Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΟΑΔΥΚ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΡΕΘΥΜΝΟ
Στο αστυνομικό Τμήμα Βρυσών κατέληξε χθες ο ΟΑΔΥΚ καταθέτοντας μήνυση κατά του Δήμου Γεωργιούπολης για κλοπή νερού και αλλαγή μάλιστα κλειδαριάς στην εγκατάσταση του ΟΑΔΥΚ στην περιοχή από όπου λαμβάνει το νερό από τις πηγές της Αργυρούπολης τόσο ο Δήμος Ρεθύμνου, όσο και ο Δήμος Γεωργιούπολης!
Από την άλλη πλευρά, ο δήμος Ρεθύμνου κατηγορεί τον ΟΑΔΥΚ πως αυτός έκοβε το νερό τις τελευταίες ημέρες προς τους δυο δήμους, εκβιαστικά, για να εξαναγκάσει τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης να πληρώσουν το ποσό που ο Oργανισμός θέλει ως διαχειριστής για το νερό που χρησιμοποιούν και πως ο δήμος Γεωργιούπολης αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο σε «αντίποινα».
Πρόκειται για ένα «χάος» μεταξύ των δυο πλευρών στο σήριαλ που παίζεται εδώ και καιρό χωρίς αποτέλεσμα, αφού οι Δήμοι δεν δεχονται το τιμολόγιο του ΟΑΔΥΚ, ο Οργανισμός επιμένει και το ρόλο του διαμεσολαβητή είχε αναλάβει ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Αθανάσιος Καρούτζος που ανέθεσε στη Διεύθυνση Υδάτων της Περιφέρειας να εξετάσει τη υπόθεση και να εκδώσει το σχετικό πόρισμα.
Οι δύο πλευρές βρίσκονται εν αναμονή του πορίσματος και μεταξύ τους η κατάσταση είναι πολεμική.
Στο μεταξύ, στο δήμο Ρεθύμνου σε κάποιες περιοχές η πίεση του νερού τις τελευταίες ημέρες είναι πολύ χαμηλή, ως αποτέλεσμα της συνεχούς διακοπής της υδροδότησης από τη Γεωργιούπολη.
Έτσι, για μια ακόμη φορά, το Ρέθυμνο έρχεται αντιμέτωπο με το πρόβλημα το οποίο δυστυχώς δεν έχει εκλείψει τα τελευταία χρόνια.
ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ
Για τρεις ημέρες Σάββατο, Δευτέρα και Τρίτη, σύμφωνα με τον προϊστάμενο του ΟΑΔΥΚ στο Ρέθυμνο Βαγγέλη Μαμαγκάκη, από το Δήμο Γεωργιούπολης «πείραζαν» τις βάνες, δηλαδή άνοιγαν τη βάνα που δίνει νερό από τις πηγές της Αργυρούπολης στο Δήμο Γεωργιούπολης και έτσι δεν υπήρχε κανονική ροή προς το Δήμο Ρεθύμνου.
Ο ίδιος σημειώνει πως διαπίστωσε από τη πρώτη μέρα το πρόβλημα ο Οργανισμός, εφόσον κάνει ελέγχους ανά διαστήματα στην υδροδότηση, ωστόσο ο «κόμπος έφτασε στο χτένι» χθες το πρωί που σύμφωνα με τον κ. Μαμαγκάκη, από το Δήμο Γεωργιούπολης άλλαξαν την κλειδαριά στην εγκατάσταση και έτσι οι δυο πλευρές κατέληξαν στο Αστυνομικό Τμήμα.
Ο προϊστάμενος του ΟΑΔΥΚ μάλιστα αναφέρει ότι αυτή η συμπεριφορά από πλευράς Γεωργιούπολης, υπήρξε και κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης μεταξύ των δυο δήμων και του ΟΑΔΥΚ τη Δευτέρα για το κόστος του νερού, αφού ως γνωστόν οι δήμοι δεν δέχονται το τιμολόγιο του ΟΑΔΥΚ για τη χρήση του νερού, θεωρώντας το υπερβολικό.
Εντελώς σε άλλο μήκος κύματος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, Κώστας Λαμπρινός τόνισε πως ο ΟΑΔΥΚ ήταν αυτός που έκοβε το νερό και στους δύο δήμους, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για εκβιαστική ενέργεια του Οργανισμού, ώστε να πιέσει τους δήμους να πληρώσουν τις οφειλές τους. «Ο ΟΑΔΥΚ μας κάνει γυμνάσια», δήλωσε χαρακτηριστικά. Μάλιστα η δική του θέση είναι πως την ώρα της σύσκεψης για τη διαπραγμάτευση, ο ΟΑΔΥΚ ήταν αυτός που είχε βάλει το «χέρι» του για τη διακοπή του νερού.
Ο κ. Λαμπρινός επικοινώνησε επανειλημμένως με τον Περιφερειάρχη Κρήτης εκφράζοντας την αγανάκτησή του για το θέμα και δεσμεύτηκε απέναντί του πως μέχρι την Παρασκευή θα καταβάλλει η ΔΕΥΑΡ στον ΟΑΔΥΚ το ποσό των 50 χιλιάδων ευρώ.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ αναφέρει επίσης πως η ίδια τακτική ακολουθείται από τον Οργανισμό απέναντι και στους δύο δήμους και πως ο δήμος Γεωργιούπολης αντιδρώντας στο γεγονός ότι δεν έχει παροχή νερού ούτε από το ταχυδιυλιστήριο στα Δράμια, «πείραξε» τη βάνα.
Αξίζει να σημειώσουμε πάντως πως στο Ρέθυμνο, δεδομένου και της θερινής περιόδου που οι ανάγκες για νερό είναι μεγαλύτερες η δεξαμενή στου Γάλλου όπου καταλήγει το νερό από τις πηγές για να διοχετευτεί στις περιοχές του δήμου είχε σχεδόν στερέψει χθες το απόγευμα, ωστόσο ο ΟΑΔΥΚ είχε δεσμευτεί πως θα έδινε νερό αργά το απόγευμα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα