Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΙΖΩ

Να μην πληρώνουν διόδια, καλεί τους οδηγούς η ΕΚΠΟΙΖΩ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι μεγάλες αυξήσεις στα διόδια βρίσκονται σε αντίθεση με την άθλια κατάσταση του οδικού δικτύου της χώρας.
Σε ανακοίνωσή της, η ΕΚΠΟΙΖΩ επισημαίνει ότι η άρνηση πληρωμής διοδίων “δεν τιμωρείται ούτε ποινικά ούτε διοικητικά από το ελληνικό δημόσιο”, διευκρινίζοντας ότι η Τροχαία δεν έχει τη δικαιοδοσία να παρέμβει για να καταγράψει τα στοιχεία του οδηγού.
Η Ένωση Καταναλωτών, επισημαίνει ότι η παρέμβαση σε περιστατικά όπου οι οδηγοί αρνούνται να πληρώσουν διόδια είναι εκτός δικαιοδοσίας της Τροχαίας, Στην ανακοίνωσή της, η ΕΚΠΟΙΖΩ προσθέτει ότι οι οδηγοί δεν είναι υποχρεωμένοι να δώσουν τα στοιχεία τους στον υπάλληλο των διοδίων παρά μόνο τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους, ενώ σε περίπτωση που οι υπάλληλοι των διοδίων κωλυσιεργούν προκειμένου να τους προκαλέσουν ψυχολογική πίεση λόγω των οχημάτων που ακολουθούν, μπορούν να ανεβάσουν την μπάρα μόνοι τους και να φύγουν. Η μόνη ενέργεια που μπορεί να πράξει η εταιρία που έχει αναλάβει τη διαχείριση των διοδίων είναι να διεκδικήσει το αντίτιμο δικαστικά, με τη διαδικασία των πολιτικών δικαστηρίων.
Η ΕΚΠΟΙΖΩ αναφέρει επίσης ότι οι αυξήσεις στα διόδια τα τελευταία δύο έτη κυμαίνονται από 35 έως και 50% ενώ εκατοντάδες χιλιόμετρα του εθνικού οδικού δικτύου παραμένουν θανατηφόρα επικίνδυνα. Επιπλέον, ανεξάρτητα από την ποιότητα των εθνικών οδών, σημαντικό πρόβλημα υφίσταται για χιλιάδες κατοίκους διαφόρων δήμων που τέμνει το εθνικό οδικό δίκτυο, οι οποίοι προκειμένου να μεταβούν στην εργασίες τους ή στις καθημερινές δουλειές τους, αναγκάζονται να καταβάλλουν διόδια σε κάθε διέλευσή τους.
Η Ένωση Καταναλωτών δηλώνει ότι συμμετέχει στο κίνημα κατά της αυθαίρετης επιβολής διοδίων και καλεί τους καταναλωτές “να μην πληρώνουν διόδια τόσο στους πολλούς δρόμους άθλιας ποιότητας όσο και στους σταθμούς διοδίων της περιοχής κατοικίας ή εργασίας τους”.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες