Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Θεσσαλονίκη
Μέσω διαδικτύου κλείνουν τις διακοπές τους οι νέοι Έλληνες, με βασικό κίνητρο τις χαμηλότερες τιμές και την πληθώρα επιλογών από τις οποίες επιλέγουν τον καλοκαιρινό τους προορισμό.
Σύμφωνα με έρευνα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “ΝΕΟΙ”, το 90,5% των νέων,ηλικίας 19-36 ετών, έχουν? αντικαταστήσει τον τουριστικό πρακτορείο με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Από την έρευνα, που διεξήχθη σε τυχαίο δείγμα 296 νέων, με μορφή έντυπου και ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου, για το 2010, προκύπτει ότι, το 71% “αγοράζει” τις διακοπές του από διαδικτυακά ταξιδιωτικά πρακτορεία- ελληνικά και ξένα- ενώ ένα ποσοστό 21% “σερφάρει” στο ίντερνετ προς αναζήτηση προορισμών και διερεύνηση τιμών, αλλά χρησιμοποιεί το τηλέφωνο για την τελική κράτηση.
Οι νέοι εμφανίζονται πολύ συνειδητοποιημένοι αναφορικά με την οργάνωση των διακοπών τους, καθώς προτού καταλήξουν στον τελικό προορισμό τους, κάνουν έρευνα στο διαδίκτυο κατά 62%, χρησιμοποιώντας τις μηχανές αναζήτησης σε ποσοστό 84%, αποδεικνύοντας έτσι ότι, το διαδίκτυο είναι το σημαντικότερο κανάλι έρευνας και αγοράς για τις καλοκαιρινές διακοπές των νέων.
Οι παραθαλάσσιες διακοπές έρχονται και φέτος στην πρώτη θέση προτίμησης των νέων, σε ποσοστό 76% και ακολουθούν τα ταξίδια του εξωτερικού, fly & drive και ταξίδια που εμπεριέχουν στο πρόγραμμά τους διάφορες δραστηριότητες.
Η κρίση “χτύπησε” και τις διακοπές των νέων, αφού το 44% αναγκάστηκε να μειώσει σε πέντε από επτά- κατ’ ελάχιστον, τα προηγούμενα χρόνια- τις ημέρες “αποδράσεων” της νεολαίας σε λιγότερο ή περισσότερο μακρινούς προορισμούς.
Οι νεαροί καταναλωτές δείχνουν να επηρεάζονται πολύ από τις συζητήσεις εντός της παρέας αναφορικά με πιθανούς προορισμούς. Κι ενώ οι συζητήσεις αυτές, στο παρελθόν, γινόταν σε κάποιο καφέ, σήμερα γίνονται μέσα από blogs (ιστολόγια) και ιστοχώρους κοινωνικής δικτύωσης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες