Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Ο ΣΑΤΟ

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι και επίσημα από χθες ο Ρομέιν Σάτο, καθώς η “πράσινη” ΚΑΕ γνωστοποίησε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της την απόκτηση του Αφρικανού σμολ φόργουορντ για τα επόμενα τρία χρόνια.
Τον ενθουσιασμό του για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στον πρωταθλητή Ελλάδος, εξέφρασε στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Παναθηναϊκού ο Σάτο. Ο Αφρικανός μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους νέους του συμπαίκτες, το τεχνικό επιτελείο των «πρασίνων», ενώ αναφέρθηκε και στις αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με τη Σιένα το 2009.
«Ο Παναθηναϊκός πιστεύω ότι είναι από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Είμαι ενθουσιασμένος που συμφωνήσαμε, που θα αγωνιστώ εδώ, που θα είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Ξέρω ήδη τους περισσότερους παίκτες, αν όχι όλους, ξέρω πολύ καλά το τεχνικό επιτελείο που διαθέτει.
Για μένα ήταν μια μεγάλη ευκαιρία! Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί παίκτες που δεν θα ήθελαν να αγωνιστούν σε αυτόν τον σύλλογο», δήλωσε αρχικά και συνέχισε, αναφερόμενος στις αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με την Σιένα, το 2009.
«Εχουμε βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωποι στην Ευρωλίγκα όσο εγώ ήμουν στην Μοντεπάσκι. Ξέραμε και τότε πόσο καλή ομάδα είναι. Ακόμη και μετά το 1-1 στην Αθήνα. Έπαιξαν δυνατά και πήραν τα δύο παιχνίδια στην Ιταλία. Είναι ομάδα που ξέρει να νικά. Αυτό που έχω να πω είναι ότι τώρα νιώθω τυχερός που ανήκω κι εγώ σε αυτήν και πιστεύω ότι αυτή τη φορά θα είμαι στην πλευρά του νικητή. Όπως επίσης νιώθω χαρούμενος που αυτούς τους παίκτες που έπρεπε να αντιμετωπίσω θα τους έχω τώρα συμπαίκτες, που θα τους έχω πλέον δίπλα μου και όχι απέναντί μου. Είναι κάτι για το οποίο σίγουρα δεν παραπονιέμαι».
Τέλος, αναφορικά με το τι πιστεύει ότι θα προσφέρει, είπε: «Η ομάδα αυτή έχει ήδη πολλούς καλούς παίκτες. Τι θα προσφέρω; Ότι ζητήσει ο προπονητής! Ότι θέλει να κάνω στο γήπεδο, θα το κάνω. Άμυνα, επίθεση, ριμπάουντ, βοήθειες».
ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΣΑΤΟ
Ο Ρομέιν Λεμπέλ Γκουεσάγκμπα Σάτο γεννήθηκε στις 2 Μαρτίου 1981 στο Bimbo της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας. Αγωνίστηκε στο Dayton Christian High School και στο Xavier στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα των ΗΠΑ από όπου αποφοίτησε το 2004 με πτυχίο στα Γαλλικά. Επιλέχθηκε στο ντραφτ του 2004 στο νούμερο 52 από τους Σαν Αντόνιο Σπερς, με την καριέρα του να αποκτά στη συνέχεια ευρωπαϊκή ταυτότητα και τον ίδιο να βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο.
Αγωνίστηκε στην Ιταλία για την Aurora Jesi (Α2 κατηγορία). Η συνέχεια της καριέρας του γράφηκε στην Ισπανία, όπου το Μάιο του 2006 υπέγραψε συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Η ομάδα με την οποία έγινε γνωστός και κατέκτησε τίτλους ήταν η Μοντεπάσκι Σιένα, στην οποία αγωνίστηκε τέσσερα χρόνια (2006 – 2010). Κατέκτησε 4 πρωταθλήματα Ιταλίας (2007, 2008, 2009, 2010), 2 κύπελλα Ιταλίας (2009, 2010), 4 Σούπερ Καπ Ιταλίας (2007, 2008, 2009, 2010). Αναδείχθηκε MVP του ιταλικού πρωταθλήματος την περίοδο 2009 – 10.
Είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας. Αγωνίστηκε στο Παναφρικανικό Πρωτάθλημα το 2009, όντας ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης το 2009 με 21,6 πόντους μέσο όρο, αλλά και 8,6 ριμπάουντ».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα