Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

AΠΟ ΤΗΝ “ΕΝΟΤΗΤΑ

Την παρέμβαση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί και φέτος η έκθεση «Αγροτικός Αύγουστος» στο παλιό λιμάνι ζητά η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων «Η Ενότητα». Με επιστολή της προς τον κ. Γερουλάνο, η διοίκηση της Ομοσπονδίας επισημαίνει ότι «τα τελευταία 11 χρόνια πραγματοποιείται στην πόλη μας μια εκδήλωση που ονομάζεται “Αγροτικός Αύγουστος” στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, η οποία είναι μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα για τον αγροτικό και όχι μόνο τομέα με συνεχόμενη ανοδική πορεία, και επιτυχία. Δυστυχώς, όμως, με απόφαση του ΚΑΣ του 2008 απαγορεύτηκε η πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής στον χώρο της παραλιακής ζώνης του ενετικού λιμανιού και με παρέμβαση της τότε πολιτικής ηγεσίας έγινε η εκδήλωση και το 2009».
Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι «από την Αρχαιολογική Υπηρεσία προτάθηκε σαν χώρος πραγματοποίησης της εκδήλωσης η δυτική τάφρος, χώρος επίσης αρχαιολογικός, ο οποίος στερείται βασικών υποδομών (ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, αποχέτευση, διαμόρφωση χώρου) τα οποία και πολύ χρόνο απαιτούν αλλά και τεράστιο κόστος. Το κονδύλι ανέρχεται στις 300.000 ευρώ σύμφωνα με εκτίμηση μηχανισμού της Νομαρχίας».
Και η Ομοσπονδία προσθέτει: «Κύριε Υπουργέ, σας απευθύνουμε θερμή παράκληση όπως με δική σας παρέμβαση επιτρέψετε και φέτος να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στον ίδιο χώρο όπως και παλαιότερα, διότι θα ήταν άδικο στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο με την άσχημη οικονομική κατάσταση που επικρατεί και ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα να χαθεί μια τέτοια ευκαιρία προβολής των προϊόντων μας σε ξένους αλλά και σε ντόπιους επισκέπτες. Πέρα όμως από αυτό προσφέρει μια οικονομική ανάσα τόσο στους παραγωγούς μας όσο και στα καταστήματα και στον τουριστικό τομέα της πόλης μας. Κύριε Υπουργέ, σας παρακαλούμε και πάλι να δείτε το πρόβλημα με ευαισθησία που σας διακρίνει και δηλώνουμε ότι μετά τη λήξη της εκδήλωσης θα συντονίσουμε τις προσπάθειές μας όλοι μαζί έχοντας μπροστά μας την άνεση χρόνου που απαιτείται για την καλύτερη και σωστότερη διοργάνωση μιας τέτοιας εκδήλωσης. Είμαστε σίγουροι κ. Υπουργέ ότι δεν θα αγνοήσετε την έκκλησή μας αυτή η οποία είναι δίκαιη και σύμφωνη με την επιθυμία του Χανιώτικου λαού», καταλήγει η «Ενότητα».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα