Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ

Σε συμβολική κατάληψη Δημαρχείων προχώρησαν χθες εργαζόμενοι σε ΟΤΑ διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. Στο μεταξύ, για αύριο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ) έχει προκηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου.
Σε συμβολική κατάληψη των Δημαρχείων, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, χθες, προχώρησαν, μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι στον Δήμο Νέας Κυδωνίας, Θερίσου και Ακρωτηρίου στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας συμβολικής κατάληψης των Δημαρχείων, που είχε αποφασίσει η ΠΟΕ – ΟΤΑ.
Στον Δήμο Χανίων δεν πραγματοποιήθηκε κάποια κινητοποίηση καθώς -όπως υποστήριξαν οι συνδικαλιστές- δεν πρόλαβαν να συνεδριάσουν εγκαίρως για να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στη διαμαρτυρία.
“ΟΧΙ” ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τα οικονομικά μέτρα που πλήττουν τους δημοσίους υπαλλήλους κάνοντας λόγο για “κατάργηση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, λεηλασία του εισοδήματος και κατάργηση των ΒΑΕ στους εργαζομένους στους ΟΤΑ”.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: “Η κυβέρνηση και η τρόικα μετά τον σφαγιασμό των ασφαλιστικών δικαιωμάτων που ψήφισαν στη Βουλή και αφορούν όλους τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους, συγκεκριμενοποιεί και εξειδικεύει τις αντιλαϊκές επιλογές της για το Δημόσιο. Με το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή αλλά και με τις ρυθμίσεις που ήδη ψηφίστηκαν, καταργείται το σύνολο των δικαιωμάτων και για τους εργαζομένους στο Δημόσιο. Η κυβέρνηση, μπροστά στον στόχο της να περάσει τα αντιασφαλιστικά μέτρα περιφρονεί το Σύνταγμα και τις Δ.Σ.Ε. αλλά και τις σχετικές γνωμοδοτήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, που έχουν κρίνει τις σχετικές διατάξεις αντισυνταγματικές”.
Συνεχίζοντας υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων: “Έτσι μετά την κατακόρυφη μείωση του εισοδήματός μας με την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, μετά τα νέα φορολογικά βάρη, με πρόσχημα την κρίση, καταργεί το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης και από κοινωνικό και αλληλεγγύης το μετατρέπει σε κεφαλαιοποιητικό και ανταποδοτικό. Αντί να επιστρέψει τα κλεμμένα αποθεματικά στα Ταμεία, να χτυπήσει την εισφοροδιαφυγή και να διασφαλίσει νέους πόρους τα οδηγεί σε διάλυση. Οι προεκλογικές δεσμεύσεις ότι δεν θα μειώσει τις συντάξεις, δεν θα αυξήσει τις εισφορές και δεν θα αυξήσει τα όρια ηλικίας όχι μόνο δεν υλοποιούνται αλλά γίνονται τα ακριβώς αντίθετα”.
Η ΠΟΕ – ΟΤΑ υπογραμμίζει ακόμα: “Με τις επιλογές της κυβέρνησης:
– Μειώνονται δραματικά οι συντάξεις μέσα από τη μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης, του υπολογισμού των συντάξιμων αποδοχών όχι με βάση τον τελευταίο μισθό ή της πενταετίας που ισχύει σήμερα, αλλά με βάση όλο τον εργάσιμο βίο και την επαναφορά του Λ.Α.Φ.Κ.Α.
– Περιορίζεται και προοπτικά καταργείται η συμμετοχή του κράτους στην Κοινωνική Ασφάλιση.
– Καταργείται η 13η και 14η σύνταξη.
– Αυξάνονται τα χρόνια εργασίας από 35 σε 40.
– Αυξάνονται τα όρια ηλικίας ιδιαίτερα για τις γυναίκες και τις μητέρες ανηλίκων, οι οποίες επιβαρύνονται ακόμη και με 15 χρόνια παραμονής στην υπηρεσία.
– Η επικουρική ασφάλιση και ιδιαίτερα στο Δημόσιο οδηγείται σε διάλυση, αφού εξαιτίας της κλοπής των αποθεματικών, του χρηματιστηρίου, του παγώματος των προσλήψεων, των ιδιωτικοποιήσεων και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, κανένα Ταμείο δεν θα είναι βιώσιμο και το κράτος δεν θα καλύπτει τα ελλείμματα. Με τις επιλογές αυτές το Τ.Π.Δ.Υ., το Μ.Τ.Π.Υ., που ήδη παρουσιάζουν μεγάλα ελλείμματα αλλά και το Τ.Ε.Α.Δ.Υ. οδηγούνται σε διάλυση και οι εισφορές που έχουμε καταβάλλει για 30 και 35 χρόνια είναι στον αέρα.
– Από 1 Iανουαρίου 2011 εντάσσονται οι νεοπροσλαμβανόμενοι του Δημοσίου στο Ι.Κ.Α.
– Οι επιπτώσεις από τις αντιασφαλιστικές επιλογές της κυβέρνησης θα είναι δραματικές για όλους. Για τους ήδη συνταξιούχους, γι? αυτούς που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και πολύ περισσότερο για τους νέους”.
Δημ. Μαρ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα