Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Πεκίνο
Περισσότερα από 1.000 βαρέλια που περιέχουν εκρηκτικές χημικές ουσίες παρασύρθηκαν σε ποταμό της επαρχίας Τζιλίν, στη βορειοανατολική Κίνα, λόγω των πλημμυρών, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το πρωί και τα βαρέλια παρασύρθηκαν στον ποταμό Σονγκχουά, διευκρινίζει το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο τοπικό κυβερνητικό αξιωματούχο.
Οι κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν τηλεφωνικώς ότι για ένα χρονικό διάστημα διακόπηκε η παροχή νερού σε διάφορα μέρη της πόλης Τζιλίν που βρίσκεται στην ομώνυμη επαρχία, η οποία όμως τώρα ξαναρχίζει να αποκαθίσταται.
Τα βαρέλια που βρισκόντουσαν σε εργοστάσιο χημικών περιείχαν περισσότερα από 160.000 κιλά εκρηκτικών χημικών υγρών, διευκρινίζει το Νέα Κίνα.
“Εργαζόμενοι σε υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων προσπαθούν να περισυλλέξουν τα βαρέλια και οι τοπικές αρχές περιβαλλοντικής προστασίας παρακολουθούν από κοντά την ποιότητα του νερού του ποταμού”, κατέληξε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.
Η Τζιλίν είναι η επαρχία που πλήττεται πρόσφατα από τις πλημμύρες στην Κίνα, οι οποίες έχουν προκαλέσει από τις 14 Ιουλίου το θάνατο 333 ανθρώπων στη χώρα, ενώ περίπου 300 εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα