Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Πραγματοποιήθηκε χθες, στην αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας Κρήτης, η Ημερίδα παρουσίασης του προγράμματος «Πολιτικές της Κοινωνίας της Πληροφορίας για Αειφόρο Ευρωπαϊκή Οικονομική Ανάπτυξη ? I SPEED».
Το πρόγραμμα I SPEED αποτελεί ένα διαπεριφερειακό πρόγραμμα στο πλαίσιο του INTERREG IVC, όπου κύριοι εταίροι είναι 10 ευρωπαϊκές Περιφέρειες, εκ των οποίων 1 Ελληνική (Περιφέρεια Κρήτης) και 1 Νορβηγική.
Αντικείμενο του προγράμματος είναι η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των τοπικών / περιφερειακών πολιτικών που σχετίζονται με την Κοινωνία της Πληροφορίας και την Οικονομική Τουριστική Ανάπτυξη. Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί μέσω της ευρείας ανταλλαγής εμπειριών σε επίπεδο πολιτικής και θα υλοποιηθεί με τον εντοπισμό, την ανάλυση και τη μεταφορά ορθών πρακτικών αποτελεσματικής χρήσης της νέας τεχνολογίας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Τουριστικής Οικονομίας.
Στην ημερίδα, ομιλητές ήταν ο κ. Νικηφόρος Λαμπρινός, π. Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ηρακλείου, ο οποίος παρουσίασε τις «Καινοτόμες τεχνολογίες στον Τουρισμό», ο κ. Άρης Στρατάκης, Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Δ/νσης ΠΥΤ (ΕΟΤ) Κρήτης, ο οποίος αναφέρθηκε στις «Ευκαιρίες και Απειλές από τη Διείσδυση της Τεχνολογίας στον Τουρισμό», ο κ. Κώστας Βασιλάκης, Αναπληρωτής καθηγητής Πληροφορικής στο ΤΕΙ Κρήτης, με θέμα της εισήγησης του τις «Νέες Τεχνολογίες και Εφαρμογές» και η κ. Εμμανουέλλα Γερογιαννάκη, Συντονίστρια του Προγράμματος I SPEED, η οποία εξέτασε τις «Πολιτικές της Κοινωνίας της Πληροφορίας για Αειφόρο Ευρωπαϊκή Οικονομική Ανάπτυξη» παρουσιάζοντας το πρόγραμμα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα