Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΟΥ

“Η αιωνιότητα είναι το τώρα”, είναι το μήνυμα του νέου βιβλίου της γνωστής ηθοποιού και συγγραφέως Άννας Αδριανού, που τιτλοφορείται “Για πάντα” και παρουσιάστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στα Χανιά, στον φιλόξενο χώρο του βιβλιοπωλείου Special Friends (Σκαλίδη 21). Όπως ανέφερε η κ. Αδριανού, “το βιβλίο έχει τίτλο «Για πάντα», όμως το για πάντα, δεν υπάρχει. Είναι πολύ οξύμωρο οι άνθρωποι να λένε “για πάντα” όταν η ζωή μας δεν κρατάει παντοτινά. Όμως αυτό που κρατάει για πάντα, ακριβώς επειδή ο χρόνος είναι σχετικός, είναι οι στιγμές, οι εμπειρίες, τα βιώματά μας. Συνεπώς, οτιδήποτε θέλουμε να κρατήσει για πάντα, δεν έχουμε παρά να του δοθούμε σαν να μην υπάρχει χρόνος, σαν να είναι η κάθε στιγμή, η πρώτη και η τελευταία. Η αιωνιότητα είναι το τώρα. Αυτό ανακαλύπτει και ο ήρωας του βιβλίου”.
“Επειδή οι άνθρωποι από την φύση μας, θέλουμε να ξορκίζουμε τον θάνατο, το τέλος της ζωής μας, λέμε “για πάντα” και ζούμε σαν να είμαστε αιώνιοι. Γι’ αυτό και ό,τι έχουμε δίπλα μας και αγαπάμε νομίζουμε ότι θα είναι εκεί για πάντα. Το ίδιο νομίζουμε για την ζωή, τις σχέσεις μας, τον έρωτα, την αγάπη, τις φιλίες μας. Και έτσι χάνουμε την μοναδική αιωνιότητα που έχουμε στα χέρια μας το “τώρα”. Μέχρι να συμβεί κάτι που θα μας κάνει να καταλάβουμε ότι όλα έχουν ημερομηνία λήξεως”, επεσήμανε η συγγραφέας.
Για την μετάβαση από τον χώρο της τηλεόρασης στον κόσμο του βιβλίου η ίδια ανέφερε: “Το βιβλίο είναι ένας τρόπος έκφρασης που ξεδιπλώνεις την ψυχή σου πιο καθαρά και περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέσο. Ένας τρόπος να επικοινωνήσεις τις ιδέες σου με τους άλλους ανθρώπους. Σε αντίθεση με ένα τηλεοπτικό ή ένα κινηματογραφικό έργο, το βιβλίο είναι ένα αγαπημένο αντικείμενο που μένει στο σπίτι του άλλου για πάντα αλλά και στις επόμενες γενιές. Ένα βιβλίο είναι ένα κομμάτι αιωνιότητας, μια κατάθεση σκέψεων και συναισθημάτων. Μα, πάνω από όλα, ένα βιβλίο δεν πρέπει να είναι απλώς μια ιστορία αλλά μέσα από αυτή να περιέχει βαθύτερα πράγματα”.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης η συγγραφέας υπέγραψε αντίτυπα των βιβλίων της.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα