Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Σ. ΓΚΙΟΛΙΑ

Αθήνα
Στο σκοτάδι παραμένουν για την ώρα οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, το πρωί της Δευτέρας στην Αθήνα.
Οι αστυνομικοί περιμένουν την προκήρυξη της “Σέχτας Επαναστατών”, καθώς η βαλλιστική έδειξε πως τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονία του Γκιόλια ανήκουν στο οπλοστάσιο της οργάνωσης. Η ανάληψη ευθύνης, εκτιμάται ότι θα ρίξει φως σε ό,τι αφορά την επιλογή του στόχου και θα δώσει για το «επιχειρησιακό κομμάτι» κάποιες λεπτομέρειες, που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.
Οι μαρτυρίες αυτοπτών για τους δράστες είναι ελάχιστες, ενώ σήμερα θα γίνει πιθανότατα η κατάθεση της συζύγου του θύματος. Η γυναίκα δεν είναι ακόμη σε θέση να μιλήσει για την υπόθεση. Η μαρτυρία της, πάντως, εικάζεται ότι θα προσθέσει κάποια στοιχεία, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν τις έρευνες επειδή, σύμφωνα με τα λίγα που είπε από την αρχή στους αστυνομικούς, φαίνεται να έχει δει από τη οθόνη της εισόδου τουλάχιστον τον έναν εκ των δραστών, αυτόν που χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματος και έπεισε το δημοσιογράφο να κατέβει κάτω με το πρόσχημα ότι έκλεβαν το αυτοκίνητό του.
Από τα έως στιγμής στοιχεία οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει ότι στη δολοφονία πήραν μέρος τρία άτομα, από τα οποία δύο περίμεναν το δημοσιογράφο στην είσοδο και το τρίτο στο δρόμο κοντά στο κλεμμένο αυτοκίνητο, με το οποίο διέφυγαν.
ΜΑΦΙΟΖΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο Σωκράτης Γκιόλιας δέχθηκε και τις 16 σφαίρες στο σώμα. Οι περισσότερες είχαν πύλη εισόδου από πίσω, γεγονός που σημαίνει ότι προσπάθησε να διαφύγει και ο ένας από τους τρομοκράτες συνέχιζε να τον πυροβολεί. Ο δεύτερος τού έριξε τη χαριστική βολή με τρεις σφαίρες στο κεφάλι.
Εξετάζεται, επίσης, το ενδεχόμενο να υπήρχε και άλλο άτομο, με δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο παρακολουθούσε από απόσταση, προφανώς για λόγους ασφάλειας. Επιπλέον, ερευνάται μαρτυρία για άτομο με μοτοσικλέτα, που φέρεται να παρακολουθούσε το σπίτι του δημοσιογράφου τις τελευταίες δέκα μέρες.
Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια για την ανεύρεση μαρτύρων, ή και οπτικού υλικού από κάμερες, κυρίως στην περιοχή, όπου βρέθηκε καμένο το αυτοκίνητο διαφυγής, ή στο σημείο, απ΄ όπου εκλάπη το περασμένο Σάββατο, στον Αλιμο, αλλά έως στιγμής, όπως αναφέρουν πηγές της Αστυνομίας, δεν έχει βρεθει κάτι ουσιαστικό.
ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ
Πλήθος κόσμου συνόδευσε χθες το απόγευμα τον Σωκράτη Γκιόλια στην τελευταία του κατοικία. Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίων Αναργύρων στην Ηλιούπολη, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, παρουσία φίλων, συγγενών, εκπροσώπων του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου και δημοσιογράφων.
Με τον εθνικό ύμνο “όπως ο ίδιος θα ήθελε” – είπε ο τελετάρχης – το εκκλησίασμα αποχαιρέτισε τον 37χρονο δημοσιογράφο.
Η έγκυος σύζυγός του Αδαμαντία 32 ετών, ο δίχρονος γιός του Ευθύμιος, τα αδέλφια και οι συγγενείς του εκλιπόντος, άφωνοι από τον πόνο είχαν εκφράσει την επιθυμία να μην υπάρξουν επικήδειοι λόγοι. Διότι όπως επισήμανε ο ιερέας, “κανένας λόγος δεν μπορεί να τους δώσει παρηγοριά”.
Στην κατάμεστη εκκλησία όπου παντρεύτηκε και βάφτισε το παιδί του ο Σ. Γκιόλιας, εντυπωσιακή ήταν η υπεράριθμη παρουσία συναδέλφων του, απλών δημοσιογράφων, γεγονός το οποίο αποδόθηκε από το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Νανά Νταουντάκη και τον πρόεδρο του ΠΣΑΤ Παύλο Γερακάρη “στο σοκ και στο αναπάντητο ερωτηματικό που αφήνει η ωμή βαρβαρότητα και η τυφλή βία σε βάρος ενός απλού καθημερινού αντισυστημικού ρεπόρτερ”.
Επίσης παρέστησαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής συνοδευόμενος από τον νομαρχιακό σύμβουλο Ιάκωβο Προμπονά, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος, ο πρώην ΓΓ Αθλητισμού και αθλητής του στίβου Κώστας Κουκοδήμος, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ο Θέμος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, μέλη προεδρείων οργανώσεων του Τύπου και του Αθλητισμού, ο δικηγόρος του κ. Μαρακάκης και ο Β. Καπερνάρος.
Πολύς κόσμος ήταν και από τον αθλητικό χώρο όπως ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής και ο πρώην πρόεδρος Στράτος Μολυβάς, οι πρώην αθλητές Λάμπρος Παπακώστας, Βούλα Πατουλίδου, Κυριάκος Ιωάννου, Φανή Χαλκιά και ο προπονητής Χρήστος Τζέκος κλπ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα