Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Τμήματα Ενταξης σε Γυμνάσια

Όσον αφορά τις ιδρύσεις Τμημάτων Ενταξης σε Γυμνάσια, στην εισήγηση της Επιτροπής Παιδείας της Νομαρχίας, επισημαίνεται:
1° Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου
Την τρέχουσα σχολική χρονιά 12 μαθητές που Θα φοιτήσουν στη Β’ και Γ’ τάξη έχουν αξιολογηθεί από το ΚΕΔΔΥ και χρήζουν εκπαιδευτικής παρέμβασης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες τους.
– 2° Γυμνάσιο Κισάμου
Την τρέχουσα σχολική χρονιά 10 μαθητές που θα φοιτήσουν στη Β’ και Γ’ τάξη έχουν αξιολογηθεί από το ΚΕΔΔΥ και χρήζουν εκπαιδευτικής παρέμβασης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες τους.
– Γυμνάσιο Ν. Κυδωνιάς
Την τρέχουσα σχολική χρονιά 11 μαθητές που θα φοιτήσουν στη Β’ και Γ’ τάξη έχουν αξιολογηθεί από το ΚΕΔΔΥ και χρήζουν εκπαιδευτικής παρέμβασης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες τους.
– Γυμνάσιο Παλαιόχωρας
Έξι μαθητές την τρέχουσα σχολική χρονιά θα φοιτήσουν στη Β’ και Γ’ τάξη και έχουν αξιολογηθεί από το ΚΕΔΔΥ. Δύο από αυτούς τους μαθητές αντιμετωπίζουν σοβαρότερες μαθησιακές δυσκολίες και χρήζουν εκπαιδευτικής παρέμβασης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες τους.
“ΞΕΝΟΥΔΑΚΕΙΑ” ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΦΑΚΙΩΝ
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Παιδείας της Νομαρχίας συζητήθηκε η πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σφακίων για την ονομασία των Σχολείων της περιοχής προς τιμή του “Γεωργίου Ξενουδάκη”.
Όπως αναφέρεται στην πρόταση του Δημάρχου Σφακίων κ. Σήφη Λύκου, “η προσφορά του μεγάλου ευεργέτη των Σφακίων Γεωργίου Ξενουδάκη στην παιδεία των Σφακιανών, κατά κοινή ομολογία, είναι ανεκτίμητη. Είναι ο άνθρωπος που με την περιουσία του, που κληροδότησε στην Επαρχία Σφακίων, έκτισε όλα τα σχολεία των Σφακίων σε εποχές που το Ελληνικό Κράτος δυσκολευόταν να ανταποκριθεί σε αυτή του την υποχρέωση. Το κληροδότημα του εξακολουθεί να υπάρχει και να δραστηριοποιείται υπέρ της εκπαίδευσης των Σφακιανών μαθητών και είναι ιερή υποχρέωση μας η απόδοση κάθε τιμής και με κάθε τρόπο στη μεγάλη αυτή προσωπικότητα. Προτείνουμε στην Αρμόδια Νομαρχιακή Επιτροπή να εισηγηθεί την προσθήκη της προσωνυμίας «Ξενουδάκειο» σε όλα τα σχολεία που λειτουργούν στην περιφέρεια του Δήμου Σφακίων.
Η παρούσα πρόταση αποτελεί καθολικό αίτημα των Σφακιανών, έχει συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο σε ανύποπτο χρόνο καθώς και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κληροδοτήματος «Γ. Ξενουδάκης». Είναι η ελάχιστη ανταπόδοση σε ό,τι προσέφερε ο Γεώργιος Ξενουδάκης στα Σφακιά”.

ΕΛΕΝΗ ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα