Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

Πραγματοποιήθηκε εμπορική αποστολή του Επιμελητηρίου Χανίων στη Γαλλία και συγκεκριμένα έκθεση των χανιώτικων προϊόντων με προγραμματισμένα ραντεβού στις εγκαταστάσεις της Κεντρικής Αγοράς της Γαλλίας RUΝGIS, που αποτελεί τη μεγαλύτερη χονδρική αγορά νωπών και τροφίμων στην Ευρώπη και μία από τις 2 – 3 μεγαλύτερες του κόσμου.
Η εν λόγω αγορά εκτείνεται σε 232 εκτάρια με 727.000 τ.μ. στεγασμένου χώρου, ενώ διαθέτει εγκαταστάσεις εμπορικών επιχειρήσεων εστιατόρια, τράπεζες κ.λπ. Καλύπτει μια αγορά 18 εκατομμυρίων καταναλωτών εκ των οποίων 12 εκατομμύρια σε μια ακτίνα 150 χιλιομέτρων γύρω από τον Παρίσι. Πρέπει να σημειωθεί -για να καταδειχθεί το μέγεθος της διαφοράς- ότι απασχολούνται στους χώρους της περίπου 12.000 εργαζόμενοι σε 1.283 εγκατεστημένες επιχειρήσεις, ενώ χαρακτηριστικά μας ανέφεραν οι υπεύθυνοι ότι η έκταση της είναι 1,5 φορά το κρατίδιο του Μονακό.
Ο πρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς RUNGIS κ. Francois Le Ferre εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτή την παρουσία του Επιμελητηρίου Χανίων στο Παρίσι και συζητήθηκε πρόταση της Ελληνικής Πρεσβείας μας στο Παρίσι που σημειωτέων βοήθησε τα μέγιστα στην επιτυχία της εν λόγω εκδήλωσης για την οργάνωση ανταποδοτικής επιχειρηματικής αποστολής ομάδας χονδρεμπόρων ? εισαγωγέων της Κεντρικής Αγοράς RUNGIS στα Χανιά, όπου θα δοθεί η δυνατότητα να εδραιωθούν οι εμπορικές συμφωνίες σε σταθερή βάση για προώθηση των εξαγωγών μας.
Στη σημερινή δύσκολη οικονομική διεθνή συγκυρία το Επιμελητήριο Χανίων εγκαινιάζει νέες προωθητικές ενέργειες με συγκροτημένες στοχευμένες παρεμβάσεις σε αγορές του Εξωτερικού. Η επόμενη εκδήλωση θα είναι στη Μόσχα από 13 – 17 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Θ. και την Πρεσβεία μας στη Μόσχα.

Οι επιχειρήσεις που πήραν μέρος στην εμπορική αποστολή του Παρισιού ήταν οι εξής:

1. Creta Bakery A.E.
Αρτοποιία
2. Αγία Τριάδα Ε.Π.Ε.
Τυποποίηση Ελαιόλαδου & Οίνου
3. Αφοί Μπαλαντίνου Ο.Ε.
Παραγωγή Τυροκομικών Προϊόντων
4. Αφοί Χιωτάκη Ε.Π.Ε.
Παραγωγή Ειδών Σφολιάτας
5. Ελευθέριος Ρενιέρης Ε.Ε.Ε.
Παραγωγή Ελαιολάδου
6. Ευάγγελος Κωστάκης & υιοί Ο.Ε.
Παραγωγή Τυροκομικών Προϊόντων
7. Μουστεράκη Άννα – Χριστίνα
Ελιές
8. Μπαλαντίνος Μιχαήλ & Μακρυμανωλάκης Ευτύχιος Ο.Ε.
Τυποποίηση Μελιού
9. Φαλελάκης Αντώνιος του Νικ.
Παραγωγή Παξιμαδιών
10. Χ. Γιαννούλης Α.Ε.
Παραγωγή Ελαιόλαδου


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα