Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΤΙΣ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ

Οι “Βιγλάτορες” υποδέχονται τους “Ακρίτες” στις 9 Ιουλίου και ώρα 8.30 μ.μ. στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, “νέα παιδιά με σεβασμό και αγάπη για τον τόπο ίδρυσαν πριν ένα χρόνο τον παραδοσιακό σύλλογο “Βιγλάτορες” με πρωτοβουλία του προέδρου και χοροδιδάσκαλου κου Σήφη Βιγλάκη, χορεύουν ορθά στα πατήματα της κρητικής μουσικής και ταξιδεύουν τους θεατές σ’ ολόκληρη την Κρήτη.
Βιγλίζουν την Παράδοση με χορούς απ? όλη τη Κρήτη, παρατηρούν το σήμερα και παρουσιάζουν το αύριο με πάθος και διάθεση να μας κάνουν συμμέτοχους στη μεγάλη Παράδοση του τόπου μας.
Τη βραδιά αυτή καλωσορίζουν, στα Χανιά σε συνεργασία με τη ραδιοφωνική παραγωγό Στέλλα Μανούσακα, τον Πολιτιστικό σύλλογο Ποντίων Επταμύλλων-Νομού Σερρών «Οι Ακρίτες», οι οποίοι έχουν να επιδείξουν σημαντικό έργο στον τομέα της παράδοσης, σύλλογος ο οποίος ιδρύθηκε το 1997 απο Πόντιους της πρώην κοινότητας Επταμύλλων και σημερινό Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Σερρών, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Νομού Σερρών.
Η συνάντηση σκοπό έχει τη σύσφιξη των δεσμών μεταξύ Ποντίων και Κρητικών οι οποίοι υπάρχουν εδώ και αιώνες και συνεχίζονται ακατάλυτοι έως και σήμερα. Ένα παραδοσιακό πάντρεμα που στόχο έχει να αναδείξει την ομορφιά και την ιδιαιτερότητα δύο ξεχωριστών τόπων, δύο διαφορετικών πολιτισμών.
Ωστόσο, αυτό που σίγουρα υπόσχονται Πόντιοι και Κρητικοί είναι ένα βράδυ γεμάτο χορούς, μουσική, τραγούδι, ένα αυθεντικά παραδοσιακό ελληνικό βράδυ που θα ξεσηκώσει”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα