Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΤΕΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ

Βελιγράδι
Στο πόδι τραυματίστηκε από σφαίρα ο ένας από τους δέκα Σέρβους βουλευτές του Κοινοβουλίου του Κοσόβου, έπειτα από επίθεση ενόπλων που δέχθηκε χθες το πρωί, μπροστά από το διαμέρισμά του στο βόρειο τμήμα της πόλης Κοσόφσκα Μιτρόβιτσα στο βόρειο Κόσοβο.
“Σήμερα το πρωί άγνωστος ή άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον του βουλευτή Πέταρ Μιλέτιτς ενώ έβγαινε από το διαμέρισμά του. Μόνον η μια από τις τέσσερις σφαίρες που τού έριξαν, τον τραυμάτισε, στο πόδι”, δήλωσε ο Μπεσίμ Χότι, εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο οποίος τόνισε ότι δεν είναι ακόμα γνωστά τα κίνητρα πίσω από την επίθεση αυτή.
Ο Μιλέτιτς είναι ένας από τους δέκα Σέρβους βουλευτές του 120μελούς Κοινοβουλίου του Κοσόβου. Η Κοσόφσκα Μιτρόβιτσα είναι χωρισμένη στα δυο. Στο βόρειο τμήμα κατοικούν Σέρβοι και στο νότιο Αλβανοί. Η πόλη αυτή υπήρξε θέατρο μεγάλων εντάσεων μεταξύ των δυο κοινοτήτων τις οποίες χωρίζει ο ποταμός Ιμπαρ.
ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΟΝ ΟΗΕ
Εντωμεταξύ, ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς και ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου, Σκεντέρ Χισένι, θα παραστούν σήμερα στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, που συγκαλείται με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στην Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα.
Η ηγεσία της Σερβίας και οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων καταδίκασαν τη βομβιστική επίθεση στο βόρειο τμήμα της Μιτρόβιτσας του Κοσόβου την περασμένη Παρασκευή, κατά την οποία ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 11 τραυματίστηκαν. Η έκρηξη σημειώθηκε, ενώ ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωσης διαμαρτυρίας Σέρβων, οι οποίοι αντιδρούν στη λειτουργία υπηρεσίας της κυβέρνησης του Κοσόβου στην περιοχή.
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Σερβίας χαρακτήρισε την επίθεση τρομοκρατική ενέργεια και ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, ζήτησε από τις διεθνείς δυνάμεις στο Κόσοβο να αντιδράσουν στις προσπάθειες αποσταθεροποίησης.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου της Πρίστινας, ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου, με επιστολή του προς τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε να συμμετάσχει στην έκτακτη συνεδρίαση για να παρουσιάσει τις θέσεις των αρχών του Κοσόβου.
Τα ΜΜΕ στην Πρίστινα αναφέρουν ότι στην αυριανή συνεδρίαση δεν αναμένεται να παραστεί ο επικεφαλής της πολιτικής αποστολής του ΟΗΕ στο Κόσοβο (UNMIK) Λαμπέρτο Ζανιέρι. Ο κ. Τάντιτς, ο οποίος επρόκειτο να επισκεφθεί αύριο το Μαυροβούνιο, ανέβαλε το ταξίδι του στη γειτονική χώρα για τις 8 Ιουλίου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα