Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΣΑΜΠΙΟΝΑΡΑ
Εκθεση “Χανιά – Χρυσαφένια Πόλη”
Εγκαινιάζεται σήμερα, στις 9 μ.μ., στην Πύλη “Σαμπιονάρα” η έκθεση με τίτλο “Χανιά – Χρυσαφένια Πόλη”, στο πλαίσιο του καλοκαιρινού φεστιβάλ του Δήμου Χανίων. Θα εκτεθούν 85 έργα με αφετηρία την παλιά πόλη, τη Σπλάντζια, το ενετικό λιμάνι και το Κουμ Καπί, τα Νεώρια, τα Ταμπακαριά από καταξιωμένους ζωγράφους από την Ουκρανία: Ζόγια, Λέιλα, Ελενα Μπορίσοβα, Ντάρια, Ελενα Ζόσαν και Ρούσλαν Βαρλάμωφ. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η κα Ειρήνη Κράβτσιουκ. Η έκθεση θα διαρκέσει έως 21 Ιουλίου και θα είναι ανοιχτή 10 π.μ. – 1 μ.μ. και 6.30 – 10.30 μ.μ. καθημερινά. Είσοδος ελεύθερη.

ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Beach party στους Αγίους Αποστόλους

Το 2ο Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ διοργανώνει σήμερα, στις 9 μ.μ., στην παραλία των Αγίων Αποστόλων (Ιγκουάνα, έναντι γηπέδου beach volley), προφεστιβαλική εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους με πολλή μουσική, άφθονο χορό και φυσικά υπέρμετρο κέφι! Όπως λένε οι νεαροί διοργανωτές του Φεστιβάλ “το beach party ελπίζουμε να έχει θετικό αντίκτυπο για την ασφαλή και αποτελεσματική πραγματοποίηση του φεστιβάλ, να περάσουμε όλοι μια καλλιτεχνική βραδιά και να συγκεντρωθούν χρήματα για να βοηθήσουμε, όπως και πέρυσι, κοινωνικοπρονοιακά ιδρύματα αλλά και οικογένειες που χρειάζονται τη βοήθειά μας”. Το Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ θα λάβει χώρα για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πόλη μας στις 20, 21 αλλά και 22 Αυγούστου στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, στο κέντρο των Χανίων.

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΧΟΡΕΥΤΩΝ
Διεθνές φεστιβάλ
παραδοσιακών χορών νέων

Ο Χορευτικός Όμιλος Χανιών “Αροδαμός” στο πλαίσιο του διεθνούς φεστιβάλ χορού, το όποιο θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου την Κυριακή 11 Ιουλίου, με ελεύθερη είσοδο, πρόκειται να πραγματοποιήσει παρέλαση από την πλατεία 1866 και κατά μήκος της οδού Χάληδων με κατάληξη στο παλιό λιμάνι των Χανιών για φωτογράφιση των 250 χορευτών και χορό στην πλατεία της Μητροπόλεως.

ΣΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΩΔΕΙΟ
Παραστάσεις οριεντάλ

“Throught the eyes of belly Dance” είναι ο τίτλος των παραστάσεων οριεντάλ, που θα παρουσιάσει η Σχολή χορού “Εν χορώ”, στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων σήμερα, στις 9.30 μ.μ., αύριο, Σάββατο 10 Ιουλίου, με δυο παραστάσεις, απογευματινή στις 6.30 μ.μ. και βραδινή στις 9.30 μ.μ. και την Κυριακή 11 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ. Τιμή εισόδου 6 ευρώ.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΡΟΥΜΕΛΗΣ
“Ο Εμπορος της Βενετίας”

Το θεατρικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ “Ο Εμπορος της Βενετίας” θα παρουσιάσει το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης την Τρίτη 20 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ., στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου. Οι συντελεστές της παράστασης: Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές, Σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης – Βασίλης Μαυρογεωργίου, Σκηνικά – Κοστούμια: Αγνή Ντούτση, Χορογραφία – Κίνηση: Ελενα Γεροδήμου, Μουσική: Κώστας Γάκης, Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα, Βοηθοί Σκηνοθέτη: Τάσος Αγγελόπουλος – Βάσια Ατταριάν. Διανομή: Χρίστος Καλαβρούζος, Γιώργος Μωρόγιαννης, Γεωργία Γεωργόνη, Παναγιώτης Κατσώλης, Σωκράτης Πατσίκας, Δημήτρης Μακαλιάς, Μαρία Παρασύρη, Ηλέκτρα Τσακαλία, Γιάννης Δρακόπουλος, Θοδωρής Πολυζώνης, Θανάσης Μιχαηλίδης, Γιώργος Χουλιάρας.

Εκδηλώσεις
? Εκδήλωση μνήμης για την Ελευθερία Ξηρουχάκη αύριο, Σάββατο 10 Ιουλίου, στις 7.30 μ.μ., στο μνημείο της, στο Αρώνι Ακρωτηρίου.
? Συναυλία με τον Σωκράτη Μάλαμα αύριο, 10 Ιουλίου, στις 9 μ.μ., στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου. Είσοδος: 20 ευρώ.
? Παρουσίαση του βιβλίου “Για πάντα” της Αννας Ανδριανού αύριο, 10 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο “Special Friends”.
? Συνέδριο με θέμα “Το Σέλινο των αρμάτων και των γραμμάτων” αύριο, Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιουλίου, στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Καντάνου.
? Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Νέων στις 11 Ιουλίου, στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου και ώρα 7.30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη. Διοργανωτές: Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, Αρχείο Ελληνικού Χορού και ο Χορευτικός Ομιλος Χανίων “Αροδαμός”.
? Μουσική βραδιά για την εθνική εορτή της Γαλλίας στις 14 Ιουλίου στον υπαίθριο χώρο της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Χανίων, στις 9 μ.μ. Είσοδος 10 ευρώ. Κρατήσεις: 2821027134.
? Αφιέρωμα στον συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλο από τη Χορωδία Χανίων στις 14 Ιουλίου και ώρα 9 μ.μ., στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου. Είσοδος 5 ευρώ.
? Λογοτεχνική συνάντηση με τον συγγραφέα Ιωσήφ Αλυγιζάκη την Πέμπτη 15 Ιουλίου και ώρα 8 μ.μ., στον 1ο όροφο της “Τυποβιβλιοχαρτεμπορικής Πελεκανάκη”.

Εκθέσεις

? “Σούδα της Μεσογείου” τιτλοφορείται η τελευταία δουλειά του Κωστή Ζαζά που παρουσιάζεται στο παλαιό Δημαρχείο της Σούδας έως το Σαββάτο 17 Ιουλίου.
? Εκθεση αναδρομικού χαρακτήρα του μεγάλου Eλληνα ζωγράφου της διασποράς Δημήτρη Περδικίδη. Θα είναι ανοιχτή έως τις 22 Ιουλίου, 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 7 – 10 μ.μ., Σάββατο 10 π.μ. – 2 μ.μ. Κυριακή κλειστά. Είσοδος: 2 ευρώ, μειωμένο: 1 ευρώ.

Παραστάσεις

? Θεατρική παράσταση “Murdered to Death” στις 9 και 10 Ιουλίου, στις 6 μ.μ., στο Γυμνάσιο – Λύκειο Βάμου από τη θεατρική ομάδα “Toneel”. Είσοδος 5 ευρώ.
? “Μαλλιά κουβάρια” του Ν. Λάσκαρη από το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας – Αττική Αυλαία στις 12 και 13 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ., στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου. Είσοδος 20 – 15 ευρώ. Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.

ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ
Συναυλία με
τη Royal Concert Band

Συναυλία με τη Royal Concert Band από το Βέλγιο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Ιουλίου, στις 8 μ.μ., στο παλιό λιμάνι, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. H ορχήστρα αποτελείται από 84 μουσικούς κατάγονται από το Hove, ένα χωριό κοντά στην Αμβέρσα του Βελγίου. Το ρεπερτόριό τους είναι κλασικά κομμάτια και θέματα από κινηματογραφικές ταινίες. 42 μουσικοί από αυτούς έρχονται για μουσικές διακοπές στην Κρήτη. Η ορχήστρα αποτελείται από έναν μαέστρο, έξι φλάουτα, ένα κλαρινέτο, ένα όμποε, δεκαοκτώ σαξόφωνα, έντεκα χάλκινα, ένα μπάσο, τρεις κρουστούς, πενήντα εννέα φίλους της ορχήστρας και έναν καταπληκτικό πρόεδρο.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ “PRIMAVISTA”
Μουσική παράσταση
Μία ονειρική μουσική παράσταση από το συγκρότημα “PRIMAVISTA?? βασισμένη σε ιδέα τoυ Κωνσταντίνου Γιαννάκη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ., στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου. Η παράσταση μας ταξιδεύει στον χώρο και στον χρόνο δίνοντάς μας την ευκαιρία να απολαύσουμε την ερμηνεία κομματιών από το κλασικό ρεπερτόριο, το μουσικό θέατρο, τον παγκόσμιο κινηματογράφο καθώς και το έντεχνο ελληνικό τραγούδι.
Ηχοχρώματα από διαφορετικές γωνιές του κόσμου, σμίγουν αρμονικά με μνήμες μουσικών φθόγγων που έχουν μπολιάσει την ευαισθησία μας.
Με ένα καλοδουλεμένο και εναρμονισμένο μουσικό σύνολο, με την αφηγηματική σύνδεση των μουσικών ερμηνειών, φθάνουμε σ? εκείνο το ποιοτικό αποτέλεσμα που σέβεται την αισθητική του θεατή – ακροατή προσφέροντάς του πραγματικά στιγμές συγκίνησης – ενθύμησης και ομορφιάς.
Παίζουν οι μουσικοί:
Κωνσταντίνος Γιαννάκης: Πιάνο – Ενορχήστρωση
Κατερίνα Παπουτσάκη: Tραγούδι
Παναγιώτης Βιντινής: Κιθάρα – Τραγούδι
Στέλλα Σειραγάκη: Τραγούδι
Έλενα Ορμυλιώτου: Βιολί – Φωνητικά
Γρηγόρης Φίλος: Κοντραμπάσο
Ηχητική κάλυψη: Tάσος Νικολόπουλος
Είσοδος 12 ευρώ.
Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθεί στο 3ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Αυτιστικών Χανίων.

ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΤΑΦΡΟ
Χάρις Αλεξίου και Μάρθα
Φριντζήλα
Η Χάρις Αλεξίου παρέα με τη Μάρθα Φριντζήλα ξεκινούν φέτος το καλοκαίρι ένα μουσικό ταξίδι με προορισμό το τραγούδι που μιλάει στο πιο ζωντανό και βαθύ μας συναίσθημα. Στα Χανιά θα βρεθούν για μια μοναδική συναυλία στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου την Τετάρτη 21 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ. Η δυναμικότητα και ο συναισθηματισμός της Χάρις Αλεξίου και το πολύπλευρο ταλέντο της Μάρθας Φριντζήλα, σε μια μουσική συνομιλία, πάνω στη σκηνή, έναν καλλιτεχνικό διάλογο, που θα κινηθεί ανάμεσα στο παραδοσιακό και στο σύγχρονο τραγούδι. Στην παρέα και η Λίνα Νικολακοπούλου, που με τις ιδέες της δημιουργεί μια ευχάριστα απρόβλεπτη μουσική διαδρομή.
Επιμέλεια προγράμματος: Λίνα Νικολακοπούλου.
Ενορχηστρώσεις: Κώστας Παπαδούκας.
Παίζουν οι μουσικοί: Κώστας Παπαδούκας: Ενορχηστρώσεις, πιάνο, keyboards, Ηρακλής Βαβάτσικας: Ακορντεόν, Βandoneon, Θάνος Γκιουλετζής: Βιολί, Χρήστος Γκοτσίνας: Τύμπανα, Νίκος Κατσίκης: Μπουζούκι, Κιθάρα, Νυκτά, Νίκος Πολίτης: Μπάσο ηλεκτρικό και ακουστικό, Παναγιώτης Τσεβάς: Ακορντεόν, Γιώργος Χατζόπουλος: Κιθάρες.
Ήχος: Παύλος Σαπουντζής, Αντώνης Παραμύθης.
Φώτα, Σχεδιασμός:  Alain Lonchampt, Αλέξης Προδρόμου.
Σημεία προπώλησης:
? Εκδοτήριο πλ. Αγοράς
? Max fm ? Κισάμου 169
? Everest ? Πλατεία 1866
? Video Club “Vips” ? Πλατεία Δικαστηρίων
? “Αφισόραμα” ? Κυδωνίας 12
Είσοδος: 23 και 18 ευρώ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα