Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Πολύ υψηλή θεωρείται και σήμερα Σάββατο η πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς (βαθμός επικινδυνότητας 4) στο Νομό Χανίων, σύμφωνα με το δελτίο πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς. Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων σε σχετική ανακοίνωση, τονίζει ότι “οι εκδρομείς παρακαλούνται να αποφύγουν το άναμμα φωτιάς για οποιονδήποτε λόγο στην ύπαιθρο και να σεβαστούν τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου, να ειδοποιήσουν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199 σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να απομακρυνθούν έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, έαν δεν μπορούν βα βοηθήσουν στην καταστολή της κατά το αρχικό στάδιο, για τη δική τους ασφάλεια αλλά και να μην εμποδίσουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς αυτές θα καταφθάνουν.
Επίσης, υπενθυμίζεται ο Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 112, που μπορείτε να καλείτε σε ανάλογες καταστάσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Ο.Τ.Α. καλούνται να μεριμνήσουν για τη σωστή λειτουργία και τον κατάλληλο εφοδιασμό των οχημάτων τους, να φροντίσουν για την ταχύτερη ενημέρωση (να είναι εφικτή η επικοινωνία μέσω κινητών τηλεφώνων) και προσέλευση των χειριστών των οχημάτων και να λάβουν τα αυξημένα μέτρα που προβλέπονται στα αντιπυρικά σχέδια της περιοχής ευθύνης τους.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Διάταξη 9 /2005, επιβάλλεται στους χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) η παρουσία υδροφόρου οχήματος με μέριμνα του οικείου Δήμου ή Κοινότητας”. Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας στην ανακοίνωσή του, παρακαλεί τους πολίτες να λάβουν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα επιφυλακής και ετοιμότητας και εφιστά την προσοχή στη λήψη προληπτικών μέτρων αυτοπροστασίας και αποτροπής πυρκαγιών.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα