Θυελλώδη αντιπαράθεση στον αέρα του ραδιοφωνικού σταθμού “nova sports fm”, είχαν χτες οι μέτοχοι του Παναθηναϊκού, Ανδρέας Βγενόπουλος και Γιάννης Βαρδινογιάννης, ενώ δυναμική παρέμβαση έκανε και ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΠΑΕ, Νικόλας Πατέρας, με καυστικά σχόλια για τους επικριτές του.
Η κόντρα των μετόχων μεταφέρθηκε στα ερτζιανά και για περισσότερες από δύο ώρες, Βγενόπουλος, Τζίγγερ και Πατέρας, αντάλλασσαν κατηγορίες, βάζοντας “φωτιά” στο θέμα της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ.
Την αρχή έκανε ο Ανδρέας Βγενόπουλος ο οποίος δήλωσε “οργισμένος από τη λάσπη” που δέχεται, μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για αγορά των μετοχών της οικογένειας Βαρδινογιάννη. “Εγώ έχω βάλει 20 εκατομμύρια ευρώ και έχω δεσμευθεί για άλλα 23 για το όνομα του γηπέδου και με λένε αναξιόπιστο”, δήλωσε χαρακτηριστικά και επεσήμανε πως η πρόταση αγοράς που έχει κάνει είναι σοβαρή.
Ο ισχυρός άνδρας της MIG, επανέλαβε ότι για να πέσουν συγκεκριμένα ποσά στο τραπέζι, απαιτείται λογιστικός έλεγχος στην ΠΑΕ που θα καθορίσει την πραγματική της αξία, ενώ για ακόμα μία φορά εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο Τζίγγερ, “δεν θέλει να πουλήσει”. “Δεν ξέρω αν μετά από 2-3 μήνες θα ισχύει η πρόταση αγοράς. Η λογική λέει όχι, το συναίσθημα ίσως πει ναι”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Βγενόπουλος.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΖΙΓΓΕΡ
Προσχηματική χαρακτήρισε την τοποθέτηση του Ανδρέα Βγενόπουλου και την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, στην πρώτη του ραδιοφωνική συνέντευξη στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Το μοναδικό πρόβλημα του ΠΑΟ τα τελευταία χρόνια είναι ότι υπάρχει δήθεν αγοραστής», τόνισε, ενώ προανήγγειλε ανάδειξη προέδρου μέσα στην εβδομάδα.
“Εγώ για τον Α ή Β λόγο έκανα μία αποτίμηση με μία συγκεκριμένη μέθοδο. Αυτό ισχύει σε όλες τις εταιρείες. Αν πάρουμε τις διάφορες θεωρίες αποτιμήσεων, δεν θα βγάλουμε ποτέ κάποια αξία για μία ποδοσφαιρική ομάδα. Έτσι και αλλιώς η αποτίμηση της κάθε ομάδας είναι πολύ ρευστή. Εγώ μπορώ να ενταχθώ στους αξιόπιστους πωλητές και δεν υπάρχει καμία αντιπρόταση”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ
Ο κύκλος των αντιπαραθέσεων, έκλεισε με τη δυναμική παρέμβαση του προέδρου του double, Νικόλα Πατέρα, ο οποίος αποκάλυψε μέρος των περιβόητων επιστολών που αντάλλαξε με τον Γ. Βαρδινογιάννη.
Ο τέως πρόεδρος του “τριφυλλιού” διάβασε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από επιστολή που είχε στείλει στον Γ. Βαρδινογιάννη, στα οποία αναγράφονταν μεταξύ άλλων τα εξής:
“Δύο χρόνια δέχομαι πόλεμο από τον συνεργάτη σου, τον διευθυντή της αθλητικής εφημερίδας Derby. Παρότι σου ζήτησα να τον συμμαζέψεις, αρνήθηκες λέγοντας ότι δεν είναι δική σου δουλειά. Οι θέσεις του αντικατοπτρίζουν και τις δικές σου. Η προεδρολογία που ξεκίνησε δημιούργησε μία τεράστια ανασφάλεια. Και το πιο σημαντικό από όλα, τα άρθρα που εκπορεύονταν από το περιβάλλον του για κακοδιαχείριση”.
Ο Πατέρας, εμφανίστηκε οργισμένος για τα δημοσιεύματα εναντίον του και απογοητευμένος από την τροπή που πήρε η πολυμετοχικότητα. “Εγώ ξέρω ποιος είμαι. Δεν περιμένω από τον διευθυντή της αθλητικής εφημερίδας Derby ή την Πράσινη να μου πουν ποιος είμαι”, ανέφερε. “Εμένα με ενόχλησε η στάση των μετόχων. Τους έβγαλα τα κάστανα από την φωτιά και με αντιπολιτεύονται. Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια”, τόνισε.
ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΓΚΟΒΟΥ
Στα αγωνιστικά, ο Σίντνεϊ Γκοβού είναι και τυπικά πλέον παίκτης του Παναθηναϊκού, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών, αποτελώντας την πρώτη φετινή μεταγραφή των “πρασίνων”.
Ο Γάλλος φορ για κάθε χρόνο το συμβολαίου του θα εισπράξει το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ πήρε άλλο 1 εκατ. ευρώ ως πριμ υπογραφής. Ο Γκοβού μετά την υπογραφή του συμβολαίου του δήλωσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί είχα μια πολύ καλή υποδοχή, πέρασα το Σαββατοκύριακο και σήμερα οριστικοποιήθηκε η μεταγραφή μου αφού υπέγραψα».
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.