Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΚΝΩΣΟΥ
Απόπειρα διάρρηξης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Στο στόχαστρο διαρρηκτών, οι οποίοι μάλιστα ήταν καλά «διαβασμένοι», μπήκε σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας στη λεωφόρο Κνωσού. Οι δράστες, αν και μπήκαν με άνεση στον χώρο, γνωρίζοντας καλά τα κατατόπια και αποφεύγοντας τα συστήματα ασφαλείας, δεν κατάφεραν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο, το οποίο κατά πληροφορίες περιείχε περίπου οχτώ χιλιάδες ευρώ.
Η απόπειρα διάρρηξης σημειώθηκε προχθές τα ξημερώματα. Οι διαρρήκτες παραβίασαν μία βοηθητική πόρτα από αλουμίνιο που βρίσκεται στο πίσω μέρος της επιχείρησης.
Κινήθηκαν με άνεση μέσα στον χώρο αποφεύγοντας τα σημεία όπου υπάρχουν κάμερες και τα «ηλεκτρονικά μάτια» που ενεργοποιούν το συναγερμό μόλις κάποιος εισέλθει στον χώρο.
Ανέβηκαν στον ημιώροφο όπου μέσα σε ένα γραφείο βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο ύψους περίπου μισού μέτρου και βάρους αρκετών δεκάδων κιλών. Πρόθεσή τους ήταν να το ανοίξουν επί τόπου, αφού ήταν εξαιρετικά δύσκολο να το μεταφέρουν. Χρησιμοποιώντας ενδεχομένως λοστούς επιχείρησαν να το παραβιάσουν, χωρίς όμως να το καταφέρουν.
Η απόπειρα διάρρηξης έγινε αντιληπτή προχθές το πρωί, όταν οι υπάλληλοι πήγαν στο σούπερ μάρκετ για να εργαστούν.

ΕΝΑΣ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΗΣ
Ταχυδρόμησε όπλο στη Γαλλία

Την αποστολή όπλου κρότου – λάμψης στη Γαλλία επιχείρησε μέσω των ΕΛΤΑ ένας Ρεθεμνιώτης, ο οποίος όμως συνελήφθη από την Ασφάλεια Χανίων τα ξημερώματα της Παρασκευής.
Στην ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων αναφέρεται ότι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων σε συνεργασία με Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός για παράβαση του Νόμου “Περί όπλων”.
Κατόπιν ελέγχου δεμάτων, στον αερολιμένα Χανίων, προερχόμενα από τα ΕΛΤΑ Ρεθύμνου, εντοπίστηκε δέμα που περιείχε ένα όπλο τύπου REPLICA, το οποίο και κατασχέθηκε.
Από την προανάκριση που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων προέκυψε ότι αποστολέας του δέματος με το όπλο ήταν ο 45χρονος.

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Τρεις συλλήψεις
για κάνναβη

“Στο πλαίσιο ελέγχων για την πάταξη του φαινομένου περί διάδοσης των ναρκωτικών, μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Παρασκευής”, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, “συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου – ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών, συνολικά τρεις ημεδαποί ηλικίας 25, 27 και 30 ετών, διότι βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν συνολικά 10 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης”.

ΣΤΗ ΜΕΣΑΡΑ
Βρέθηκε
χασισοφυτεία

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μία ακόμη χασισοφυτεία βρήκαν και εκρίζωσαν προχθές το μεσημέρι αστυνομικοί στην περιοχή της Μεσαράς. Η φυτεία με τα δενδρύλλια ινδικής κάνναβης εντοπίστηκε στη θέση «Αργουλιάς» στο Τυμπάκι.
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για αρκετές ημέρες ωστόσο οι ιδιοκτήτες της αντιλήφθηκαν προφανώς την παρουσία των αστυνομικών και δεν την επισκέφτηκαν.
Από την εξερεύνηση του χώρου βρέθηκαν 540 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 1,3 μ. έως 4,5 μ., τα οποία ήταν επιμελώς καλλιεργημένα και 250 ημιαποξηραμένα δενδρύλλια κάνναβης. Η φυτεία ποτιζόταν με αυτόματο δίκτυο ποτίσματος.

ΣΤΟΝ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ
Θείος και ανιψιός
λήστεψαν 85χρονη

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Τις οικονομίες μίας 85χρονης γυναίκας από τον Κουτσουρά του Δήμου Μακρύ Γιαλού έβαλαν στο μάτι δύο Βούλγαροι, οι οποίοι πουλούσαν πατάτες στην περιοχή και γνώριζαν πως η ηλικιωμένη έμενε μόνη της.
Έτσι, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, αφού πέρασαν από μία ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, εισήλθαν στο σπίτι της γιαγιάς και αφού την ακινητοποίησαν και τη φίμωσαν την απείλησαν πως εάν δεν τους δώσει τα χρήματά της θα τη σκοτώσουν.
Οι δύο δράστες, θείος και ανιψιός, ηλικίας 37 και 20 ετών αντίστοιχα, αφού έκαναν άνω κάτω το σπίτι στη συνέχεια έκλεψαν 3.500 ευρώ, τρία βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων και την αστυνομική ταυτότητα της 85χρονης. Φεύγοντας της είπαν πως εάν φωνάξει ή καλέσει σε βοήθεια θα επιστρέψουν και θα τη δολοφονήσουν.
Οι ληστές έφυγαν από το σπίτι όμως έγιναν αντιληπτοί από την κόρη του θύματος, η οποία μπόρεσε και συγκράτησε στοιχεία από το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους.
Αστυνομικοί από τον Κουτσουρά έχοντας την περιγραφή των δραστών και στοιχεία του αυτοκινήτου τους μπόρεσαν και τους εντόπισαν προχθές στις 9 το πρωί στην περιοχή του Κουτσουρά.
Στο Αστυνομικό Τμήμα όπου προσήχθησαν βρέθηκαν στην κατοχή τους τα τραπεζικά βιβλιάρια και η αστυνομική ταυτότητα της ηλικιωμένης και ομολόγησαν την πράξη τους. Στην κατοχή τους βρέθηκαν επίσης και 400 ευρώ.
Οι δύο συγγενείς από τη Βουλγαρία είχαν συγκεντρώσει πληροφορίες για την ηλικιωμένη πριν από λίγες ημέρες όταν είχαν πάει στην περιοχή ως πλανόδιοι έμποροι που πουλούσαν πατάτες.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ “ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ”
Κατάδυση στο “Σπήλαιο
των ελεφάντων”
 
O σύλλογος Χανίων «Φίλοι του βυθού» στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του για την ανάδειξη των υποθαλάσσιων σπηλαίων του τόπου μας, σε καταδυτικό προορισμό, προγραμματίζει κατάδυση στο «Σπήλαιο των ελεφάντων» σήμερα, Δευτέρα 19/7/10 και ώρα 4 μ.μ. και καλεί τα έμπειρα μέλη του που θέλουν να συμμετάσχουν να επικοινωνήσουν στα τηλ.: 28210 80008 και 6946283020.
Η όλη προσπάθεια στηρίζεται από τον Δήμο Βάμου.

ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
Παρεμπόδιση
κυκλοφορίας

Απαγόρευση στάθμευσης στην οδό Περιβολίων και Γιαμπουδάκη ανακοίνωσε χθες ο Δήμος Θερίσου λόγω έργων αποχέτευσης από τη Δημοτική Επιχείριση Υδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (ΔΕΥΑΧ) από σήμερα, Δευτέρα 19, έως την Τετάρτη 21 Ιουλίου, στις 3 το μεσημέρι.

ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ
Κατασκευή
ασφαλτοτάπητα

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Χανίων ανακοινώθηκε ότι προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες του έργου: «Αποκατάσταση – βελτίωση οδικού δικτύου Ν. Χανίων (2η Φάση 2010 ? περιοχή Δ. Σούδας ? Ν. Κυδωνίας)» για την κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα, θα γίνει παρεμπόδιση της κυκλοφορίας, στην παλιά εθνική οδό Χανίων – Σούδας στα τμήματα: α) από την πύλη του Ναυστάθμου Σούδας μέχρι το παλιό Δημαρχείο Σούδας και β) από τη διασταύρωση με το δρόμο προς Τσικαλαριά μέχρι τη διασταύρωση προς Μ.Α.Ι.Χ. καθώς και στο τμήμα από την είσοδο του επιβατικού λιμένα Σούδας μέχρι την πλάστιγγα για το χρονικό διάστημα από 21/07/2010 έως 06/08/2010, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
Κάμπινγκ στην Κίσαμο

To 13ο εναλλακτικό camping της Νεολαίας Συνασπισμού θα πραγματοποιηθεί φέτος στα Χανιά από τις 22 Ιουλίου μέχρι την 1η Αυγούστου. Σε ανακοίνωσή της η Νεολαία Συνασπισμού τονίζει:
“Οι αναχωρήσεις από άλλα μέρη θα πραγματοποιούνται στις 22, 23 και 24 Ιουλίου, ενώ η  επιστροφή θα πραγματοποιηθεί την 1η Αυγούστου.
Διαμονή κατά άτομο: 5 ευρώ ημερησίως Οι παραπάνω τιμές ισχύουν με την εκπτωτική κάρτα συμμετοχής στο camping (κόστος 20 ευρώ για όσους μείνουν από 4-10 ημέρες και με εκπτωτική κάρτα 10 ευρώ για όσους μείνουν μέχρι 3 μέρες ) Για δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2103809319,  6934168022 και στο campingneolaiasyn@gmail.com”.

Πλήγμα και για την Κρήτη
το “κανόνι” της Goldtrail

Σε 4.000 ανέρχονται οι τουρίστες που βρίσκονται στην Ελλάδα και έχασαν το εισιτήριο της επιστροφής στην πατρίδα τους, ως συνέπεια του “λουκέτου” της βρετανικής εταιρείας διοργάνωσης ταξιδίων Goldtrail, που ειδικεύεται στα ταξίδια στην Ελλάδα και την Τουρκία.
Στο μεταξύ, ήδη το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού έχει δώσει εντολή στους κατά τόπους διευθυντές του ΕΟΤ, όπου βρίσκονται οι παραμένοντες τουρίστες, να τους παράσχουν κάθε δυνατή διευκόλυνση (κυρίως διαμονή) εως ότου επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Μεταξύ των προορισμών της Goldtrail ήταν η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Κως και η Κρήτη.
Η εταιρεία, με έδρα το Σάρεϊ, που πουλούσε κατά κύριο λόγο πακέτα διακοπών μέσω ταξιδιωτικών πρακτόρων, τέθηκε σε αναγκαστική διαχείριση, όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης της Βρετανίας.
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας (CAA) δήλωσε ότι κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες , ώστε οι ταξιδιώτες να μπορέσουν να επιστρέψουν σπίτι τους μετά τις διακοπές τους.
Όσοι ταξιδιώτες πρόκειται να ταξιδέψουν από τη Βρετανία για διακοπές στο εξωτερικό, κλήθηκαν να επικοινωνήσουν με τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, καθώς η Goldtrail δεν θα πραγματοποιήσει άλλες πτήσεις και τα εισιτήρια που έχουν εκδοθεί δεν θα ισχύουν πλέον.

ΑΠΟ ΤΟΝ Μ. ΣΚΟΥΛΑΚΗ
Επίσκεψη στο Δήμο Θερίσου
και ομιλία στα Περβόλια

Το Δημοτικό Κατάστημα Θερίσου θα επισκεφτεί σήμερα, Δευτέρα 19 Ιουλίου και ώρα 12 μ. ο υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρα, στις 8.30 μ.μ., ο κ. Σκουλάκης θα πραγματοποιήσει ομιλία στα Περβόλια (καφενείο Ορφανίδη Ηλέκτρας, Τηλ.: 28210 96201) του Δ. Θερίσου, με θέμα: «ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ: ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ & ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ».

AΠΟ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ
Ανακοίνωση υποψηφίων
συμβούλων στο Θέρισο
 
Την ανακοίνωση  υποψηφίων συμβούλων,  στην εκλογική περιφέρεια  Θερίσου, του συνδυασμού Χανιά Ανοιχτή Πολιτεία, θα πραγματοποιήσει αύριο Τρίτη 20 Ιουλίου, ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης. Η παρουσίαση θα γίνει στην πλατεία Μαρτύρων στα Περβόλια, στις 6 το απόγευμα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΝΤΑΝΟΥ – ΣΕΛΙΝΟΥ
Θέσεις για το νέο Δήμο

Την ανταπόκρισή της στην ανοιχτή πρόσκληση του Ευτ. Λαμπουσάκη ανακοίνωσε χθες η Κίνηση Πολιτών του Δήμου Καντάνου – Σελίνου με την επικεφαλής της κίνησης και υποψήφια δήμαρχο Στέλλα Αλφιέρη. “Εξηγήσαμε -σημειώνει στην ανακοίνωσή της- ότι “η ενότητα και η αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Καντάνου -Σέλινου είναι η πρώτη μας προτεραιότητα”. Η Στέλλα Αλφιέρη μεταξύ των άλλων τόνισε ότι “η ενότητα κτίζεται σε επίπεδο κοινωνίας με ειλικρίνεια και φερεγγυότητα σεβόμενοι το δημόσιο χρήμα”. Η ίδια κάλεσε “σε μια ανοικτή δημόσια συγκέντρωση στο Ανατολικό Σέλινο, στον Πελεκάνο και στην Κάντανο, με τη Συμμετοχή των πολιτών, ανδρών και γυναικών του δήμου μας. Θα συμμετέχουμε όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα απαντήσουμε στις ερωτήσεις των συγχωριανών μας θα δεχτούμε τις προτάσεις τους, θα διαμορφώσουμε το πρόγραμμα μας που θα αντιμετωπίζει την καθημερινή ζωή και τα μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα που απασχολούν το δήμο μας. Η πρόταση του κ. Λαμπουσάκη από μόνη της δεν είναι ενωτική…”.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ
Παραχώρηση αίθουσας για
συνεδριάσεις συνδυασμών

Από τον δήμαρχο Βουκολιών Νίκο Μπομπολάκη ανακοινώθηκε για τους υποψήφιους συνδυασμούς στον νέο Δήμο Πλατανιά ότι ο Δήμος Βουκολιών παραχωρεί την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, για συνεδριάσεις των συνδυασμών τους. Η αίθουσα θα παραχωρείται μετά από συνεννόηση με τον Αντιδήμαρχο κ. Καλαϊτζάκη Γεώργιο στα τηλέφωνα του Δήμου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα