Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ

Ερώτηση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΟΓΑ προς το Δημοτικο Γηροκομείο Χανίων κατέθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ., Χρήστος Μαρκογιαννάκης, προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Στην ερώτηση αναφέρεται: “Στην πόλη των Χανίων λειτουργεί εδώ και ογδόντα ( 80 ) χρόνια περίπου Δημοτικό Γηροκομείο, με σημαντική κοινωνική προσφορά στον Νομό Χανίων και στην Κρήτη ολόκληρη.
Μεταξύ των πόρων του ιδρύματος είναι οι καταβολές από διάφορα ασφαλιστικά ταμεία, που πηγάζουν από συμβάσεις περίθαλψης χρονίως πασχόντων ασφαλισμένων. Ο ΟΓΑ είναι ένα από τα ασφαλιστικά ταμεία που έχει συνάψει τέτοια σύμβαση και αρκετές δεκάδες ασφαλισμένων του φιλοξενούνται και περιθάλπονται στο Γηροκομείο.
Δυστυχώς όμως, τελευταία, ο εν λόγω οργανισμός δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του. Ήδη μέχρι και την 31/5/2010, το χρέος του ΟΓΑ ανήρχετο σε 811.000 ευρώ, που συσσωρεύτηκε κυρίως τους τελευταίους οκτώ ( 8 ) μήνες. Οι αρνητικές συνέπειες για την εύρυθμη λειτουργία του Γηροκομείου από αυτή την συμπεριφορά του ΟΓΑ είναι μεγάλες, λαμβανομένου υπ? όψη ότι και ο Δήμος Χανίων, λόγω της οικονομικής κρίσης και των μειωμένων πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις δικές του υποχρεώσεις έναντι του ιδρύματος, πολλώ δε μάλλον αδυνατεί να καλύψει υποχρεώσεις άλλων.
Κατόπιν των παραπάνω: Ερωτάται ο κ. Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: α) Πότε θα καταβάλει ο ΟΓΑ τις οφειλές του προς το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, β) θα παρέμβει ούτως ώστε το παραπάνω φαινόμενο να εκλείψει στο μέλλον και ο ΟΓΑ κάθε μήνα να καταβάλλει τις οφειλές του;”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα