29.1 C
Chania
Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου, 2025

8-7 ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Σαν Ντιέγκο
Με το χάλκινο μετάλλιο στο λαιμό επιστρέφουν τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας πόλο των γυναικών, καθώς τα ξημερώματα της Κυριακής επικράτησαν της Ρωσίας στον μικρό τελικό του World League που διεξήχθη στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ.
Η Ελλάδα επικράτησε με 8-7 σε μια αναμέτρηση που κρίθηκε στα πέναλτι, καθώς η κανονική διάρκεια του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 5-5.
Οι ελληνίδες ήταν πιο ψύχραιμες και πιό εύστοχες από τις Ρωσίδες και η τερματοφύλακας Μαρία Τσουρή απέκρουσε δύο πέναλτι, ενώ άλλα δύο είχαν κατάληξη στο δοκάρι της εστίας της και η Ελλάδα ανέβηκε στο βάθρο.
Από δύο τέρματα σημείωσαν οι Ασημάκη και Αντωνάκου, ενώ από ένα οι Λιόση, Ρουμπέση, Μαυρέλου και η Χανιώτισσα, Φιλιώ Μανωλιουδάκη.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό το μετάλλιο. Αντιμετωπίσαμε τις καλύτερες ομάδες του κόσμου και σε κάθε παιχνίδι είχαμε και καλύτερη απόδοση. Αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση και κουράγιο για να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά, γιατί ακολουθούν δύο μεγάλες διοργανώσεις, το FINA Cup και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα», δήλωσε μετά το τέλος του ματς ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Μορφέσης.
Στην τρίτη του συμμετοχή στην τελική τετράδα της διοργάνωσης, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρέθηκε ισάριθμες φορές στο βάθρο των νικητών, με κορυφαία στιγμή το 2005 όταν σήκωσε το τρόπαιο.
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι ΗΠΑ (2ο συνεχόμενο και 5ο στις 7 διοργανώσεις του θεσμού -Ελλάδα και Ρωσία τα άλλα δύο), που κέρδισαν στο μεγάλο τελικό την Αυστραλία 12-11 στα πέναλτι (7-7 ο κανονικός αγώνας).


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα