Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΥΠΟ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ

Τριάντα δύο μέλη του συνδυασμού του «Χανιά Ανοιχτή Πολιτεία» -με σήμα τoν γεωπολιτικό χάρτη του νέου Δήμου Χανίων- ανακοίνωσε χθες ο νομάρχης και υποψήφιος δήμαρχος Χανίων, Γρηγόρης Αρχοντάκης, έχοντας στο πλάι του τους δημάρχους: Ακρωτηρίου – Μιχάλη Κυνηγό, Θερίσου – Γιώργο Τσαπάκο, Κεραμειών – Μανώλη Στρατουδάκη και Νέας Κυδωνίας – Μανώλη Σταματάκη, οι οποίοι γνωστοποίησαν -και επίσημα- ότι τον στηρίζουν και ότι θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό του ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Ο κ. Αρχοντάκης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του συνδυασμού του (Πλαστήρα 10), στη διάρκεια της οποίας γνωστοποίησε ότι το επόμενο διάστημα θα επισκεφθεί όλους τους Δήμους που αποτελούν, με βάση το πρόγραμμα «Καλλικράτης», τον νέο Δήμο Χανίων και θα ανακοινώσει τους υποψήφιους ανά εκλογική περιφέρεια. Παράλληλα, ανακοίνωσε γενικές προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού του, την ιστοσελίδα του (www.archontakis.net), τη σελίδα στο Facebook και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους επελέγη η ονομασία «Χανιά Ανοιχτή Πολιτεία».
Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ
«Το ψηφοδέλτιο το χαρακτηρίζει η πολυσυλλεκτικότητά του, το υπερκομματικό στοιχείο που υπάρχει. Άνθρωποι με διαφορετικά ενδιαφέροντα, άνθρωποι που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, συνεργάζονται με την Κίνησή μας, προκειμένου να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προοπτικές αειφόρου ανάπτυξης για τον νέο μεγάλο Δήμο Χανίων», επισήμανε ο κ. Αρχοντάκης.
Και πρόσθεσε: «Ο συνδυασμός μας έχει καθαρά αυτοδιοικητικό χαρακτήρα, με κοινό παρονομαστή τη βούληση όλων μας να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο, να αλλάξουμε αυτά που ενοχλούν την αισθητική μας και δυσκολεύουν την καθημερινότητά μας».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «η διαδικασία κατάρτισης ψηφοδελτίων είναι μια διαδικασία συνεχώς σε εξέλιξη. Από το σύνολο του ψηφοδελτίου έχει καταρτιστεί ήδη πάνω από το 70% και σε κάποιες εκλογικές περιφέρειες αγγίζει το 90%. Ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο, έτσι ώστε να ανακοινωθεί το σύνολο του ψηφοδελτίου, προκειμένου όλοι οι υποψήφιοι να συμμετέχουν στη διαδικασία κατάρτισης του προεκλογικού μας προγράμματος».
ΟΙ 4 ΔΗΜΑΡΧΟΙ
Ο κ. Αρχοντάκης αναφέρθηκε και στη συνεργασία που είχε με Δήμους και δημάρχους, τονίζοντας ότι ήταν αγαστή και είχε θετικά αποτελέσματα για όλο τον Νομό.
«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που τέσσερις από τους συναδέλφους μου δημάρχους θα στηρίξουν την Κίνησή μας, αυτή την αυτοδιοικητική Κίνηση, επιβεβαιώνοντας, ουσιαστικά, την καλή συνεργασία που είχαμε αυτά τα χρόνια», τόνισε.
Από την πλευρά τους, οι δήμαρχοι: Ακρωτηρίου, Μιχάλης Κυνηγός, Θερίσου, Γιώργος Τσαπάκος, Κεραμειών, Μανώλης Στρατουδάκης, Νέας Κυδωνίας, Μανώλης Σταματάκης, σε σύντομες τοποθετήσεις τους εξήραν το έργο και την προσφορά του κ. Αρχοντάκη, ως νομάρχη, τα προηγούμενα τριάμισι χρόνια, τονίζοντας ότι σε αυτό το διάστημα είχαν πολύ καλή συνεργασία, με απτά αποτελέσματα.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του συνδυασμού του, ο κ. Αρχοντάκης σημείωσε ότι «από σήμερα, ουσιαστικά, όλοι οι φίλοι που συμμετέχουν σε αυτή την κίνηση, οι ίδιοι, σε ομάδες, συμμετοχικά, θα ξεκινήσουν και θα συντάξουν μόνοι τους το πρόγραμμα, που ευελπιστούμε να γίνει και εκτελεστό από 1ης Ιανουαρίου 2011. Έχουν ήδη γίνει περίπου 20 ομάδες εργασίας. Όλοι οι υποψήφιοι έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους σε μία, δύο ή περισσότερες ομάδες εργασίας και οι προγραμματικές μας θέσεις θα έχουν ολοκληρωθεί έως τέλος Αυγούστου, όταν και θα γίνει γίνει ο προγραμματισμός για την παρουσίασή τους. Παράλληλα», συνέχισε ο κ. Αρχοντάκης, «κατά τη διάρκεια όλης της προεκλογικής περιόδου, έως τον Νοέμβριο, θα κάνουμε συχνές και ουσιαστικές εκδηλώσεις, προκειμένου να μιλήσουμε με την κοινωνία για τα θέματα που την αφορούν. Να την αφουγκραστούμε, προκειμένου να δούμε πώς μπορούμε να προχωρήσουμε κάποια θέματα συνολικά και συντονισμένα, σε σχέση με τον νέο Δήμο Χανίων».
ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ
Παρουσιάζοντας τις γενικές προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού του, ο κ. Σκουλάκης τόνισε ότι «βασική μας προτεραιότητα είναι να οργανώσουμε άρτια τον νέο Δήμο σε Υπηρεσίες και υποδομές, ώστε σε κάθε σημείο του, ο δημότης να μπορεί να εξυπηρετηθεί χωρίς γραφειοκρατία και να απολαμβάνει εξίσου καλές υπηρεσίες. Για να πετύχουμε το στόχο μας απαιτείται καλή οργάνωση και αποκέντρωση των νέων Υπηρεσιών με αξιοκρατικά και ορθολογικά κριτήρια, εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες, διάλογος και σεβασμός στις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Η προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος από κάθε είδους αυθαιρεσίες και η ανάδειξή του μέσα από δράσεις που προωθούν την ψυχαγωγία, τον αθλητισμό και τον εναλλακτικό τουρισμό είναι στις βασικές προτεραιότητες του συνδυασμού μας».
Τέλος, ο κ. Αρχοντάκης εξήγησε ότι «επιλέξαμε το όνομα “Χανιά Ανοιχτή Πολιτεία” για τον συνδυασμό μας, θέλοντας να ορίσουμε και τις προθέσεις μας για ένα Δήμο ανοιχτό, που θα λειτουργεί με διαφάνεια σε όλες του τις αποφάσεις, που θα έχει ανοιχτά μάτια και αυτιά στην κοινωνία και θα αποφασίζει για τα μικρά ή μεγάλα θέματα μετά από διάλογο».

Για υποψηφιότητα Σκουλάκη

«Δεν μπορώ να σχολιάσω την υποψηφιότητα του κ. Σκουλάκη. Ο κάθε έλληνας πολίτης έχει το δικαίωμα να είναι υποψήφιος εκεί που επιθυμεί. Και βεβαίως ο νυν βουλευτής, ο οποίος είναι ένα πρόσωπο σεβαστό στην κοινωνία των Χανίων και όχι μόνο», είπε ο κ. Αρχοντάκης, κληθείς να σχολιάσει την υποψηφιότητα του κ. Σκουλάκη στον νέο Δήμο Χανίων.
Αναφερόμενος στις αιχμές που άφησε χθες εναντίον του ο κ. Σκουλάκης για έλλειμμα συνεργασίας, ο κ. Αρχοντάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε: «Σε σχέση με την παρατήρηση που έκανε» (σ.σ. ο κ. Σκουλάκης) «ότι δεν μπορώ να συνεργαστώ, ότι δεν μπορώ να διαβουλευτώ, φάνηκε και από τη συνεργασία με τους Δήμους και επιβεβαίωσαν και οι δήμαρχοι σήμερα, ότι η συνεργασία με την πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση, αλλά και με όλους τους θεσμικούς φορείς ήταν άψογη. Ασφαλώς, για κάποια θέματα που είχα και συνεχίζω να έχω διαφορετική άποψη, βεβαίως και εμμένω στην άποψή μου και να ξέρετε ότι είμαι και πολύ περήφανος για την άποψη που έχω διατυπώσει, κατά καιρούς, και δεν την έχω αλλάξει. Για την άποψη που έχω διατυπώσει για την ακτοπλοΐα, που δεν νομίζω πολλοί να είχαν την ίδια άποψη με εμένα, και νομίζω ότι τα πράγματα με επιβεβαιώνουν. Για την άποψη που είχα για το θέμα του Λαφονησίου. Για την άποψη που είχα για τον ΒΟΑΚ. Για την άποψη που είχα για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου και μια σειρά από θέματα. Ασφαλώς και ο αυτοδιοικητικός πρέπει να έχει άποψη και να τη στηρίζει. Εκτός αν κάποια στιγμή καταλάβει ότι η άποψη αυτή ήταν λάθος. Εάν εγώ κάποια στιγμή καταλάβω ότι κάτι που είχα πει ή κάτι που στήριζα πριν από κάποιο χρόνο ήταν λάθος, θα είμαι εγώ ο πρώτος απ’ όλους που θα πω ότι έκανα λάθος. Δεν είμαι υπέρ της στρογγυλοποίησης των θεμάτων. Έχω εξαιρετική συνεργασία με όλους τους φορείς όταν πρέπει και έχω κακή συνεργασία με τους φορείς όταν, πάλι, πρέπει. Αυτή είναι η λειτουργία της δημοκρατίας. Με αυτό τον τρόπο πρέπει να λειτουργούμε όλοι. Μακριά από μικροπολιτικές, μακριά από μικροκομματικά συμφέροντα, προκειμένου να πετύχουμε κάτι».

Το ψηφοδέλτιο

Ο κ. Αρχοντάκης ανακοίνωσε τους 28 από τους 38 υποψηφίους της εκλογικής περιφέρειας Χανίων και τους 4 από τους 16 υποψηφίους του τοπικού συμβουλίου Χανίων. Αυτοί είναι οι εξής:
Υποψήφιοι στην Εκλογική Περιφέρεια Χανίων
(κεντρικό ψηφοδέλτιο)
? Αρχοντάκης Κώστας: γιατρός – ειδικός παθολόγος
? Βολικάκης Μανώλης: οικονομολόγος – πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων.
? Γιακουμάκης Νίκος: δικηγόρος, πρόεδρος Πολιστικού Συλλόγου «Ρόδον»
? Γρυλλάκης Γιώργος: οικονομολόγος, ασφαλιστικός σύμβουλος, αντινομάρχης Χανίων
? Δαλιεράκη Κατερίνα: πτυχιούχος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης Πολυτεχνείου Κρήτης, σύμβουλος επιχειρήσεων.
? Δημολίτσας Αναστάσιος: σμήναρχος ε.α., πρόεδρος Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων
? Καραγιαννάκης Μανώλης: πτυχιούχος Παντείου Πανεπιστημίου, στέλεχος πωλήσεων φαρμακευτικής εταιρείας, αντιδήμαρχος Νέας Κυδωνίας
? Καρκάνης Νίκος: επιχειρηματίας, νομαρχιακός σύμβουλος
? Κρασουδάκης Αντώνης: γιατρός – νευροχειρούργος, γραμματέας Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Χανίων
? Μανουσάκη – Φαντάκη Ανθούλα: ιδιωτική υπάλληλος
? Μαρκαντωνάκης Γιώργος: ηλεκτρολόγος μηχανικός
? Μαρκουλάκης Στέφανος: κοινωνιολόγος
? Μαστοράκη – Κουριδάκη Ειρήνη (Ρενάτα): επιχειρηματίας
? Μηλιδάκης Στράτος: μαθηματικός MSc, προϊστάμενος ευρωπαϊκών προγραμμάτων ΟΑΔΥΚ
? Μόρτογλου Εβελίνα: πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής, τραπεζικός υπάλληλος
? Μπόκολος Πύρρος: πρόεδρος Βορειοηπειρωτών Κρήτης
? Ξενάκης Πέτρος: πτυχιούχος Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, ζωγράφος
? Παπαδουλάκης Γιάννης: επιχειρηματίας – π. δημοτικός σύμβουλος Χανίων
? Παπακαστρίτσιος Σπύρος: δύτης, επιχειρηματίας
? Παπακωσταντής Γιώργος: πολιτικός μηχανικός, έμπορος
? Πάτερος Σταύρος: εργολάβος, πρόεδρος Α.Ο. Χανιά
? Ροζάκης Παύλος: γεωπόνος, π. αντινομάρχης Χανίων
? Ροζμαράκη – Αρετάκη Σάντρα: πτυχιούχος Ιονίου Πανεπιστημίου, μεταφράστρια
? Σπανουδάκης Μανώλης: πολιτικός μηχανικός MSc, π. γενικός διευθυντής ΟΑΔΥΚ, π. αντινομάρχης Χανίων
? Σπυριδάκης Μανώλης: πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής, δημοσιογράφος
? Φραγκάκης Μανώλης: φυσικοθεραπευτής, αντινομάρχης Χανίων
? Φραγκάκης Γιάννης: πτυχιούχος Παιδαγωγικής Ακαδημίας, πτυχιούχος Πληροφορικής Πανεπιστημίου Μπορντό Γαλλίας, επιχειρηματίας
? Φραδελάκης Μανώλης: οικονομολόγος, σύμβουλος ποιότητας
Υποψήφιοι στο Τοπικό Συμβούλιο Χανίων
? Θεοδωρίδης Ανδρέας: αρχιτέκτων μηχανικός
? Ναξάκης Κυριάκος: οδοντίατρος, μέλος Δ.Σ. Ναυτικού Μουσείου Κρήτης
? Νικολόπουλος Θεοφάνης: ελεύθερος επαγγελματίας
? Παπουτσάκη Κατερίνα: πτυχιούχος Παντείου – Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Κοινωνικής Πολιτικής, μουσικός, επιχειρηματίας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα