Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΜΑΝ. ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ

Τη μεγάλη σημασία της αποκατάστασης, προστασίας και ανάδειξης φυσικών οικοσυστημάτων, όπως αυτό του υγροτόπου της εκβολής Μορώνη στη Σούδα υπογράμμισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την αποκατάσταση του συγκεκριμένου υγροτόπου, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 22 Ιουλίου στο χώρο του Δημοτικού Ναυταθλητικού Κέντρου Σούδας.
Ειδικότερα ο κ. Σκουλάκης στη τοποθέτηση του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αφού εξήρε τη η πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF Ελλάς και του Δήμου Σούδας να ξεκινήσει, πριν από ένα χρόνο περίπου, τις εργασίες αποκατάστασης της εκβολής Μορώνη με αποτέλεσμα σήμερα να είναι ο πρώτος υγρότοπος σε πανελλήνια κλίμακα που «ξεμπαζώνεται», υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όπως ανέφερε «με την αποκατάσταση του υγρότοπου της εκβολής Μορώνη πραγματοποιείται μια σημαντική λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η λειτουργία αυτή είναι η συνεργασία, φορέων, πολιτών και περιβαλλοντικών οργανώσεων για τη διάσωση, διαφύλαξη και προστασία σημαντικών οικοσυστημάτων, όπως είναι το οικοσύστημα του υγροβιότοπου Μορώνη, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι όταν υπάρχει συνεργασία, γίνονται άμεσα ουσιαστικές παρεμβάσεις προς όφελος του τόπου, των κατοίκων και των επισκεπτών».
Το σχέδιο που έχει καταρτίσει η WWF Ελλάς για την αποκατάσταση, προστασία και ανάδειξη του υγρότοπου της εκβολής Μορώνη στη Σούδα, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο Ανάπτυξης όχι μονάχα της Σούδας, αλλά του νέου Δήμου Χανίων και ολόκληρου του Νομού σημείωσε ο κ. Σκουλάκης.
Και συνέχισε προσθέτοντας πως «το σχέδιο αυτό είναι εξαιρετικά αξιόλογο και εφαρμόσιμο, γιατί έχει θέσει τις βάσεις προκειμένου η περιοχή του Μορώνη και η γύρω από αυτόν περιοχή να αποτελέσει χώρο αναψυχής, περιπάτου, φυσιολατρίας και παρατήρησης. Να αποτελέσει δηλαδή ένα τόπο που θα δίνει αειφορία και σεβασμό στη φύση».
Ο κ. Σκουλάκης καταλήγοντας τόνισε πως «πρωτοβουλίες, σαν και αυτή που λαμβάνει χώρα στη Σούδα, που έχουν ως στόχο την αξιοποίηση περιοχών του τόπου μας, που σέβονται το περιβάλλον πρέπει να αποτελούν πρώτη προτεραιότητα κάθε δημοτικής αρχής που σέβεται τους πολίτες και τους κατοίκους της» εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως και η επόμενη δημοτική αρχή του νέου διευρυμένου δήμου Χανίων θα έχει το περιβάλλον και την αειφορία στη πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος της ενώ δεσμεύτηκε πως, σε συνεργασία και με τους άλλους βουλευτές του νομού και το Περιφερειάρχη Κρήτης, θα προωθήσουν από κοινού προς το Υπ. Περιβάλλοντος το αίτημα για χρηματοδότηση της μελέτης αποκατάστασης του οικοσυστήματος, που σε λίγο διάστημα ολοκληρώνεται από τη WWF Ελλάς.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα