Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ-ΦΙΝΙ

Ρώμη
Βαθαίνει το “ρήγμα” στις σχέσεις του Ιταλού Πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τον πρόεδρο της ιταλικής Bουλής, Τζανφράνκο Φίνι, με αφορμή τις δικαστικές υποθέσεις του “καβαλιέρε”.
Παρεμβαίνοντας, σε εκδήλωση της κεντροδεξιάς παράταξης στη Νάπολη, ο κ. Φίνι υπογράμμισε: “πρέπει να αναρωτηθούμε αν όσοι εμπλέκονται σε δικαστικές έρευνες, είναι σωστό να συνεχίσουν να κατέχουν πολιτικές θέσεις. Είναι ένα θέμα πολιτικής σκοπιμότητας”.
Ο κ. Φίνι έθεσε και πάλι το θέμα της διαφάνειας στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς παράταξης και πρόσθεσε ότι “όποιος αναφέρεται στη σημασία της ηθικής παραμέτρου στην πολιτική δράση, δεν μπορεί και δεν πρέπει να απειλείται με διαγραφή από το κόμμα”.
Οι παρατηρητές, υπογραμμίζουν ότι οι νέες αυτές δηλώσεις, έχουν ως κύριο παραλήπτη τον “Καβαλιέρε” και τους στενότερους συνεργάτες του. Ο πρόεδρος της ιταλικής βουλής, είναι συνιδρυτής, μαζί με τον Μπερλουσκόνι, του κόμματος “Λαός της Ελευθερίας”. Εδώ και ένα χρόνο, όμως, η απόσταση μεταξύ των δυο αυξάνεται διαρκώς, με τον Τζανφράνκο Φίνι να ζητά περισσότερη εσωκομματική δημοκρατία, να περιορισθεί η δύναμη της Λέγκας του Βορρά στην κυβέρνηση, να δοθούν περισσότερα δικαιώματα στους μετανάστες και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.
Με τις δηλώσεις του στη Νάπολη ο κ. Φίνι, περί “πολιτικής και ποινικά μητρώα”, έστειλε ένα σαφές μήνυμα στον μεγιστάνα-πρωθυπουργό, ο οποίος, ως γνωστόν, έχει “παγώσει” τις δικαστικές του υποθέσεις, χάρη σε ειδικό νόμο που εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο.
Εδώ και ένα μήνα, επίσης, οι σαράντα πέντε βουλευτές και γερουσιαστές που πρόσκεινται στον κ. Φίνι, ζητούν την παραίτηση του συντονιστή του κόμματος “Λαός της Ελευθερίας”, Ντένις Βερντίνι. Ο κ. Βερντίνι, έχει λάβει κλήση σε απολογία για συμμετοχή σε παράνομη οργάνωση, που σύμφωνα με τους εισαγγελείς στόχευε στον έλεγχο των δημόσιων εργολαβιών και του κρατικού μηχανισμού. Χθες, μετά από ανάκριση που διήρκεσε εννέα ώρες, στην εισαγγελία της Ρώμης, επανέλαβε ότι “δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο θα πρέπει να εγκαταλείψει τα κομματικά του καθήκοντα”.
Ο ιταλικός Τύπος, όμως, εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις, σχετικά με το πολιτικό μέλλον του συντονιστή της κεντροδεξιάς και στενότατου συνεργάτη του μεγιστάνα- πρωθυπουργού. Ο Τζανφράνκο Φίνι, από την μεριά του, παρά τις πιέσεις για στήριξη της γραμμής Μπερλουσκόνι ή για αποχώρηση από το κόμμα, κάνει γνωστό, ότι, μαζί με τους βουλευτές που τον στηρίζουν , “θέλει να εργασθεί μέσα στην κεντροδεξιά, για να αλλάξει ουσιαστικά, εκ των έσω, το προφίλ του Λαού της Ελευθερίας”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα