Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ “ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ”

Ενα πρωτότυπο ανοιχτό καλλιτεχνικό εργαστήρι οργανώνει η διεθνής καλλιτεχνική ομάδα «Αποτυπώματα», 15 με 17 Ιουλίου στη Βίλα Κούνδουρου.
Η αρχική ιδέα της δημιουργίας και οργάνωσης του εργαστηρίου προήλθε από μία ομάδα καλλιτεχνών από διάφορες χώρες της Ευρώπης, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στα Χανιά.
Μέσα από μία ελεύθερη έκφραση και καινούργιες ιδέες, οι καλλιτέχνες επεξεργάζονται τα έργα τους από την αρχή μέχρι το τέλος, έτσι ώστε ο καθένας επισκέπτης να μπορεί να παρακολουθεί τα στάδια εργασίας, την τεχνική και την έμπνευση του καλλιτέχνη, ως το τελικό αποτέλεσμα αλλά και να συμμετάσχει στην όλη διαδικασία.
Σ? αυτό το εργαστήρι μπορούν να συμμετάσχουν και παιδιά της πόλης μας τα οποία θα εντρυφήσουν στα μυστικά της ζωγραφική, των κατασκευών, της αγιογραφίας και της καλλιτεχνικής φωτογραφίας.
Η Ομάδα αποτελείται από καλλιτέχνες διαφόρων χωρών που ζουν και εργάζονται στα Χανιά και συγκεκριμένα τους: Liliana Nicolic, Rena Stollenwerk, Regina Gavalas, Νίκο Κληρονόμο, Γιάννη Μαρκαντωνάκη και Γιώργο Μπαλαδάκη. Μαζί τους θα είναι και ο καταξιωμένος εικαστικός καλλιτέχνης Ari Liimatainen από τη Φινλανδία.
Το πρόγραμμα:
10 π.μ. – 12 μ.
Εικαστικό Εργαστήρι στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 7 ετών και πάνω για να γνωρίσουν όλη τη διαδικασία της δημιουργίας.
6 – 8 μ.μ.
Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τη διαδικασία αυτή και να συνομιλήσει με τους καλλιτέχνες.
Τα έργα που θα δημιουργηθούν από την ομάδα «Αποτυπώματα», μαζί με άλλα έργα θα εκτεθούν στο Γιαλί Τζαμισί από τις 20 μέχρι τις 25 Ιουλίου.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τρίτη 20 Ιουλίου ώρα 8 μ.μ.
Ώρες επίσκεψης: 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 6 – 10 μ.μ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα