Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Αθήνα
Αντίθετη στην επέκταση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, την οποία προωθεί η κυβέρνηση, εμφανίζεται η ελληνική κοινωνία, σύμφωνα με έρευνα της VPRC που παρουσιάστηκε χθες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο για λογαριασμό της Κίνησης Πολιτών, περίπου 3.710.711 πολίτες ξοδεύουν μηνιαίως χρήματα σε τυχερά παιχνίδια. Ειδικότερα, ποσοστό 42% των Ελλήνων πολιτών δαπανά χρήματα σε τυχερά παιχνίδια με το μέσο ατομικό κόστος δαπανών να φτάνει τα 94 ευρώ μηνιαίως. Εκτιμάται ότι ο μηνιαίος τζίρος των τυχερών παιχνιδιών ανέρχεται σε 348.287.334 ευρώ.
Ποσοστό 13% του δείγματος παρουσιάζει ενδείξεις εξάρτησης στα τυχερά παιχνίδια ενώ το 20% των ερωτηθέντων έχει αντιμετωπίσει προβλήματα στο άμεσο οικογενειακό του περιβάλλον λόγω των τυχερών παιχνιδιών. Ποσοστό 77% του δείγματος διαφωνεί με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να εγκαταστήσει ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια (“κουλοχέρηδες” και “φρουτάκια” σε χιλιάδες σημεία της ελληνικής επικράτειας.
Οσον αφορά στη λειτουργία των ηλεκτρονικών “κουλοχέρηδων”, από την έρευνα προέκυψε ότι ποσοστό 86% των πολιτών πιστεύει ότι αποτελούν μια σοβαρή εξάρτηση, 74% ότι αυξάνουν την εγκληματικότητα και παραβατικότητα, 92% ότι μειώνουν το οικογενειακό εισόδημα και 58% ότι εξοικειώνουν όλους τους πολίτες με τα τυχερά παιχνίδια.
Η Κίνηση Πολιτών για τον Περιορισμό των Τυχερών Παιγνίων, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός της Μιχάλης Κωνσταντίνου θεωρεί δεδομένη την αύξηση των ανωτέρω ποσοστών σε περίπτωση απελευθέρωσης της αγοράς τυχερών παιχνιδιών και της υλοποίησης του κεβρνητικού σχεδίου εγκατάστασης 50.000 ηλεκτρονικών “κουλοχέρηδων” στη χώρα.
Η Κίνηση, καλεί την κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της προς το κοινωνικό σύνολο και ζητά την επίσημη διάψευση των δημοσιευμάτων που αφορά την εγκατάσταση 50.000 τερματικών VLTs στην Ελλάδα και την ακύρωση όποιας σχετικής απόφασης έχει πιθανόν ήδη ληφθεί. Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνου, η Κίνηση θα αντιταχθεί με κάθε νόμιμο μέσο στην “καζινοποίηση” της χώρας και στην επίσημη επιβολή του τζόγου ως τρόπου ζωής και οικονομικής επιτυχίας του Ελληνα πολίτη. Τέλος αξιολογεί το γενικότερο πλαίσιο διεξαγωγής όλων των τυχερών παιχνιδιών στη χώρα μας και θα προτείνει σύντομα περιορισμούς και ρυθμίσεις για τα υπάρχοντα μέσα και παιχνίδια, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια και ευημερία της κοινωνίας. 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα