Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που ξεκίνησε η πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF Ελλάς και του Δήμου Σούδας για την αποκατάσταση και προστασία του υγρότοπου Μορώνη.
Στο χρονικό αυτό διάστημα ο Δήμος απομάκρυνε τα μπάζα από ένα μεγάλο τμήμα του υγρότοπου και το WWF Ελλάς εκπόνησε με ίδιους πόρους τη μελέτη αποκατάστασης. Επιπλέον το WWF Ελλάς ενέταξε την αποκατάσταση του Μορώνη στο θερινά προγράμματα εθελοντών της οργάνωσης και ήδη από τη Δευτέρα 12/7, οι εθελοντές εργάζονται συστηματικά για τον καθαρισμό του και ενημερώνουν τους κατοίκους της περιοχής για το έργο που επιτελείται.
Με αφορμή την ολοκλήρωση της πρώτης θερινής κατασκήνωσης εθελοντών της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF Ελλάς για τον υγρότοπο Μορώνη, ο Δήμος Σούδας και το WWF Ελλάς καλούν τους κατοίκους της Σούδας και της ευρύτερης περιοχής να παραβρεθούν την Πέμπτη 22 Ιουλίου, στις 8.30 το απόγευμα, στην ανοικτή εκδήλωση με τίτλο:
«Ένα μέλλον για τον υγρότοπο της εκβολής Μορώνη».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Δημοτικού Ναυταθλητικού Κέντρου Σούδας και θα περιλαμβάνει ομιλία και προβολή φωτογραφιών για την αξία και τη σημασία του υγρότοπου, την παρουσίαση των μέχρι σήμερα δράσεων για την αποκατάστασή του και την παρουσίαση των προτάσεων WWF Ελλάς για την προστασία και βιώσιμη διαχείρισή του.
«Ο εθελοντισμός έκανε την αρχή και ήρθε η στιγμή για να φανεί εάν όλη αυτή η ανιδιοτελής προσπάθεια που γίνεται τον τελευταίο χρόνο έχει πιάσει τόπο» δήλωσε ο Καλούστ Παραγκαμιάν υπεύθυνος του προγράμματος του WWF Ελλάς για τους νησιωτικούς υγρότοπους, «θα υπάρξει άραγε η συνέχεια από τους κατοίκους, τους τοπικούς άρχοντες και τους αρμόδιους φορείς;».
Λίγο πριν την εκδήλωση, στις 7.45 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου στο Δημοτικό Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα