Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ

Νέα Υόρκη
Το Πεκίνο και το Μεξικό είναι οι πόλεις – κόλαση σε όλο τον κόσμο για τους οδηγούς αυτοκινήτων ενώ αντιθέτως η πρωτεύουσα της Σουηδίας, Στοκχόλμη, είναι ο παράδεισος, αφού το οδήγημα εκεί είναι πολύ ευχάριστο, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στις ΗΠΑ.
Για τη μελέτη αυτή η εταιρεία ΙΒΜ ρώτησε 8.192 οδηγούς αυτοκινήτων από 20 πόλεις σε όλες τις ηπείρους και κατάρτισε έναν κατάλογο από το 1 έως το 100 με βάση κάποια βασικά κριτήρια που αφορούν την οδήγηση, όπως το χρόνο που χρειάζεται κάποιος για να μετακινηθεί από το ένα στο άλλο μέρος, τη διάρκεια της κυκλοφοριακής συμφόρησης, το στρες που προκαλεί η οδήγηση, τους θορύβους, τις αντιδικίες μεταξύ των οδηγών κ.ά.
Σύμφωνα με τον κατάλογο αυτό το Πεκίνο και το Μεξικό πήραν 99 (το 100 είναι ο χειρότερος “βαθμός”) και η Στοκχόλμη 15 που κατέχει και την πρωτιά. Το Παρίσι και το Λονδίνο βαθμολογήθηκαν με 36 η κάθε πόλη.
Μετά από το Πεκίνο και το Μεξικό ακολουθούν το Γιοχάνεσμπουργκ με 97 βαθμούς, η Μόσχα με 84, το Νέο Δελχί με 81, το Σάο Πάολο με 75, το Μιλάνο με 52, το Μπουένος Άιρες με 50, η Μαδρίτη με 48, το Τορόντο με 32, το Άμστερνταμ με 25, το Λος Άντζελες με 25, το Βερολίνο με 24, το Μόντρεαλ με 23, η Νέα Υόρκη με 19, το Χιούστον με 17, η Μελβούρνη με 17.
Το περίεργο και ενδιαφέρον στη μελέτη είναι ότι οι ερωτηθέντες οδηγοί από τη Μελβούρνη, τη Στοκχόλμη και το Μπουένος Άιρες απάντησαν ότι τα τρία τελευταία χρόνια δεν έπεσαν ποτέ σε μποτιλιάρισμα!
Στο αντίθετο άκρο οι μοσχοβίτες οδηγοί που κατάγγειλαν -σε ποσοστό 40%- ότι τα τρία τελευταία χρόνια έχουν ακινητοποιηθεί στο αυτοκίνητο λόγω μποτιλιαρίσματος, τουλάχιστον μια φορά για πάνω από τρεις ώρες.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα