Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Σημαντική ενίσχυση στον τομέα της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή του βόρειου οδικού άξονα αναμένεται να παρέχει ο Σταθμός του ΕΚΑΒ που θα λειτουργήσει για δεύτερη συνεχή χρονιά και φέτος με έδρα τον Πλατανιά.
Βάση του σταθμού του ΕΚΑΒ θα είναι ο χώρος έξω από το δημαρχείο του Πλατανιά και μέχρι και το τέλος Αυγούστου τον σταθμό θα επανδρώσουν διασώστες από την Αθήνα και τα Χανιά ενώ στόχος είναι να υπάρχει ασθενοφόρο όλο το 24ωρο.
Όπως ανέφερε στα “Χ.Ν.” ο γιατρός του Τομέα Χανίων του ΕΚΑΒ Στέλιος Λαμπάκης, η παρουσία του σταθμού είναι ουσιαστική καθώς από τα στοιχεία προέκυψε ότι το ΕΚΑΒ παρενέβη σε περισσότερες από 400 περιπτώσεις έγκαιρα και αποτελεσματικά.
Τα περιστατικά αφορούσαν τροχαία ατυχήματα, ατυχήματα στην θάλασσα και την παραλία καθώς και παθολογικά περιστατικά.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η λειτουργία του σταθμού σε μια ιδιαίτερα τουριστική περιοχή κρίνεται ιδιαιτέρως αναγκαία καθώς όπως ανέφερε: “η εμπειρία μας έχει δείξει ότι είχε πολύ καλά αποτελέσματα και εξυπηρετήσει σημαντικά την περιοχή. Πέρυσι το ΕΚΑΒ παρενέβη σε περισσότερες από 400 περιπτώσεις στον Πλατανιά και την γύρω περιοχή, έγκαιρα και αποτελεσματικά σώζοντας ζωές”.
Σύμφωνα με τον κ. Λαμπάκη “οι ενέργειες που κάνουμε για την λειτουργία του σταθμού είναι ακόμη σε εξέλιξη. Στόχος είναι από τα τέλη Ιουλίου μέχρι τέλη Αυγούστου ο σταθμός να επανδρωθεί με ασθενοφόρο για όλο το 24ωρο.
Τον σταθμό θα ενισχύσουν διασώστες από την Αθήνα, ο αριθμός εξαρτάται από το πόσους μπορεί να διαθέσει η κεντρική υπηρεσία. Εκτιμάται ότι για την επαρκή κάλυψη του σταθμού χρειάζονται τουλάχιστον οχτώ διασώστες ενώ θα συμπληρώσουμε τις ανάγκες αν χρειαστεί”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα