Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες του τόπου μας, να συμμετέχουν στην 24ωρη γενική απεργία σήμερα Τρίτη 29 Ιουνίου και να δώσουν καθολικό “παρών” στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία της Αγοράς, στις 10 το πρωί, απευθύνουν το Εργατικό Κέντρο Χανίων και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.
Στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν ακόμη: “Η δυναμική παρουσία όλων μας θα αποτελέσει το πιο ισχυρό ανάχωμα απέναντι στα αντικοινωνικά – αντιασφαλιστικά – αντεργατικά μέτρα που παίρνονται σε βάρος μας. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί η περαιτέρω εξαθλίωση των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, των παιδιών μας.
Αφού τελείωσε το πάρτι με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών μας ταμείων, αφού τα έφαγαν οι επιτήδειοι με οικοδεσπότες τα λαμόγια της κάθε κυβέρνησης επί σειρά ετών, τώρα έρχονται και επιβάλλουν σε μας επιπλέον χρόνια εργασίας, μειώσεις στις συντάξεις, αύξηση των εισφορών και άλλα εξωφρενικά αντιασφαλιστικά μέτρα, για να συνεχίσουν το γλέντι τους. Όχι λένε οι εργαζόμενοι, απεργούμε και λέμε έμπρακτα όχι.  
Το μέλλον μας δεν θα είναι η ανεργία, η φτώχεια, η εξαθλίωση, όσο κι αν αυτά σχεδιάζονται και ψηφίζονται εις βάρος μας. Δεν επιτρέπουμε να αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς. Εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να  αποφασίσουμε και να σχεδιάσουμε το μέλλον μας, γιατί εμείς παράγουμε τον πλούτο και είναι γνωστό ότι όλοι αυτοί ζουν εις βάρος των εργαζομένων και επιβιώνουν εκμεταλλευόμενοι τον δικό τους μόχθο.
Εμείς οι εργαζόμενοι απαιτούμε δημόσιο – κοινωνικό – ισχυρό ασφαλιστικό σύστημα. Λέμε όχι στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που  έκοψαν και έραψαν στα μέτρα του κεφαλαίου και της μεγαλύτερης αύξησης των κερδών του. Απεργούμε και λέμε όχι στο αντεργατικό – αντιασφαλιστικό εξάμβλωμα που μας καταδικάζει να μην πάρουμε ποτέ τη σύνταξη που ανταποκρίνεται στους κόπους μιας ζωής ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια όπως μας αξίζει. Το Σ.Κ. δείχνει το δρόμο, οι εργαζόμενοι αγωνιζόμαστε. Δεν είναι λύση η αύξηση των ορίων ηλικίας. Δεν είναι λύση η μείωση των συντάξεων. Όλοι μαζί να αποτρέψουμε την κατεδάφιση του δημόσιου κοινωνικοασφαλιστικού μας συστήματος”.
Η ΕΜΔΥΔΑΣ
Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των εργαζομένων της χώρας για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά η ΕΜΔΥΔΑΣ Δυτικής Κρήτης συμμετέχει στην σημερινή πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και καλεί τα μέλη της να δώσουν αγωνιστικό παρών στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά και στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου στις 10 π.μ. αντίστοιχα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ
Κάλεσμα στη συγκέντρωση στην πλατεία Αγοράς απευθύνει η Γραμματεία Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ που σε ανακοίνωσή της σημειώνει:
“ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και ΛΑΟΣ βάζουν στο στόχαστρό τους τα ασφαλιστικά δικαιώματα μας και ταυτόχρονα την πλήρη διάλυση και κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων επιστρέφοντας μας σε εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα”.
Ο ΣΥΡΙΖΑ “προτείνει και διεκδικεί ένα ισχυρό αναβαθμισμένο και κοινωνικά αποτελεσματικό δημόσιο και καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που θα καλύπτει πλήρως όλους όσους εργάζονται ή είναι άνεργοι και θα διασφαλίζει ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συντάξεις”.
Ακόμα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί:
– Την υπεράσπιση και ενίσχυση του δημόσιου, κοινωνικού, καθολικού, αναδιανεμητικού και αλληλέγγυου χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος.
– Την απόκρουση επιβολής του συστήματος των 3 πυλώνων και των επαγγελματικών Ταμείων”.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ
Διαδήλωση
στα Νέα
Καταστήματα

Κάλεσμα σε απεργιακή συγκέντρωση σήμερα, Τρίτη, στις 10 το πρωί, στα Νέα Καταστήματα απευθύνει το ΠΑΜΕ Χανίων. Σε ανακοίνωσή του τονίζει:
“Τα μέτρα που παίρνονται στη χώρα μας, σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης και σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες επιβεβαιώνουν την εκτίμηση του ΠΑΜΕ ότι είναι σε εξέλιξη μια βαθιά ολόπλευρη καπιταλιστική κρίση.
Μια κρίση που τη γέννησε η αναρχία της καπιταλιστικής παραγωγής, τα τεράστια καπιταλιστικά υπερκέρδη. Επιδιώκουν να τα διαφυλάξουν και για να δημιουργήσουν όρους ακόμα μεγαλύτερης κερδοφορίας τα επόμενα χρόνια.
Ισοπεδώνουν κάθε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό και κοινωνικό μας δικαίωμα. Το ίδιο κάνουν σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα. Το ίδιο κάνει και στην Ελλάδα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συμμαχία με το ΛΑΟΣ και την ουσιαστική στήριξη της Ν.Δ.
Μετατρέπουν σε Γολγοθά τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας με τα μέτρα που παίρνουν σήμερα και τα αλλεπάλληλα πακέτα μέτρων που ετοιμάζονται να πάρουν τους επόμενος μήνες για να χορτάσουν τον καπιταλιστικό μινώταυρο. Αυτή τη νομιμότητα μας καλούν να αποδεχθούμε και να προσκυνήσουμε.
Υποτιμούν και προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας προσπαθώντας να μας πείσουν ότι τα μέτρα είναι μεν επώδυνα, αλλά είναι αναγκαία, ότι θα σώσουν την πατρίδα από τη χρεοκοπία, ότι και αυτοί πονάνε που παίρνουν τέτοια βάρβαρα μέτρα. Δεν είναι απλά ψεύτες. Είναι επικίνδυνοι για την εργατική τάξη. Είναι αδίστακτοι υπηρέτες των συμφερόντων μια χούφτας παρασίτων, μιας ελάχιστης πλουτοκρατικής ολιγαρχίας”.
Και μεταξύ άλλων συμπληρώνει: “Όλοι με το ΠΑΜΕ για να πάρουν το μήνυμα ότι θα πληρώσουν σκληρά ακόμα και αν προσωρινά καταφέρουν να περάσουν τα αντιλαϊκά τους μέτρα.
Τα πρώτα βήματα έγιναν. Οι αγώνες χάρις στη δράση του ΠΑΜΕ αντί να αποκλιμακώνονται, θεριεύουν. Το μέτωπο εργατών – φτωχών αγροτών – αυτοαπασχολούμενων και μικροβιοτεχνών και εμπόρων ενάντια στα μονοπώλια και στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς που μας καταδυναστεύουν θα το χτίσουμε.
Θα το χτίζουμε και θα το δυναμώνουμε κάθε μέρα εγκαταλείποντας και αποδυναμώνοντας τα κόμματα του κεφαλαίου και των ευρωμονοδρόμων για να διεκδικήσουμε μια αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα, για να απαλλάξουμε τον τόπο από το ζυγό των μονοπωλίων. Για να διεκδικήσουμε αλλαγή τάξης στην εξουσία”.
ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων “χαιρετίζει τα μέλη του, τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και όλους τους εργαζομένους του νομού, που πήραν μέρος στην 24ωρη απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πόλη μας, την Τετάρτη 23 Ιούνη που αποτέλεσε μια μαζική και αγωνιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κατ? επιταγή της ΕΕ της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, βοηθουμένης και από τα αλλά κόμματα του κεφαλαίου, Ν.Δ. και ΛΑΟΣ. Οι απεργοί εργαζόμενοι καταδίκασαν αυτή την πολιτική και διατράνωσαν την απόφαση τους να υπερασπιστούν τα κατακτημένα με αγώνες και αίμα δικαιώματά τους”.
Προσθέτει: “Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους απεργούς ναυτεργάτες του Πειραιά και στον αγώνα τους να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους κόντρα στα συμφέροντα των εφοπλιστών και στη λύσσα των καναλιών και των εφημερίδων – υπηρετών τους. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με τη συμμετοχή μας στην πανελλαδική πανεργατική απεργία την Τρίτη 29 Ιούνη και στη συγκέντρωση 10 π.μ. στα Νέα Καταστήματα. Τώρα να μετατρέψουμε την αγανάκτησή μας σε οργανωμένη, μαχητική, αποφασιστική δύναμη που θα εμποδίσει την αντιλαϊκή πολιτική και θα ανοίγει το δρόμο για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο”.

Ο Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Χανίων

Τη «συνεργασία των εφοπλιστών με το αστικό κράτος, στην προσπάθειά τους να τρομοκρατήσουν και να ποινικοποιήσουν τους λαϊκούς αγώνες με την έκδοση εντάλματος σύλληψης πρωτοπόρων αγωνιστών που αγωνίζονται ενάντια στην κατεδάφιση των εναπομεινάντων λαϊκών δικαιωμάτων» καταγγέλλει με χθεσινή του ανακοίνωση ο Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Χανίων. Παράλληλα, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «πρέπει να συνεχίσουμε στον δρόμο που χάραξαν οι ναυτεργάτες ενάντια στη βάρβαρη πολιτική που καταπατά τα λαϊκά δικαιώματα, για ένα καλύτερο μέλλον, που να ανταπεξέρχεται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα