Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΣΕ Σ. ΒΑΛΥΡΑΚΗ:

Για το πρόγραμμα της εξισωτικής αποζημίωσης του 2009 ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα πραγματοποιήσει πληρωμές μετά την έγκριση εθνικών πιστώσεων και την ολοκλήρωση του συνόλου των προβλεπόμενων ελέγχων, απαντά η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μπατζελή στη σχετική αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή o Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σήφης Βαλυράκης. Ο κ. Βαλυράκης υποστήριξε την καταβολή της Εξισωτικής Αποζημίωσης από το Υπουργείο, ώστε να πάρουν μια ανάσα οι κτηνοτρόφοι μας, προκειμένου να μπορέσουν στοιχειωδώς να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους, αφού τα έξοδα λόγω της ανομβρίας είναι υπερβολικά μεγαλύτερα ενώ οι τιμές πώλησης των προϊόντων τους παραμένουν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.
Αναλυτικά, στην απάντησή της, η κ. Μπατζελή αναφέρει:
«Εξισωτική Αποζημίωση έτους 2008: Έγινε η πρώτη πληρωμή των δικαιούχων του προγράμματος της Εξισωτικής Αποζημίωσης έτους 2008 στα Μέτρα 211 και 212 του ΠΑΑ 2007-2013 στις 7-6-2010 αφού ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενοι έλεγχοι των καταστάσεων πληρωμής, σε σύνολο 62.000 δικαιούχων περίπου.
Επισημαίνεται ότι τον Νοέμβριο του 2008 και τον Απρίλιο του 2009 είχε δοθεί προκαταβολή, για την Εξισωτική Αποζημίωση έτους 2008.
Εξισωτική Αποζημίωση έτους 2009: Για το πρόγραμμα της Εξισωτικής Αποζημίωσης έτους 2009, ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. θα πραγματοποιήσει πληρωμές μετά την ολοκλήρωση του συνόλου των προβλεπόμενων ελέγχων και μετά την έγκριση εθνικών πιστώσεων για τις δαπάνες εφαρμογής των Μέτρων 2 Π και 212 για το έτος εφαρμογής 2009.»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα