Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ

Στο Δημαρχείο Κολυμπαρίου πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η απονομή των απολυτηρίων σε δέκα ενηλίκους μαθητές Γυμνασίου από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, που λειτουργεί για δεύτερη χρονιά σ? αυτή την κωμόπολη, ως παράρτημα των Χανίων.
Για τη λειτουργία του σχολείου μίλησαν στα «Χ.Ν.» η κυρία Σοφία Κρεμμυδά, αναπληρώτρια διευθύντρια επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής: “Το σχολείο εδώ στο Κολυμπάρι είναι παράρτημα των Χανίων και λειτουργεί για δεύτερη χρονιά με 20 εκπαιδευόμενους και φέτος οι δέκα από αυτούς θα πάρουν απολυτήριο Γυμνασίου. Οι ηλικίες τους είναι από 20 χρονών μέχρι 50 και είναι όλοι εργαζόμενοι. Μετά τις εργασίες τους από τις 5.30 μέχρι τις 9 μ.μ., από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, λειτουργεί το σχολείο. Σήμερα λοιπόν, δίνουμε απολυτήρια Γυμνασιακής μόρφωσης. Τα μαθήματα που κάνουν τα παιδιά είναι ελληνικά, αγγλικά, πληροφορική, τα βασικά μαθήματα, τα οποία διδάσκονται από οκτώ καθηγητές. Η φιλοσοφία αυτού του σχολείου δεν είναι η ίδια που έχουν τα τυπικά, συμβατικά σχολεία γιατί εδώ δεν έχουμε αξιολόγηση με βαθμολογία. Στο απολυτήριο υπάρχει περιγραφή, δηλαδή πόσο μεγάλο ενδιαφέρον δείξανε, πώς ήταν η επίδοσή τους αλλά επειδή χρειάζεται βέβαια και ο βαθμός για διάφορες υπηρεσίες ή διαγωνισμούς υπάρχει ξεχωριστή βεβαίωση με αναλυτική βαθμολογία στην οποία όμως βαθμολογούμε και το ενδιαφέρον και την επίδοση, δεν είναι μόνο η επίδοση αυτή η βαθμολογία που βλέπουμε. Η αξιολόγησή τους γίνεται με εργασίες, με διάφορα πράγματα που κάνουν στο σχολείο γιατί δεν έχουν διάβασμα στο σπίτι”.

Για το ίδιο θέμα ο κ. Γιάννης Σταγάκης, υπεύθυνος του παραρτήματος δήλωσε: “Διδάσκω Πληροφορική στο παράρτημα Κολυμπαρίου, το οποίο είναι σχετικά νέο, αφού λειτουργεί για δεύτερη χρονιά φέτος και για πρώτη χρονιά έχουμε αποφοίτους. Οι μαθητές μας, άνδρες και γυναίκες είναι περίπου μοιρασμένοι και λέω περίπου γιατί υπερτερούν ελαφρώς οι άνδρες. Από όλους είμαστε ευχαριστημένοι. Απολυτήριο θα πάρουν όσοι δεν έχουν απουσίες. Είναι πραγματικά μια καλή ευκαιρία για τους ενήλικες. Στεγαζόμαστε στο γυμνάσιο του Κολυμπαρίου”.

Σε δηλώσεις τους δύο μαθητές
που ρωτήθηκαν απάντησαν τα εξής:
Ανδρέας Δρακάκης, μαθητής: “Είναι πάρα πολύ καλά γιατί είναι πραγματικά μια δεύτερη ευκαιρία για τους ενηλίκους, που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν, όπως εμένα, να τελειώσουν το Γυμνάσιο. Είμαι 32 χρονών και πατέρας”.

Αργυρώ Παπουτσάκη, μαθήτρια: “Είμαι πολύ ευχαριστημένη που κατάφερα να πάρω το απολυτήριο του Γυμνασίου
αν και είμαι μητέρα και γιαγιά”.

Γιάννης Η. Κάκανος


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα