Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χωρίς Γαλάζια Σημαία και φέτος η Δυτ. Κίσαμος

Μπράβο στα Χανιά! Είκοσι οκτώ (28) γαλάζιες σημαίες κυματίζουν σε παραλίες των Δήμων του Ν. Χανίων (Νέας Κυδωνίας (6), Πλατανιά (4), Ακρωτηρίου (4), Γεωργιούπολης (2), Αρμένων (4), Βάμου (1), Χανίων (1), Κολυμπαρίου (1) και Πελεκάνου (5).
Η “Γαλάζια Σημαία” είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας περιβάλλοντος, και απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές διαθέτουν την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης αλλά πληρούν και τα κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη “Γαλάζια Σημαία” όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις καλές υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Στο Δήμο Κισάμου, αλλά και σε όλη τη Δυτική Κίσαμο υπάρχουν φανταστικές παραλίες (Φαλάσαρνα, Μπάλος, Μαύρο Mώλος, Σφηνάρι, Λαφονήσι, Δραπανιάς, κ.λπ.) που τυγχάνουν διεθνούς αναγνώρισης. Αλήθεια, γιατί η Δημοτική αρχή δεν έκανε τις απαραίτητες ενέργειες για απονομή “Γαλάζιας Σημαίας” σε κάποιες από αυτές, προβάλλοντας τον τόπο και εξασφαλίζοντας καλύτερες υπηρεσίες σε ντόπιους και ξένους, όπως έκανε ο Δήμος Πελεκάνου;
ΚΣΧ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα