Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑΓΩΝΑΣ BIKE PARK DH CUP ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Μ’ επιτυχία διοργανώθηκε ο πρώτος -από τους συνολικά τέσσερις- αγώνας του 3ου Bike Park DH Cup στο Λιβάδι Ελασσόνας, στο οποίο πήρε μέρος και ο χανιώτης Χαράλαμπος Χαϊδεμενάκης, κατακτώντας την 1η θέση.
Πολλοί ήταν οι αθλητές του συναρπαστικού αυτού σπορ που μαζεύτηκαν σ’ ένα όμορφο χωριό με υψόμετρο 1200μ, οι οποίοι προσέφεραν εντυπωσιακό θέαμα στους αρκετούς θεατές που παρακολούθησαν τον διήμερο αγώνα μέσα στα στενά και γραφικά σοκάκια του.
Χαϊδεμενάκης, Νησιώτης, Μεταλλινός και Ιωάννου έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο και στις δύο κούρσες, με τις θέσεις τους να χωρίζουν μερικά μόνο κλάσματα του δευτερολέπτου.
Ο χανιώτης ποδηλάτης, αν και σχετικά απροπόνητος (λόγω των νέων του επαγγελματικών υποχρεώσεων), πήγε στο Λιβάδι με καινούριο ποδήλατο και τα πήρε όλα! Παρ’ ότι στα δοκιμαστικά ήταν 3ος και 2ος, αντίστοιχα, στους επίσημους αγώνες έκανε τους καλύτερους χρόνου. Έτσι, στις απονομές “σήκωσε την κούπα” και βρίσκεται στην 1η θέση της βαθμολογίας του 3ου Bike Park DH Cup.
Αναλυτικά η τελική κατάταξη στις 6 πρώτες θέσεις.
1ος αγώνας: Χαρ. Χαϊδεμενάκης (Χανιά), Ι. Ιωάννου (Βόλος), Δημ. Νησιώτης (Θεσ/νικη), Χρ. Καραγγελής (Καλαμπάκα), Στεργ. Κουτσονίκος (Γρεβενά – έφηβος), Δαν. Καραμιχαηλίδης (Γρεβενά – έφηβος).
2ος αγώνας: Χαρ. Χαϊδεμενάκης (Χανιά), Δημ. Νησιώτης (Θεσ/νικη), Αναστ. Μεταλλινός (Κέρκυρα), Ι. Ιωάννου (Βόλος), Φιλ. Χατζηκυριάκος (Βόλος), Βαγ. Πολυχρονόπουλος (Πάτρα – έφηβος).
Ο επόμενος αγώνας έχει οριστεί για το διήμερο 24-25 Ιουλίου, αυτή τη φορά μέσα στην Ελασσόνα.
* Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΟΠ, το φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα κατάβασης και τετραπλού θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Minoan Camp στο Ηράκλειο, το διήμερο 22-23 Αυγούστου. Παράλληλα, θα διοργανωθεί για πρώτη φορά και το 1ο πανελλήνιο πρωτάθλημα ΒΜΧ στην χώρα μας, στην πίστα ΒΜΧ που σχεδιάστηκε από τον Αμερικανό Thomas Ritzenthaler (επίσημο σχεδιαστή της UCI για όλους τους αγώνες του παγκοσμίου κυπέλλου αλλά και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 στο Πεκίνο). Η διοργάνωση των τριών πρωταθλημάτων γίνεται με συνδιοργανωτές την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, τον Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό Ηρακλείου, τον Δήμο Ν. Καζαντζάκη και τον σύλλογο Minoan Camp Α.Ο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Minoan Camp πρόσφατα κατασκεύασε και δεύτερη πίστα ΒΜΧ στις εγκαταστάσεις του Παγκρήτιου σταδίου, με στόχο να αναπτύξει το νέο αγώνισμα στην πόλη του Ηρακλείου.
ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Ο ΤΑΛΩΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΟΥΝΤΕΝ
Με ακόμη ένα μετάλλιο ολοκλήρωσε ο Τάλως/ΑΝΕΚ Lines την παρουσία του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας (μάουντεν μπάικ) που διεξήχθη στον Άγιο Αθανάσιο Πέλλας. Και αυτή τη φορά ήταν ασημένιο και το κατέκτησε στην κατηγορία παίδων ο Γιάννης Κακαβελάκης, ο οποίος -να διορθώσουμε- ήταν μέλος και της ομάδας σκυταλοδρομίας που πήρε επίσης τη 2η θέση στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Αναλυτικά τ’ αποτελέσματα των αθλητών- τριων του χανιώτικου συλλόγου (τους οποίους συνόδευε ο προπονητής, Κώστας Ορφανουδάκης), αλλά και αυτά των εκπροσώπων του στο ευρωπαϊκό δρόμου εφήβων-νέων ανδρών της Τουρκίας, σ’ επόμενο φύλλο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα