Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Προσπάθησε να διαρρήξει αυτοκίνητο
Για απόπειρα διάρρηξης αυτοκινήτου κατηγορείται ένας 20χρονος αλλοδαπός πολίτης Αλγερίας, που συνελήφθη χθες το πρωί, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στα Χανιά. Στην ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων αναφέρεται ότι ο 20χρονος “προσπάθησε να διαρρήξει σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη του και στην προσπάθεια του να διαφύγει χειροδίκησε εναντίον του προκαλώντας του ελαφρές σωματικές βλάβες. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί μεσημβρινές ώρες σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων”.

ΣΤΙΣ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ
Συνεδρίαση ΤΕΔΚ
Συνεδριάζει την Τετάρτη 28 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, η ΤΕΔΚ Νομού Χανίων με 10 θέματα για απόφαση από το Διοικητικό της Συμβούλιο, μεταξύ των οποίων, η πρόταση της ΕΕΤΑΑ για την προετοιμασία των ΟΤΑ στη μετάβαση για τον “Καλλικράτη”, η καταβολή της 2ης δόσης της Προγραμματικής Σύμβασης για το ΔΗΠΕΘΕΚ κ.ά.

ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ
Σεμινάριο για υποσταθμούς
Ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανολόγων ? Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Νομού Χανίων και η εταιρεία ηλεκτρολογικού υλικού SCHNEIDER ELECTRIC, διοργανώνουν σεμινάριο στα Χανιά την Τετάρτη 28/7/2010 και ώρα 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τ.Ε.Ε., οδός Νεάρχου 23, με θέμα:
Υποσταθμοί μέσης τάσης – εξοπλισμός και όργανα.
Τα κύρια θέματα τα οποία θα αναπτυχθούν, είναι:
Μετασχηματιστές (ελαίου και ξηρού τύπου)
Πίνακες μέσης τάσης
Διακόπτες ισχύος
Οργανα ρύθμισης και διόρθωσης συντελεστή ισχύος κ.λπ.

ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ
Συνεδριάσεις
Δημοτικών Συμβουλίων
Συνεδριάζει τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Κυδωνίας με οχτώ θέματα ημερήσιας διάταξης.

ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ
Ομιλία Σκουλάκη
Ομιλία με θέμα: “Καλλικράτης και νέος Δήμος Χανίων: Προοπτικές – εξελίξεις”, θα πραγματοποιήσει, ο υποψήφιος δήμαρχος του νέου Δήμου Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, στις 8.30 το βράδυ, στη Σούδα (καφετέρια Κολιακουδάκη, τηλ.: 2821089837).

ΑΠΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Δήλωση αποχώρησης
Την αποχώρησή τους από την Αυτοδιοικητική Κίνηση για τον νέο Δήμο Αποκορώνου ανακοίνωσαν χθες οι Γιάννης Γαβριλάκης και Νικηφόρος Ζουλάκης, οι οποίοι σε κοινή επιστολή – δήλωσή τους αναφέρουν:
“Στο από 17/7/2010 φύλλο της έγκριτης εφημερίδας σας είχε δημοσιευτεί ένα κείμενο – κάλεσμα, των συμμετεχόντων σε μια υπό συγκρότηση Αυτοδιοικητική Κίνηση για τον νέο Δήμο Αποκορώνου.
Στο κείμενο αναλύονταν το πλαίσιο των πολιτικών αρχών για τη δημιουργία του Αυτοδιοικητικού φορέα. Είχαμε συνυπογράψει το κείμενο, αφού οι θέσεις – απόψεις – προτάσεις δεν μπορούν παρά να εκφράζουν κάθε καλοπροαίρετα σκεπτόμενο δημότη που θέλει το καλό του τόπου του. Είχαμε συνυπογράψει, παρά την αθέτηση (από ορισμένους της συντονιστικής ομάδας) αρχικών συμφωνιών για δημιουργία ενός πυρήνα αναλογικής εκπροσώπησης, από τους υπάρχοντες Δήμους, ώστε τα μέλη του πυρήνα να έχουν τη δυνατότητα δημοκρατικής εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του επικεφαλής της Κίνησης. Στη συνέχεια και ενώ είχε συμφωνηθεί να δημοσιευτεί άμεσα το κείμενο και να προχωρήσουμε παράλληλα στην ανάδειξη του επικεφαλής υποψήφιου δημάρχου, μαθαίνουμε και διαπιστώνουμε καθημερινά ότι γίνονται «κλειστές» διαβουλεύσεις σε διάφορα γραφεία κομματικών οργανώσεων (συγκεκριμένου κόμματος) για να δοθεί η έγκριση ή το χρίσμα σε υποψήφιο της επιλογής τους.
Αυτές όμως οι «πολιτικές διαδρομές» δεν μας εκφράζουν, επειδή επιθυμούμε ο επικεφαλής να είναι ανεξάρτητος από κομματικές δεσμεύσεις και δηλώνουμε την αποχώρησή μας από αυτή την Αυτοδιοικητική Κίνηση”.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ
Παραχώρηση αίθουσας
για τον “Καλλικράτη”
Από τον Δήμο Κολυμπαρίου ανακοινώνεται ότι ισχύει η παλαιότερη απόφαση του Δήμου για την παραχώρηση της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου για τη διευκόλυνση των συνεδριάσεων στο πλαίσιο των δημοκρατικών διαδικασιών των διαφόρων πολιτικών φορέων, καθώς και των διαφόρων δημοτικών παρατάξεων του Δήμου εν όψει του σχεδίου «Καλλικράτης». Απαραίτητη η έγκαιρη υποβολή σχετικής αίτηση στον Δήμο.

ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Ανακατασκευή μπαλκονιού

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής του μπαλκονιού του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης. Σε σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ. Του Ναυτικού Μουσείου αναφέρεται:
“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας γνωρίσουμε ότι ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες ανακατασκευής του ετοιμόρροπου μπαλκονιού του Μουσείου μας από κατάλληλο συνεργείο με τις τεχνικές προδιαγραφές ? οδηγίες αρμόδιων Φορέων.
Το κόστος της ανακατασκευής καλύφθηκε εξ ολοκλήρου, παρά τις οικονομικές δυσκολίες και πενιχρές δυνατότητες από το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης.
Εκτιμάται ότι η εικόνα πρόσοψης του Μουσείου άλλαξε και παραδόθηκε πάλι στους συντοπίτες και επισκέπτες μας”.

Δήλωση Βιρβιδάκη

Ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θεωρώ υποχρέωσή μου να υπενθυμίσω για πολλοστή φορά παλαιότερη δήλωση, η οποία αναφέρει: Φέρω ακέραια την ευθύνη των δηλώσεών μου, αλλά όχι των “ερμηνειών” τους».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Ανοιχτή πρόταση-κάλεσμα
για τις περιφερειακές εκλογές

Ανοιχτή πρόταση – κάλεσμα απηύθυνε χθες η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη συγκρότηση στις περιφερειακές εκλογές ψηφοδελτίων ανατροπής στη βάση ενός αντικαπιταλιστικού προγράμματος πάλης.
Μεταξύ άλλων τονίζει:
“Σήμερα δεν χωράει αμφιβολία ότι καμιά πολιτική που να μετατοπίζεται προς το συμφέρον των λαϊκών στρωμάτων δεν μπορεί να υπάρχει στο εσωτερικό της ΕΕ. Είναι συνεπώς αναγκαίο να τεθεί στο προσκήνιο των αγώνων η πάλη για την αντικαπιταλιστική ρήξη αποδέσμευση από την ΕΕ. Η λήψη μέτρων σκληρής λιτότητας, μετά την Ελλάδα, σε Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Βρετανία και Δανία δείχνει ότι η συντριβή των εργατικών δικαιωμάτων είναι κοινή επιλογή των ευρωπαϊκών αστικών τάξεων. Μόνη απάντηση στην επίθεση των αστικών τάξεων και των υπερεθνικών τους μηχανισμών είναι τα κινήματα σε κάθε χώρα αλλά και οι κοινοί, πανευρωπαϊκά συντονισμένοι αγώνες των ευρωπαίων εργαζομένων.
Απευθύνουμε αυτή την πρόταση πρώτα από όλα σε όλες τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές του εργατικού και του νεολαιΐστικού κινήματος με τους οποίους συναντιόμαστε στις απεργίες, τις διαδηλώσεις, τις τοπικές επιτροπές αγώνα. Σε εκείνους και εκείνες που συνειδητοποιούν ότι το ΠΑΣΟΚ, αφού καπηλεύτηκε τη λαϊκή ψήφο, σήμερα ηγείται της επίθεσης στους εργαζόμενους. Την απευθύνουμε στους αγωνιστές από τα τοπικά κινήματα, όλους αυτούς που αγωνίστηκαν ενάντια στην επιχειρηματική-αντιδραστική μετάλλαξη του «τοπικού κράτους», στην οικολογική καταστροφή, στην καταπάτηση των ελεύθερων χώρων. Την απευθύνουμε, όμως, και σε όσες πολιτικές δυνάμεις και συλλογικότητες συνειδητοποιούν την ανάγκη για μια Αριστερά που να είναι πραγματική δύναμη ρήξης και ανατροπής, αντίπαλο δέος στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης”.

ΣΤΙΣ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ
Συνεδρίαση δημ.
συμβουλίου Χανίων
Συνεδριάζει την Τρίτη 27 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, το δημοτικό συμβούλιο Χανίων με θέματα ημερήσιας διάταξης:
-Έγκριση αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 5 παραγρ. 3 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
-Αναμορφώσεις προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2010
-Έγκριση απολογισμού Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων οικονομικού έτους 2010
-Έκθεση φωτογραφίας αιρετών
-Ονοματοθεσία κεντρικής αίθουσας κλειστού γυμναστηρίου
-Αίτημα της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών ? Ίδρυμα Καψωμένου
-Συμπλήρωση της υπ?αριθμ. 380/2010 απόφασης του Δ.Σ., που αφορά την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου στο Δήμο Χανίων και τα Ν.Π.Δ.Δ.
-Αποδοχή πίστωσης ? ψήφιση δαπάνης και κατανομή λειτουργικών δαπανών στα σχολεία
-Εγκατάσταση ασύρματου αναμεταδότη στον Πυροσβεστικό Σταθμό του Αγίου Ματθαίου από το Σύλλογο Εθελοντών
-Εκ νέου σύσταση επιτροπής κρίσης για την επαναπροκήρυξη της προτομής του Κ. Μητσοτάκη (γερο-κωστή)
-Δωρεά παλαιού ηλεκτρονικού υπολογιστή στο σύνδεσμο Ιεροψαλτών Ν. Χανίων
-Έγκριση υποβολή πρότασης στα πλαίσια της πρόσκλησης με κωδικό 24 του επιχειρησιακού προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013
-Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Επισκευή αντικεραυνικής προστασίας σε σχολεία της πόλεως Χανίων»
-Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου Αγίας Μαγδαληνής»
-Έγκριση μελέτης και τρόπος εκτέλεσης του έργου «Συντήρηση οικοδομικών κατασκευών στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Χανίων»
-Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου «Διανοίξεις ? βελτιώσεις οδών της πόλεως Χανίων»
-Συγκρότηση επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου «Αποκαταστάσεις πεζοδρομίων σε οδούς της πόλεως Χανίων»
-Παράταση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Χανίων και Πολυτεχνείου Κρήτης του έργου «Αποξήλωση αμιαντούχων υλικών από το κτίριο ιδιοκτησίας του Δήμου Χανίων επί των οδών Κύπρου, Θεσσαλονίκης και Δωδεκανήσου»
-Πορίσματα επιτροπής σχεδίου πόλεως Χανίων
-Έγκριση απολογισμού του Δήμου Χανίων οικονομικού έτους 2009
-Μετακινήσεις κ. Δημάρχου.

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Εκδήλωση για
τη Διά Βίου Εκπαίδευση
Η Συντονιστική Επιτροπή των Δομών και των Αυτόνομων Προγραμμάτων Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Νομού Χανίων και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων οργανώνουν την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010 στις 7.30 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου στην οδό Αντωνίου Γιάνναρη 2 στην εκδήλωση για τη Δια Βίου Εκπαίδευση. Κατά την εκδήλωση θα απονεμηθούν Πιστοποιητικά σε πολίτες του Νομού που αποφοίτησαν από τα εκπαιδευτικά – επιμορφωτικά προγράμματα: ΣΔΕ, ΚΕΕ, ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ, ΟΔΥΣΣΕΑΣ, ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ, ΝΕΛΕ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ? ?ΗΡΩΝ ΙΙ?
Τα προγράμματα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ).

ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
Ταλαιπωρία επιβατών
εξ αιτίας πτηνού…
Ταλαιπωρία περίμενε χθες το πρωί τους επιβάτες της πρωινής πτήσης της Aegean από τα Χανιά προς την Αθήνα, όταν κατά την διάρκεια της τροχοδρόμησης ένα πτηνό μπήκε στον δεξιό κινητήρα.
Αυτό είχε ως συνέπεια λίγο πριν την απογείωση του αεροσκάφους από το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» η διαδικασία να ματαιωθεί και να επιστρέψει πίσω στη θέση στάθμευσής του.
Οι επιβάτες της πτήσης αποβιβάστηκαν και μιάμιση ώρα μετά, στις εννέα και είκοσι το πρωί, τους παρέλαβε άλλο αεροσκάφος προκειμένου να μεταβούν στον προορισμό τους.
Ο αερολιμενάρχης Χανίων κ. Κώστας Τσιώρος επεσήμανε ότι το αεροσκάφος της Aegean θα παραμείνει καθηλωμένο στο αεροδρόμιο των Χανίων, ενώ κλιμάκιο θα προχωρήσει στην επιθεώρησή του, προκειμένου να κριθεί το αν χρειάζεται επισκευή και πότε μπορεί ν? αναχωρήσει.
Ελ.Φ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
“Οχι” τσίρκο με ζώα
Το αίτημα των φιλοζωικών σωματείων της χώρας για την απαγόρευση εισόδου τσίρκων με ζώα στην Ελλάδα, επαναφέρει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Φιλοζωικών Σωματείων με επιστολή της που κοινοποιείται στο Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Γενική Κτηνιατρική υπηρεσία και τον Συνήγορο του Πολίτη.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Φιλοζωικών Σωματείων “το αίτημα έχει τεθεί και στο παρελθόν αλλά και πρόσφατα στο ΥΠΑΑΤ. Θέλουμε να πιστεύουμε πως το θέμα αυτό θα τακτοποιηθεί άμεσα και δεν θα χρειαστεί να επανέλθουν, τα φιλοζωικά, σωματεία με το ίδιο αίτημα προς το αρμόδιο Υπουργείο. Η είσοδος τσίρκων με ζώα πρέπει να απαγορευτεί δια Νόμου στη χώρα μας, διότι θεωρούμε αδιανόητο να χρησιμοποιούνται τα ζώα σαν μέσο διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Το πρόβλημα όμως δεν περιορίζεται μόνο στην συμμετοχή των ζώων στις παραστάσεις των Τσίρκο αλλά έχει και άλλες εξ ίσου σοβαρές διαστάσεις. Παρακολουθώντας την διαδρομή των επιχειρήσεων αυτών, την εγκατάσταση τους σε χώρους που κατά κανόνα τους παραχωρούν οι Δήμοι και την διαδικασία που ακολουθείται προκειμένου να εξασφαλίσουν την άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας τους, παρατηρούμε πως καμιά προϋπόθεση από αυτές που ορίζει ο Νόμος, δεν τηρείται”.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Αφαίρεση παράνομων
διαφημιστικών πινακίδων
Στην αφαίρεση 639 παράνομων διαφημιστικών πινακίδων από το επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Ηρακλείου προχωρεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου όπως αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή της.
Συγκεκριμένα σημειώνει μεταξύ άλλων:
“Μέσα στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου: “Συντήρηση επαρχιακού δικτύου Ν. Ηρακλείου – στηθαία ασφαλείας – σήμανση”, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου έχει προβεί στην καθαίρεση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Ηρακλείου.
Οι καθαιρέσεις στις 12 και 19 Ιουλίου 2010 πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, της Αντινομάρχη Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας κ. Δέσποινας Συγγελάκη, του Αναδόχου του έργου, της Προϊσταμένης του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων και τεχνικού υπαλλήλου της Υπηρεσίας”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα