Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΝΑΧΩΡΙΟΥ

Εκτακτο δημοτικό συμβούλιο με θέμα τις εξελίξεις σε ΣΧΟΟΑΠ και Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη, πραγματοποιεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ιναχωρίου.
Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Ιναχωρίου καλεί στη συνεδρίαση “τους βουλευτές, δημοκρατικούς και ενεργούς πολίτες, τον νομάρχη Χανίων, φορείς, κόμματα”, προκειμένου “να ενημερωθούν για τα θέματα αυτά και να αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειες”.
Σε χθεσινή ανακοίνωσή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης, ανέφερε ότι θα παραβρεθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ιναχωρίου.
ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Χθες, εξάλλου, έγινε γνωστό ότι πρόσφατα, από τους βουλευτές του ΚΚΕ, Σταύρο Σκοπελίτη και Βέρα Νικολαΐδου, κατατέθηκε στο κοινοβούλιο, αναφορά του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ιναχωρίου, με την οποία καταγγέλλουν “την προσπάθεια ιδιωτών για την άρση της παραχώρησης στο Δήμο Ιναχωρίου της απλής χρήσης αιγιαλού”. Για “μεροληπτική και εξοντωτική οικονομική μεταχείριση” κατά της δημοτικής επιχείρησης, κάνει λόγο ο Δήμος Ιναχωρίου, με αφορμή το αίτημα της Οικονομικής Επιθεώρησης Κρήτης για απόδοση του 20% επί των ακαθαρίστων εσόδων που έχει ο Δήμος από την εκμετάλευση της παραλίας Ελαφονησίου.
Στην αναφορά αυτή, ο Δήμος Ιναχωρίου, αφού επισημαίνει ότι έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου να προστατεύει και να διατηρεί καθαρή την παραλία, εξηγεί ότι το αίτημα της Επιθεώρησης είναι πρωτοφανές, δεδομένου ότι σε όλη την Ελλάδα, οι δημοτικές επιχειρήσεις αποδίδουν το 20% επί των καθαρών και όχι επί των ακαθαρίστων κερδών, στο υπουργείο.
“Το 20% του ποσού που εισέπραττε ο Δήμος Ιναχωρίου, τα απέδιδε πάντοτε στο Υπουργείο Οικονομικών όπως ερμηνευόταν η αναφορά της σχετικής ΚΥΑ και ουδέποτε υπήρξε οποιοδήποτε πρόβλημα ή τέθηκε οποιαδήποτε διαφορετική ερμηνεία εδώ και πολλά χρόνια”, υποστηρίζει στην αναφορά του ο Δήμος Ιναχωρίου. “Εξ όσων γνωρίζουμε, το ίδιο πράττουν σε όλη την Ελλάδα και φυσικά στην Κρήτη όλες οι Δημοτικές Επιχειρήσεις, το ίδιο πράττει και η Αμιγής Δημοτική Επιχείρηση του όμορου Δήμου Πελεκάνου, η οποία λειτουργεί στην ίδια περιοχή και σε απόσταση εκατόν πενήντα μέτρων από την Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Ιναχωρίου”, συμπληρώνει.
Εύλογα λοιπόν, η δημοτική Αρχή, θέτει ζήτημα “μεροληπτικής” αντιμετώπισης από την Οικονομική επιθεώρηση Κρήτης με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., έχει ζητήσει τα εξής:
-Την επανεξέταση του θέματος από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, “με βάση το δικαίωμα όλων στην ίση μεταχείριση”.
-Την εφαρμογή της απόδοσης του 20% επί των καθαρών εσόδων και όχι επί των ακαθάριστων εσόδων της Δημοτικής Επιχείρησης ή επί του τμήματος εάν γίνεται εκμίσθωση.
-Να ενημερωθεί από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου για το ποιες Δημοτικές Επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα αποδίδουν έως τώρα 20% επί των ακαθαρίστων τους εσόδων.
-Να ενημερωθεί από το Υπουργείο για τους ελέγχους που έχουν γίνει στις Δημοτικές Επιχειρήσεις που δεν αποδίδουν το 20% των ακαθαρίστων κερδών τους.
-Να συνυπολογιστεί όλα τα χρήματα τα οποία ξοδεύει ο Δήμος Ιναχωρίου (από το 1998 έως σήμερα προκειμένου να διαχειρίζεται και να προστατεύει τις παραλίες της νήσου Ελαφόνησος (Δημόσιο Κτήμα ΑΚ 57) οι οποίες ουδέποτε παραχωρήθηκαν στον Δήμο Ιναχωρίου και ουδέποτε το Ελληνικό Δημόσιο ως ιδιοκτήτης έχει πράξει οτιδήποτε προς την κατεύθυνση της προστασίας και διαχείρισης της περιοχής αυτής.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα