Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΧΑΝΙΩΝ:

«Τα οικονομικά συμφέροντα που απειλούν το Λαφονήσι βρίσκουν το δρόμο τους μέσα από τα δυο “κόμματα εξουσίας”, παρά τις όποιες διακηρύξεις τους», καταγγέλλει με χθεσινή της ανακοίνωση η Πολιτική Κίνηση Χανίων των Οικολόγων Πράσινων.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων, που συμμετείχαν με αντιπροσωπεία τους στο ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στον Δήμο Ιναχωρίου το περασμένο Σάββατο, «καταγγέλλουν -για άλλη μια φορά- τη συνεχιζόμενη μεθοδευμένη επίθεση του διορισμένου περιφερειάρχη Κρήτης Καρούντζου εναντίον της Δημοτικής Αρχής και της τοπικής κοινωνίας Ιναχωρίου, επίθεση που έχει στόχο τη φιλοπεριβαλλοντική πολιτική βιώσιμης ανάπτυξης που ακολουθείται στην περιοχή. Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεσμεύονται να προωθήσουν το θέμα και στην Ευρωβουλή με τον ευρωβουλευτή τους Μιχάλη Τρεμόπουλο».
Στην ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων υπογραμμίζουν ότι «όπως αναφέρθηκε και στην ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιναχωρίου το Σάββατο 3/7/2010, στο Έλος, η Περιφέρεια Κρήτης καθυστερεί απαράδεκτα την προώθηση του ΣΧΟΟΑΠ Ιναχωρίου προς το ΥΠΕΚΑ, με σαθρές δικαιολογίες. Ο τοπικός Δήμος καταγγέλλει πως η πραγματική αιτία της καθυστέρησης είναι πως το συγκεκριμένο χωροταξικό σχέδιο δεν προβλέπει λατομική ζώνη, πράγμα που θίγει συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα. Από την άλλη, η κωλυσιεργία στόχο έχει να φτάσουμε ως τις δημοτικές εκλογές, οπότε στο νέο διευρυμένο Δήμο θα πιέσουν για νέο χωροταξικό σχέδιο, εγκαταλείποντας αυτό που ομόφωνα η τοπική κοινωνία κι η παρούσα Δημοτική Αρχή προτείνει, ώστε να προωθηθούν τα ιδιοτελή οικονομικά συμφέροντα που ορέγονται την εκμετάλλευση και τσιμεντοποίηση της περιοχής για το ατομικό τους πρόσκαιρο κέρδος».
Οι Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων σημειώνουν, ακόμη, ότι «πέρα απ? αυτό, είναι γνωστό πως εδώ και αρκετά χρόνια έχει στηθεί “βιομηχανία” καταγγελιών από θιγόμενα λατομικά συμφέροντα και θιγόμενα συμφέροντα εκμετάλλευσης της παραλίας του Λαφονησιού εναντίον του Δήμου, σε συνεννόηση με τοπικό τηλεοπτικό σταθμό. Παρά το ότι από την εξέταση αυτών των καταγγελιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες και την εισαγγελία δεν προέκυψε τίποτα το ουσιαστικό, τα κυκλώματα αυτά επανέρχονται και, κάνοντας καταχρηστική χρήση του νόμου για την παροχή στοιχείων – ζητούν όλα τα σχετικά έγγραφα όλων των έργων του Δήμου για τα τελευταία 12 χρόνια! Ο κ. Περιφερειάρχης παρεμβαίνει προκλητικά και παράτυπα -όπως φαίνεται και από υπηρεσιακά έγγραφα- “σιγοντάροντας” τα συγκεκριμένα αιτήματα, των οποίων ο μόνος στόχος είναι ο “πόλεμος φθοράς” κατά της Δημοτικής Αρχής».
Και οι Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων συνεχίζουν: «Η παρέμβαση των κομματικών “αρχόντων” στις δημόσιες υπηρεσίες με τη συνενοχή και κάποιων -ελάχιστων, πιστεύουμε- στελεχών της διοίκησης, η αλλοίωση διατυπώσεων και στοιχείων σε υπηρεσιακά έγγραφα για να “μαγειρευτούν” τελικά νομότυπες αποφάσεις που εξυπηρετούν συγκεκριμένους επιχειρηματίες είναι καθημερινή πρακτική. Από αυτό τον υπόγειο πόλεμο, βέβαια, οι απλοί πολίτες δεν παίρνουν χαμπάρι… Ίσως βαυκαλίζονται πως η διαφθορά και η διαπλοκή έπαψαν να υπάρχουν επειδή ο κ. Παπανδρέου διαβεβαιώνει πως τις κατάργησε…».
Καταλήγοντας, οι Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων καταγγέλλουν «τις μεθοδεύσεις του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης. Ζητούμε την άμεση προώθηση του ΣΧΟΟΑΠ Ιναχωρίου. Καλούμε όλους τους πολίτες να ενημερωθούν, να καταγγείλουν μαζικά τόσο αυτή όσο και όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις που αποκαλύπτονται και να ενεργοποιηθούν συμμετέχοντας και υποστηρίζοντας νέα αυτοδιοικητικά σχήματα στις επερχόμενες εκλογές που θα αντιταχτούν στη συνεχιζόμενη διαφθορά».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες