Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος στον νέο Δήμο Πλατανιά, ως επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού, ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιώργος Τσαγκαράκης.
Ο δήμαρχος Πλατανιά,
Γιώργος Τσαγκαράκης.
“Δεν έχω μάθει να κρύβομαι στα δύσκολα. Το αντίθετο μάλιστα. Έτσι, σε αυτή τη νέα μεγάλη αυτοδιοικητική πρόκληση δήλωσα και εξακολουθώ να δηλώνω παρών», επεσήμανε ο κ. Τσαγκαράκης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο δημαρχείο Πλατανιά.
Κληθείς να διευκρινίσει τους λόγους για τους οποίους έλαβε την απόφαση να είναι κατέλθει στις εκλογές ως «ανεξάρτητος», με δεδομένο ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες είχε υποβάλλει αίτημα στήριξης της υποψηφιότητάς του στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσαγκαράκης απάντησε: «Πιστεύουμε σήμερα, με τα μηνύματα της κοινωνίας, ότι πρέπει να φύγουμε από κάθε διαδικασία κομματικής στήριξης, γιατί πιστεύουμε ότι με όρους κοινωνίας είναι η καλύτερη κάθοδος, μακριά από τις κομματικές καλένδες και, καμιά φορά, τα σφιξίματα που τα κόμματα εφαρμόζουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι, λοιπόν, επιλογή μας σήμερα να φύγουμε από τις διαδικασίες αξιολόγησης, τις όποιες διαδικασίες έχουν τα κόμματα, και μόνοι μας πια, αυτοδύναμα, ανεξάρτητα, να πορευτούμε αυτοδιοικητικά και μόνο και με κανενός άλλου στήριξη, υπόσχεση ή προτροπή. Η προτροπή είναι από τον κόσμο, από την κοινωνία που μας στέλνει τα μηνύματά της και με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να προχωρήσουμε».
Ο δήμαρχος Πλατανιά γνωστοποίησε, απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ότι την απόφασή του αυτή την έχει ανακοινώσει στον πολιτικό του φορέα. Και πρόσθεσε: «Δεν λαμβάνονται οι αποφάσεις γρήγορα, με αποτέλεσμα να κωλυσιεργεί η όλη προσπάθεια. Ο χρόνος που έμεινε είναι λίγος. Έχουμε ένα μεγάλο Δήμο. Πρέπει να δούμε όλα τα προβλήματα, να δούμε από κοντά τα πάντα, για να σχεδιάσουμε και να κατέβουμε με ουσιαστικές και εφικτές λύσεις στις προγραμματικές μας θέσεις. Ο χρόνος, λοιπόν, που απομένει είναι λίγος, η αξιολόγηση δεν τηρήθηκε στα χρονοδιαγράμματα που έπρεπε να τηρηθεί και πιθανόν και οι όροι της αξιολόγησης να μην έχουν σχέση με την αξιολόγηση που κάθε μέρα μάς κάνουν οι δημότες μας».
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Τσαγκαράκης, ξεκινώντας τη συνέντευξη, στο πρόγραμμα «Καλλικράτης»: «Βρισκόμαστε ενώπιον μιας από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών στη χώρα. Το πρόγραμμα “Καλλικράτης”, που ψηφίστηκε πρόσφατα στο Κοινοβούλιο, αλλάζει τον αυτοδιοικητικό χάρτη της Ελλάδας. Η εφαρμογή του “Καλλικράτη” είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα, αλλά και μία μεγάλη πρόκληση. Μεταξύ πολλών άλλων, απαιτείται και πίστη στη μεταρρύθμιση απ’ όλους όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν ανιδιοτελώς στον τόπο τους, καθώς και σύνθεση απόψεων και προτάσεων, ώστε η κάθε τοπική κοινωνία, ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό, όχι μόνο να νιώθει, αλλά να διαπιστώνει στην πράξη, καθημερινά, ότι εκπροσωπείται στον σχεδιασμό και στη λήψη των αποφάσεων. Η εγγύτητα και η αποτελεσματικότητα αποτελούν δύο μόνο από τα πολλά μεγάλα στοιχήματα της επόμενης ημέρας του “Καλλικράτη”», υπογράμμισε ο κ. Τσαγκαράκης.
Ο ίδιος τόνισε ότι «παράλληλα, αναγκαία προϋπόθεση για την επιτυχία της μεταρρύθμισης είναι η ουσιαστική και πολύπλευρη στήριξη των νέων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Ελληνική Πολιτεία. Διαφορετικά τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα».
Ακολούθως, ο κ. Τσαγκαράκης υπογράμμισε πως «σε κάθε περίπτωση, όπως ήδη γνωρίζετε, δεν έχω μάθει να κρύβομαι στα δύσκολα. Το αντίθετο μάλιστα. Έτσι, σε αυτή τη νέα μεγάλη αυτοδιοικητική πρόκληση δήλωσα και εξακολουθώ να δηλώνω παρών. Δεν είμαι μόνος και νιώθω ευτυχής γι’ αυτό. Δίπλα μου έχω ανθρώπους ικανούς, άξιους, εργατικούς, τίμιους, απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους, με τους οποίους τα τελευταία χρόνια δίνουμε μικρές και μεγάλες «μάχες» για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, για την κατασκευή και λειτουργία των αναγκαίων έργων υποδομής, για την πραγματική ενίσχυση του εισοδήματος στον πρωτογενή και στον τριτογενή τομέα. Με απόλυτη διαφάνεια και αποτελεσματικότητα».
Ο κ. Τσαγκαράκης τόνισε ότι «όλοι εμείς απευθυνόμαστε, πρώτα και πάνω απ’ όλα, στην τοπική κοινωνία, στους συμπολίτες μας στον Δήμο Πλατανιά. Για το έργο μας, για όσα σχεδιάζουμε, αλλά και για τυχόν λάθη και παραλείψεις μας. Σε αυτούς τους πολίτες, αλλά και στους πολίτες των Δήμων Βουκολιών, Κολυμπαρίου και Μουσούρων, στους πολίτες, δηλαδή, συνολικά, του νέου Δήμου Πλατανιά, θα συνεχίσουμε, πρώτα και πάνω απ’ όλα, να απευθυνόμαστε. Με λόγο ξεκάθαρο και συγκεκριμένο».
Και ο δήμαρχος Πλατανιά συνέχισε: «Με βάση όλα τα παραπάνω, δηλώνω σήμερα, με αίσθημα ευθύνης, ότι θα συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου ως επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού. Τα μηνύματα της κοινωνίας, την οποία έχω μάθει να αφουγκράζομαι και να σέβομαι, είναι ξεκάθαρα και εντονότερα, ίσως, από ποτέ άλλοτε. Απαιτείται σύνθεση και όχι μοναχικός δρόμος. Απαιτείται συνεργασία δυνάμεων και όχι κομματικός απομονωτισμός.
Ταυτόχρονα, οφείλουμε να αξιοποιήσουμε κάθε συγκριτικό πλεονέκτημα του νέου Δήμου. Έχοντας πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει όχι μόνο στον Δήμο Πλατανιά, αλλά και στους άλλους Δήμους εκτιμώ ότι ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του τόπου μας συνολικά είναι το ανθρώπινο δυναμικό. Οι άνθρωποι κάθε ηλικίας. Σε αυτούς θα στηριχθούμε για να προχωρήσουμε. Σεβόμενοι τις πολιτικές απόψεις καθενός και καθεμιάς. Προτάσσοντας, όμως, ένα σαφές και ξεκάθαρο αυτοδιοικητικό πλαίσιο, με συγκεκριμένους στόχους για κάθε περιοχή και για τον Δήμο συνολικά. Στόχους και πρόγραμμα που θα προκύψουν μέσα από διαβούλευση, συνεργασία, διάλογο, σύνθεση απόψεων».
Ο κ. Τσαγκαράκης σημείωσε, ακόμη, ότι «το επόμενο διάστημα θα πορευτούμε όπως πορευτήκαμε και μέχρι σήμερα: με όρους κοινωνίας. Θα συνεχίσουμε το έργο μας, που εκτιμώ ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό, θα το παρουσιάσουμε στους πολίτες, ως απτή απόδειξη των δυνατοτήτων μας, αλλά και των προθέσεών μας για τη νέα εποχή που ανατέλλει με τον «Καλλικράτη» από 1ης Ιανουαρίου 2011 και, παράλληλα, θα σχεδιάσουμε για την επόμενη ημέρα. Σε αυτή τη διαδρομή θέλουμε μαζί μας όλους τους πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν στη μεγάλη αυτοδιοικητική πρόκληση. Θέλουμε μαζί μας όλους τους πολίτες που πιστεύουν στις δυνατότητές τους και στις δυνατότητες του τόπου τους. Θέλουμε μαζί μας όλους τους πολίτες, οι οποίοι με αίσθημα ευθύνης και με ανιδιοτελή διάθεση επιθυμούν να προσφέρουν», κατέληξε ο κ. Τσαγκαράκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα