Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΝΕ

Με κεντρικό σύνθημα “Η ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις” πραγματοποιείται απόψε, στις 8 το βράδυ, στον χώρο του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, η προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ Χανίων.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που στέλνουν το μήνυμα κατά των ναρκωτικών ουσιών, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, προβολές ντοκιμαντέρ, θεατρικό δρώμενο, παρεμβάσεις από ομάδες γκράφιτι και μουσική συναυλία, όπως και θεματική ομιλία, όπου θα παρουσιαστούν οι θέσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ για το θέμα των εξαρτήσεων. Επίσης, στον χώρο των εκδηλώσεων, θα λειτουργήσουν θεματικά περίπτερα μεταξύ αυτών και του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) όπου θα διανέμεται πληροφορικό υλικό και οι υπεύθυνοι του Κέντρου θα ενημερώνουν όλους ενδιαφερόμενους για τα στεγνά προγράμματα απεξάρτησης και συμβουλευτικής υποστήριξης.
Σε συνέντευξη Τύπου χθες, το μέλος της ΚΝΕ Χανίων Νέαρχος Καρεφυλλάκης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι φέτος η ΚΝΕ επέλεξε όλα τα μαθητικά φεστιβάλ τα οποία γίνονται στην Ελλάδα να έχουν ως κεντρικό σύνθημα “Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις – αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά”:
“Επιλέξαμε, φέτος, αυτό το θέμα γιατί πιστεύουμε ότι τα τελευταία χρόνια από τα στοιχεία φαίνεται ότι η χρήση ναρκωτικών στη νεολαία έχει υπερ-πολλαπλασιαστεί, βλέπουμε ότι οι τοξικοεξαρτημένοι αυξάνονται σε βαθμό ανεξέλεγκτο, είναι ένα θέμα που αφορά τη νεολαία και ειδικά τη μαθητική. Βλέπουμε στα σχολεία κρούσματα και περιστατικά που δεν είχαμε προηγουμένως”.
Συνεχίζοντας, επεσήμανε ότι ειδικά στα Χανιά το πρόβλημα είναι μεγάλο, ενώ σε ό,τι αφορά τις θέσεις της ΚΝΕ για το συγκεκριμένο θέμα υπογράμμισε: “Εμείς πιστεύουμε ότι η νεολαία δεν μπορεί να είναι στον καναπέ, δεν μπορεί να είναι υποχείριο κανενός και θεωρούμε ότι πρέπει να είναι αγωνιστική, όπου κι αν βρίσκεται, στα σχολεία, τις σχολές, τους χώρους δουλειάς. Πρέπει να είναι μαχητική, να βγαίνει στον δρόμο και να διεκδικεί τη ζωή που της αξίζει – και την οποία της στερούν – για μια νέα κοινωνία, γι’ αυτό που λέμε εμείς σοσιαλισμό. Θεωρούμε ότι αυτή η αγωνιστική στάση ζωής δεν συμβιβάζεται με τη χρήση ναρκωτικών και την τοξικοεξάρτηση…”.
Ο κ. Καρεφυλλάκης ανέφερε ακόμα ότι η θέση της ΚΝΕ και του ΚΚΕ ήταν πάντα ξεκάθαρη πάνω στο θέμα των ναρκωτικών: “Τασσόμαστε κατά της χρήσης όλων των ναρκωτικών και του διαχωρισμού σε σκληρά και μαλακά ναρκωτικά και στηρίζουμε όλα τα στεγνά προγράμματα”, είπε σχετικά και συμπλήρωσε ότι ΚΝΕ και ΚΚΕ είναι ενάντια στα προγράμματα υποκαταστάτων – καθώς συντηρούν το πρόβλημα – αλλά και στην αποποινικοποίηση του χασίς.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αυτό περιλαμβάνει τα εξής:
– Ομιλία – συζήτηση με θέμα τα ναρκωτικά και τις θέσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ από το μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ Βασίλη Μητρόπουλο.
– Θεατρικό δρώμενο από μέλη και φίλους της ΚΝΕ.
– Προβολή ντοκιμαντέρ κατά των ναρκωτικών
– Συναυλία από το μαθητικό συγκρότημα “Drunkstards”.
– Παρέμβαση από ομάδα γκράφιτι.
Επίσης, στον χώρο θα λειτουργήσουν περίπτερα για:
– Το ενιαίο 12χρονο σχολείο
– Τις διακοπές και τον ελεύθερο χρόνο
– Οδηγητής – Βιβλιοπωλείο
– Το αντιμπεριαλιστικό κίνημα
– Τον πολιτισμό
– Το περιβάλλον
– Τη συμβουλευτική υποστήριξη και τα στεγνά προγράμματα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ.
Να σημειώσουμε τέλος ότι η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα