Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
Κάμπινγκ στην Κίσαμο

To 13ο εναλλακτικό camping της Νεολαίας Συνασπισμού θα πραγματοποιηθεί φέτος στα Χανιά από τις 22 Ιουλίου μέχρι την 1η Αυγούστου.
Σε ανακοίνωσή της η Νεολαία Συνασπισμού τονίζει:
“Σας περιμένουμε για να γνωριστούμε, να συζητήσουμε και να διασκεδάσουμε. Δέκα μέρες στο ΚαστέλιΧανίων γεμάτες από συζητήσεις, συνελεύσεις (μαθητών-φοιτητών-εργαζομένων), εκδρομές στο νησί, συναυλίες, beach parties, θερινές προβολές, ανταλλακτικά παζάρια, workshops κ.ά.
Θα συζητήσουμε για την κρίση, τις νέες σχέσεις εργάσιας, την παρέμβασή μας στους συνδικαλιστικούς χώρους, για την ανεργία των νέων, για τη μετανάστευση και την ακροδεξιά, για την οικολογία και για το φόρουμ.
Καθημερινά, θα υπάρχει και πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, ενώ στο camping θα συμμετάσχουν και αντιπροσωπείες από νεολαίες του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, με τους οποίους θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε εμπειρίες, αλλά και να σχεδιάσουμε από κοινού καμπάνιες και δράσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Οι αναχωρήσεις από άλλα μέρη θα πραγματοποιούνται στις 22,23 και 24 Ιουλίου, ενώ η επιστροφή θα πραγματοποιηθεί την 1η Αυγούστου.
Διαμονή κατά άτομο: 5 ευρώ ημερησίως. Οι παραπάνω τιμές ισχύουν με την εκπτωτική κάρτα συμμετοχής στο camping (κόστος 20 ευρώ για όσους μείνουν από 4-10 ημέρες και με εκπτωτική κάρτα 10 ευρώ για όσους μείνουν μέχρι 3 μέρες). Για δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2103809319, 6934168022 και στο campingneolaiasyn@gmail.com”.
?
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ – ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
“Ο κόσμος αγκάλιασε
το αντιρατσιστικό φεστιβάλ”
“Το 5ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που έγινε και φέτος στα Χανιά είναι πλέον παρελθόν. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά.
Χιλιάδες άτομα αγκάλιασαν την πολιτική και πολιτιστική πρόταση του Στεκιού ενάντια στις ποικιλόμορφες διαστάσεις του ρατσισμού”.
Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών και συνεχίζει:
“Το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τους ανθρώπους και τις ομάδες που συμμετείχαν και συνέβαλαν σ? αυτή την επιτυχία.
Η εθελοντική πράξη καθενός στην οργάνωση, το στήσιμο και την πραγμάτωση κάθε επιμέρους δραστηριότητας ήταν καθοριστική.
Το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ είναι η κορύφωση μιας σειράς δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα στο Στέκι όλο τον χρόνο.
Όποιος θέλει να συμμετέχει στις ήδη υπάρχουσες ομάδες δράσεων ή να προτείνει ιδέες διεύρυνσης των εκδηλώσεων, μπορεί να περάσει από τη Χατζημιχάλη Νταλιάνη 5 (Τα βράδια της Δευτέρας είναι το σταθερό σημείο συνάντησης των μελών του Στεκιού). μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα www.stekichania.gr και να επικοινωνήσει ηλεκτρονικά μαζί μας stekichania@gmail.com.”

ΣΤΟ ΚΕΓΕ ΧΑΝΙΩΝ
Eνημέρωση παραγωγών για
τους εχθρούς της ντομάτας

Για την ενημέρωση των παραγωγών τομάτας όσον αφορά στο έντομο Tuta absoluta, εχθρό της τομάτας και άλλων σολανωδών και προκειμένου να διασφαλισθεί η ποιότητα των προϊόντων και να περιοριστεί η έκταση των ζημιών, η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων θα πραγματοποιήσει ημερίδα την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010 και ώρα 10.00 στο Κ.Ε.Γ.Ε. Χανίων.
Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:
10.00 ? 12.00: Χαιρετισμοί και ομιλίες από εκπροσώπους και επιστήμονες του ΥΠ.Α.Α. & Τ. και των εποπτευομένων φορέων.
12.00 -12.30: Διάλειμμα
12.30 ? 14.00: Συζήτηση
Στην ημερίδα καλούνται να συμμετέχουν οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί και γεωτεχνικοί των Νομών Χανιών και Ρεθύμνης.

ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ
Παρεμπόδιση
κυκλοφορίας

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Χανίων ανακοινώθηκε ότι προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες του έργου : «Αποκατάσταση και βελτίωση οδικού δικτύου Ν.Χανίων (2η Φάση 2010 ? περιοχή Δ. Σούδας ? Ν. Κυδωνίας)» για την κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα, θα γίνει παρεμπόδιση της κυκλοφορίας, στην παλιά εθνική οδό Χανίων – Σούδας στα τμήματα: α) από την πύλη του Ναυστάθμου Σούδας μέχρι το παλιό Δημαρχείο Σούδας και β) από τη διασταύρωση με το δρόμο προς Τσικαλαριά μέχρι τη διασταύρωση προς Μ.Α.Ι.Χ. καθώς και στο τμήμα από την είσοδο του επιβατικού λιμένα Σούδας μέχρι την πλάστιγγα για το χρονικό διάστημα από 21/07/2010 έως 06/08/2010, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων.
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΙΣΟΥ
Απαγόρευση στάθμευσης στην οδό Περιβολίων και Γιαμπουδάκη ανακοίνωσε χθες ο Δήμος Θερίσου λόγω έργων αποχέτευσης από τη Δημοτική Επιχείριση Υδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (ΔΕΥΑΧ) από την Δευτέρα 19 έως την Τετάρτη 21 Ιουλίου στις 3 το μεσημέρι.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ “ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ”
Κατάδυση στο “Σπήλαιο
των ελεφάντων”
 
O σύλλογος Χανίων «Φίλοι του βυθού» στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του για την ανάδειξη των υποθαλάσσιων σπηλαίων του τόπου μας σε καταδυτικό προορισμό, προγραμματίζει  κατάδυση στο «Σπήλαιο των ελεφάντων» την Δευτέρα 19/07/10 και ώρα 16.00 και καλεί τα έμπειρα μέλη του που θέλουν να συμμετάσχουν να επικοινωνήσουν στο τηλ.28210 80008 & 6946283020.
Η όλη προσπάθεια στηρίζεται από τον Δήμο Βάμου.

ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Υποβολή αιτήσεων
έως 21 Ιουλίου

Από τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Χανίων ανακοινώνεται η υποβολή αιτήσεων για εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής όλων των κλάδων, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καλούνται οι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης όλων των κλάδων να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση ένταξης στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2010-2011 για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Οι Αιτήσεις-Δηλώσεις υποβάλλονται σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου HYPERLINK “http://www.minedu.gov.gr” www.minedu.gov.gr και HYPERLINK “http://dide.chan.sch.gr/” http://dide.chan.sch.gr/
Η προθεσμία υποβολής των Αιτήσεων-Δηλώσεων ορίζεται μέχρι από 13-07-2010 και 21- 07- 2010.Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο 28210 47139.

ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΤΑΞΙ
Εξετάσεις στις 28 Ιουλίου

Από την Δ/νση  Μεταφορών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων γνωστοποιείται στους ενδιαφερόμενους ότι εξετάσεις για Ειδική άδεια οδήγησης (ΤΑΧΙ) θα διεξαχθούν στα γραφεία της Υπηρεσίας μας,  Νεροκούρου 30, στις 28-7-2010 στις 10 π.μ.
Η Υπηρεσία θα δέχεται δικαιολογητικά έως την Παρασκευή 23-7-2010.

ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ
Συνεχίζονται οι εγγραφές

Οι εγγραφές μαθητών στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Εκκλησιαστικό Λύκειο Χανίων έχουν ξεκινήσει και θα συνεχιστούν έως τις 10 Σεπτεμβρίου, ενώ οι Μετεγγραφές από άλλα σχολεία μπορούν να γίνονται μέχρι και τον Μάρτιο. Για όλο το καλοκαίρι, το σχολείο θα είναι ανοικτό κάθε Πέμπτη από τις 9.00΄ έως τη 1.00΄ το μεσημέρι.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 2821044475, 6977916412 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση HYPERLINK “mailto:elkriti@otenet.gr” elkriti@otenet.gr

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
Πρόγραμμα Συμβουλευτικής

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Χανίων σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) ανακοινώνει ότι το Πρόγραμμα Συμβουλευτικής συνεχίζεται κανονικά την θερινή περίοδο και απευθύνεται σε:
– εφήβους,
– γονείς,
– εκπαιδευτικούς,
– εξαρτημένους από ουσίες και τις οικογένειές τους
– ενήλικες που επιθυμούν να απευθυνθούν σε κάποιον ειδικό, με στόχο, αφενός την υποστήριξη κάθε εξυπηρετούμενου σε σχέση με τις δυσκολίες που βιώνει και αφετέρου την επεξεργασία και την αναγνώριση του δικού του ρόλου στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ατομικές συνεδρίες κατόπιν αιτήματος του ενδιαφερόμενου σε θέματα που τον απασχολούν. Μέσα από τις ατομικές συναντήσεις παρέχεται ένα πλαίσιο όπου ο εξυπηρετούμενος έχει τη δυνατότητα να εκφραστεί ελεύθερα, καταθέτοντας δυσκολίες και προβληματισμούς.
Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και πραγματοποιείται στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης, Βύρωνος 35.
Για οποιεσδήποτε ερωτήσεις, διευκρινήσεις και για κλείσιμο ραντεβού, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα του Κέντρο Πρόληψης 28210-28166 και 28210-51214 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8:30 έως 2:30 μ.μ.

ΑΠΟ ΤΟΝ Μ. ΣΚΟΥΛΑΚΗ
Επίσκεψη σε Δήμο Θερίσου
και ομιλία σε Περβόλια

Το Δημοτικό Κατάστημα Θερίσου θα επισκεφτεί τη Δευτέρα 19 Ιουλίου και ώρα 12 μ., ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρα, στις 8.30 μ.μ., ο κ. Σκουλάκης θα πραγματοποιήσει ομιλία στα Περβόλια (καφενείο Ορφανίδη Ηλέκτρα, τηλ.: 2821096201) του Δ. Θερίσου με θέμα: «Νέος Δήμος Χανίων: Προοπτικές και εξελίξεις».

AΠΟ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ
Ανακοίνωση υποψηφίων
συμβούλων στο Θέρισο
 
Την ανακοίνωση υποψηφίων συμβούλων, στην εκλογική περιφέρεια Θερίσου, του συνδυασμού “Χανιά Ανοιχτή Πολιτεία”, θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Τρίτη 20 Ιουλίου, ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης. Η παρουσιάσει θα γίνει στην πλατεία Μαρτύρων στα Περβόλια, στις 6 το απόγευμα.

ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Κατά πλειοψηφία
η απόφαση για την αγορά

Μέσα στις επόμενες δέκα με δεκαπέντε μέρες εκτιμάται ότι θα μεταφερθεί η λαϊκή αγορά του Σαββάτου στην οδό Μίνωος και Νικηφόρου Φωκά από τον αύλειο χώρο της πλατείας Δικαστηρίων. Διευκρινίζεται ότι η απόφαση για μεταφορά της λαϊκής ψηφίσθηκε όχι ομόφωνα αλλά κατά πλειοψηφία από όλους τους παριστάμενους νομαρχιακούς συμβούλους, πλην του κ. Κώστα Πρωτοπαπαδάκη, στην τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χανίων.

Χάθηκε διαβατήριο

Το διαβατήριό του έχασε ο υπήκοος Συρίας BASIL FADEL και παρακαλεί όποιον τον βρει να του τηλεφωνήσει στο 6998960223.

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΥ ΟΜΙΛΟΥ
Ομιλία Χρ. Μαρκογιαννάκη –
βράβευση Γ. Μαρκαντωνάκη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική συνεστίαση του Ροταριανού Ομίλου Χανίων στις 8 Ιουλίου κατά την οποία μίλησε ο βουλευτής Χανίων και τ. υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης και βραβεύτηκαν οι κ. Μαρκαντωνάκης Ιωάννης γλύπτης ? ζωγράφος, Δελάκης Εμμανουήλ πρόεδρος του Ρόταρυ Χανίων και Νοδαράκης Εμμανουήλ γενικός γραμματεύς.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα