Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑΠΟ ΤΗ “ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ”

Αθήνα
Στο “μικροσόπιο” της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρίσκεται η προκήρυξη της οργάνωσης “Σέχτα Επαναστατών”, για την ανάληψη της ευθύνης για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γκιόλια. Οι αρχές, μελετούν με ιδιαίτερη προσοχή το επτασέλιδο κείμενο που δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα “Τα Νέα”, στο οποίο εξαπολύεται επίθεση στο δημοσιογραφικό κόσμο.
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί, σχολιάζοντας την προκήτυξη, θεωρούν ότι πρόκειται κατά ένα μέρος για επίδειξη ισχύος από πλευράς της οργάνωσης, αφού μαζί με το επτασέλιδο κείμενο που υπήρχε στο φάκελο είχαν και μια φωτογραφία με τον οπλισμό που διαθέτουν και ο οποίος αποτελείται από τρία “καλάσνικοφ”, 12 πιστόλια, ένα περίστροφο και ένα ημιαυτόματο, πιθανόν τύπου “Σκόρπιον”. Τα όπλα είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο που θυμίζουν το οπλοστάσιο της “17 Ν”, όπως το εμφάνιζε τότε η οργάνωση.
Στην προκήρυξή της η “Σέχτα Επαναστατών” αφιερώνει ένα μεγάλο μέρος στο πώς δημιουργήθηκε και στους τελευταίους 13 μήνες “σιωπής” πριν τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, λέγοντας ότι ουσιαστικά ήταν στο στάδιο της αναβάθμισης της δράσης που εμπεριείχε κάποιες απαραίτητες προϋποθέσεις.
Αναφέρει συγκεκριμένα: “Περάσαμε σε μια δημιουργική αφάνεια με σκοπό να αναδυθούμε πιο ικανοί, πιο ουσιαστικοί, πιο επικίνδυνοι. Σε αυτό το διάστημα αρκετοί από εμάς εκπαιδευτήκαμε στα όπλα, μάθαμε νέες τεχνικές, διαβάσαμε, ενημερώθηκαμε για άγνωστες μέχρι τότε καταστάσεις αγώνα, ανταλλάξαμε εμπειρίες και σκεπτικά με άλλους μαχητές και αναφοδιαστήκαμε στον υλικοτεχνικό τομέα”.
“ΠΥΡΑ” ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
Στη συνέχεια, η προκήρυξη αναφέρεται αναλυτικά στην παρακολούθηση και τελικά στη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, που, όπως σημειώνεται, “έκανε τις επιλογές του και εμείς τις δικές μας. Αυτός επέλεξε να ζήσει σαν τρωκτικό στο βασίλειο της λάσπης, του άθλιου κύκλου του και εμείς ως λύκοι έξω από την αγέλη”.
Ειδικότερα διευκρινίζει ο συντάκτης ότι ο βασικός λόγος της δολοφονίας ήταν “η κυρίαρχη θέση που κατείχε (ο δημοσιογράφος) στην ηλεκτρονική μορφή της νέας δημοσιογραφίας”.
Στο κεφάλαιο αυτό η προκήρυξη αναφέρεται με βαρείς χαρακτηρισμούς σε δημοσιογράφους και εκδότες όπως ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο Π. Κωστόπουλος, ο Θέμος Αναστασιάδης, ο Ν.Χατζηνικολάου, ο Γ. Παπαγιάννης, ο Γιώργος Κουρής και ο Δημήτρης Κοντομηνάς.
Αναφέρεται ακόμα στα “μπλογκ”, διευκρινίζοντας ότι μπορεί αυτού του είδους η δημοσιογραφία να τοποθέτησε ως στόχο τον Σωκράτη Γκιόλια, η πράξη τους όμως “δεν έχει να κάνει με την εναντίωσή μας στην ανωνυμία των μπλογκς, καθώς αντιθέτως την προτάσσουμε και τη θεωρούμε απαραίτητη σαν ασπίδα προστασίας, εχθρών του καθεστώτος και ως υγιή συνθήκη πραγματικά εναλλακτικών, αυτοδιαχειριζόμενων μέσων ενημέρωσης”.
Σε ό,τι αφορά το τι είπαν στο θυροτηλέφωνο και έπεισαν τον Σωκράτη Γκιόλια να κατέβει από το διαμέρισμά του στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου και τον σκότωσαν, η προκήρυξη αναφέρει: “Το τι ακριβώς ειπώθηκε στο θυροτηλέφωνο ώστε να εξασφαλίσουμε όχι μόνο ότι θα κατέβει, αλλά θα ‘ρθει μόνος του χωρίς να συνοδεύεται από τη σύζυγό του, είναι κάτι που δεν χρειάζεται να δημοσιοποιηθεί για αρκετούς λόγους”.
Υπογραμμίζουν, ακόμα, ότι ήθελαν το δημοσιογράφο μόνο του, αλλά όχι μέσα στο σπίτι, καθώς σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσαν να πάθει κακό η σύζυγός του και το παιδί του, γιατί όπως λένε “ο ένοπλος μαχητής δεν πυροβολεί ανθρώπους, πυροβολεί ενάντια στο ίδιο το σύστημα”.
ΛΙΣΤΑ ΣΤΟΧΩΝ
Σε ό,τι αφορά τους επόμενους στόχους στρέφεται ευθέως εναντίον της ομάδας ΔΙΑΣ της Αστυνομίας, ενώ εξαπολύει απειλές και κατά εισαγγελέων, σωφρονιστικών υπαλλήλων, διευθυντών φυλακών και κοινωνικών λειτουργών που εργάζονται στις φυλακές, τονίζοντας ότι “σας προειδοποιούμε πως αν δεν αλλάξετε άμεσα τη στάση σας και δεν σταματήσετε να ταλαιπωρείτε βασανισμένους φυλακισμένους ανθρώπους, θα μπείτε σε λίστα προτεραιότητας ώστε να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι”.
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί θεωρούν ότι οι αναφορές στην προκήρυξη είναι προάγγελος νέων επιθέσεων της οργάνωσης “Σέχτα Επαναστατών”, γι΄αυτό έχουν δοθεί εντολές ειδικά στους αστυνομικούς που περιπολούν στους δρόμους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Σε ό,τι αφορά το συντάκτη της προκήρυξης, εκτιμούν ότι πιθανόν να είναι ο ίδιος που είχε γράψει την πρώτη προκήρυξη της οργάνωσης μετά τις επιθέσεις στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού και τον τηλεοπτικό σταθμό “Αλτερ”.
Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής μελετούν μία-μία τις φράσεις που ενδεχομένως να δίνουν μια κατεύθυνση σε ό,τι αφορά την ταυτότητα των δραστών και το χώρο από τον οποίο προέρχονται.
Από το Αρχηγείο της Αστυνομίας, σε απάντηση του σημείου της προκήρυξης, όπου ο συντάκτης της αναφέρει ότι συνόδευαν τον Σωκράτη Γκιόλια δύο αστυνομικοί, έγινε γνωστό το εξής: “Πράγματι, ο δημοσιογράφος συνοδευόταν από δύο μοτοσικλέτες τον τελευταίο καιρό, τη μία από τις οποίες οδηγούσε ιδιώτης, ενώ η άλλη ανήκει σε αστυνομικό”. Για τον τελευταίο, από το Αρχηγείο διευκρινίζεται ότι πρόκειται για αστυφύλακα, ο οποίος υπηρετεί στη φρουρά του προέδρου του Αρείου Πάγου, αλλά δεν συνόδευε το δημοσιογράφο με εντολή της υπηρεσίας του, ενώ δεν ήταν ενήμερη ούτε η Αστυνομία, ούτε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου.
Ο ίδιος, ο οποίος εντοπίστηκε και ρωτήθηκε από τους προϊσταμένους του, δήλωσε ότι προσέφερε εξυπηρέτηση στον Σωκράτη Γκιόλια λόγω παλιάς φιλίας μεταξύ τους από το χώρο του αθλητισμού.
ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ? “ΟΜΕΡΤΑ”
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το σημείο της προκήρυξης που αναφέρεται στους αυτόπτες μάρτυρες λέγοντας: “Συμβουλεύουμε και όλους τους αυτόπτες μάρτυρες η απάντησή τους σε κάθε ερώτηση να είναι μόνο μία “δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα…“. Οτιδήποτε άλλο θα εκληφθεί ως συνεργασία με την αστυνομία και αυτό δεν είναι αποδεκτό”.
Στη συνέχεια, η προκήρυξη αναφέρει ότι “η εκτέλεση του συγκεκριμένου δημοσιογράφου σε συνδυασμό με τις αντάρτικες ενέργειες του τελευταίου χρόνου, πιστεύουμε ότι διαμορφώνει μια αρνητική εικόνα στο εξωτερικό για την ασφάλεια της ελληνικής επικράτειας και χτυπάει την εθνική βιομηχανία τουρισμού”, διευκρινίζοντας ότι “ο υπέρτατος σχεδιασμός και το καθήκον ενός αντάρτη πόλης είναι να αποδιοργανώσει το εσωτερικό της χώρας του, να πλήξει την εθνική οικονομία, να κιβδηλώσει τη δημόσια εξωτερική εικόνα”. Το τελευταίο ανέφεραν στην προκήρυξη που είχαν στείλει μετά τη δολοφονία του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα πέρσι τον Ιούνιο.

 Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης, με αφορμή την προκήρυξη και την ανάληψη ευθύνης της τελευταίας τρομοκρατικής δολοφονικής επίθεσης κατά του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια από την οργάνωση «ΣΕΧΤΑ», καταδίκασαν την τρομοκρατία.
«Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται αλλά ενισχύεται μέσα από τη συλλογική προσπάθεια του ελληνικού λαού για αγώνα ενάντια στη τρομοκρατία, που θα συνεχίσουμε απαρέγκλιτα και με επιτυχία», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής.
«Οι απειλές εναντίον πολιτικών, δημοσιογράφων, εκδοτών και διευθυντών φυλακών δείχνουν ότι κάτι πάει να αλλάξει στο τρόπο που κάποιοι με το αρρωστημένο μυαλό τους θέλουν να τρομοκρατήσουν. Η κυβέρνηση θα έχει την αρωγή και τη στήριξη όλων να κάνει όσο γίνεται γρηγορότερα τη δουλειά της και να δώσει γρήγορα λύση στη δαμόκλεια σπάθη της τρομοκρατίας. Η σημερινή ανακοίνωση της οργάνωσης πρέπει να μας κινητροδοτήσει να κάνουμε όλοι αυτό που έχουμε ευθύνη απέναντι στη κοινωνία», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος.
«Αυτές οι τρομοκρατικές οργανώσεις αποτελούν χειραγωγία στο σύστημα και αποπροσανατολίζουν το λαό αλλά δεν θα τους περάσει. Είναι χρέος της κυβέρνησης να τους αποκαλύψει και να μάθουμε κάποια στιγμή την αλήθεια, όπως έγινε όταν αποκαλύφθηκε ότι το διαμέρισμα που κρατούνταν ο Αλντο Μόρο ήταν ενοικιασμένο από τη ΣΙΑ», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.
«Το δικό μας το μήνυμα που πρέπει να τους στείλουμε είναι ότι με την τελευταία τρομοκρατική ενέργεια τους δεν κέρδισαν απολύτως τίποτα. Το μόνο που αποκόμισαν είναι κοινωνική απέχθεια και καθολική άρνηση των πολιτών να αποδεχθούν τέτοιου είδους ενέργειες που βάφονται με το αίμα», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης.
Ο ΣΥΝ εκφράζει την αδιαπραγμάτευτη καταδίκη οποιασδήποτε μορφής είτε άμεσης, είτε έμμεσης τρομοκρατίας από όπου και αν προέρχεται. «Η παρουσία και η δράση της τρομοκρατίας δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για τη συρρίκνωση των δημοκρατικών ελευθεριών και των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων» καταλήγει.     


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα