις σημαντικές υπηρεσίες που προσέφερες στην ΕΡΤ στο σύντομο διάστημα που άσκησες τη διοίκησή της. Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας εργάσθηκες σκληρά και κατάφερες σε συνεργασία με το ΔΣ να δώσεις τα πρώτα σημάδια εξορθολογισμού και εξυγίανσης της ΕΡΤ. Ο αναμορφωμένος προϋπολογισμός που εγκρίθηκε στο προηγούμενο ΔΣ, ο οποίος για πρώτη φορά στα χρονικά της ΕΡΤ εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα 30 εκατ. ευρώ είναι ενδεικτικός της νέας πορείας της ΕΡΤ. Αλλά κυρίως θέλω να σε ευχαριστήσω για το ήθος, τη συνέπεια και την αφοσίωση που έδειξες. Και θα ήθελα να σου ζητήσω να συνεχίσεις να στηρίζεις τις προσπάθειες για την έξοδο της ΕΡΤ από το αδιέξοδο που κάποιοι την οδήγησαν, να συνεχίσεις να βοηθάς στην προσπάθειά μας για τη δημιουργία μιας πραγματικά δημόσιας τηλεόρασης. Εσύ γνωρίζεις όσο λίγοι πόσο δύσκολο αλλά και επιτακτικό είναι αυτό» ανέφερε ο κ. Γερουλάνος.

ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΘΗΡΑΣ
Ακυβέρνητο σκάφος με 20 αλλοδαπούς

Αθήνα,
Η Λιμενική Αρχή Θήρας ενημερώθηκε την Τρίτη από τον κυβερνήτη του αλιευτικού σκάφους «ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΤΕΥΧΙΑΝΗ», ότι στη θαλάσσια περιοχή 3 ν.μ. από το αλιευτικό καταφύγιο Βλυχάδας, είχε εντοπισθεί ακυβέρνητο ιστιοφόρο σκάφος, με στοιχεία «MARMARIS KAPADOKYA», στο οποίο επέβαιναν συνολικά 20 αλλοδαποί (16 άνδρες, 2 γυναίκες και 2 παιδιά).
Το ιστιοφόρο ρυμουλκήθηκε από το Α/Κ, στη Βλυχάδα, όπου προσέδεσε με ασφάλεια και κατόπιν ελέγχου από στελέχη Λ.Σ., που είχαν σπεύσει στο σημείο, διαπιστώθηκε ότι οι αλλοδαποί, οι οποίοι δήλωσαν ότι είχαν ξεκινήσει από την Τουρκία με τελικό προορισμό την Ιταλία, δεν κατείχαν νόμιμα έγγραφα και συνελήφθησαν, ενώ επίσης από τη διερεύνηση προέκυψε ότι δύο από τους αλλοδαπούς, ηλικίας 41 και 35 ετών, ήταν οι διακινητές – πλήρωμα του Ι/Φ.
Σε συνεργασία με το Επαρχείο, οι παράνομοι μετανάστες οδηγήθηκαν σε κατάλληλο χώρο υποδοχής, στο Μεγαλοχώρι Θήρας και υποβλήθηκαν σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.
Για το περιστατικό, ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών Νάξου, ο οποίος διέταξε το σχηματισμό φακέλου δικογραφίας, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, εις βάρος των δύο αλλοδαπών διακινητών, ενώ το σκάφος που χρησιμοποιήθηκε στην παράνομη μεταφορά κατασχέθηκε.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα