Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σ. ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ ΣΕ Σ. ΒΑΛΥΡΑΚΗ:

Οι φορείς που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν έργο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013”, θα πρέπει να υποβάλλουν προτάσεις έργων στο πλαίσιο σχετικής προκήρυξης που θα εκδώσει η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κρήτης.
Αυτό απαντά ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σταύρος Αρναουτάκης στη σχετική αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης. Ο Χανιώτης πολιτικός, μετέφερε στην υπουργό κα Λούκα Κατσέλη αίτημα των τεσσάρων Νομαρχιών της Κρήτης με το οποίο ζητούν την υλοποίηση νέων έργων επαρχιακής οδοποιίας στο πλαίσιο ΠΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013.
Αναλυτικά στην απάντησή του ο κ. Αρναουτάκης αναφέρει:
«Η επιτάχυνση στην υλοποίηση των Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ βασίζεται κατ? αρχήν στην τροποποίηση του Ν. 3614/2007 με τον Ν. 3840/2010 (ΦΕΚ 53/Α/31-3-2010) που ψηφίστηκε στα τέλη Μαρτίου για την απλούστευση του διαχειριστικού πλαισίου που διέπει τη διαχείριση του ΕΣΠΑ, τη μείωση των εμπλεκόμενων φορέων και την ενίσχυση της αποκέντρωσης στη διαχείριση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων αλλά κυρίως στη διάθεση των πόρων των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων σε στόχους που θα συμβάλουν στην παραγωγική αναδιάρθρωση της χώρας, στη στήριξη της πράσινης ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, της αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού και της ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής.
Παράλληλα ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αναμόρφωσης του ΕΣΠΑ και των επιμέρους Επιχειρησιακών Προγραμμάτων με την υπογραφή των Επιχειρησιακών Συμφωνιών Υλοποίησης ΕΣΠΑ 2007 – 2013 από την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και τους 13 Γενικούς Γραμματείς, των περιφερειών της χώρας στις 6/5/2010, ώστε να ενσωματωθούν οι προτεραιότητες της νέας αναπτυξιακής στρατηγικής στον σχεδιασμό της χώρας και οι διαθέσιμοι πόροι να διατεθούν με στοχευμένο και αποδοτικό τρόπο.
Οι φορείς που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν έργο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013», θα πρέπει να υποβάλλουν προτάσεις έργων στα πλαίσια σχετικής προκήρυξης που θα εκδώσει η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κρήτης. Οι προτεινόμενες δράσεις θα αξιολογηθούν προκείμενου να ενταχθούν στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013», το οποίο υλοποιείται με βάση τους αναπτυξιακούς στόχους και τις προτεραιότητες που προβλέπονται στο προγραμματικό κείμενο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) όπως εγκρίθηκε από την Ε.Ε. αλλά και σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο Κοινοτικό και Εθνικό Θεσμικό Πλαίσιο».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα