Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
Το Ιράν ακύρωσε την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα
Τεχεράνη
Την απόφαση ακύρωσης της αποστολής πλοιαρίου με ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε χθες το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna, γεγονός που συνδέεται με τις πιέσεις που άσκησε το Ισραήλ στον ΟΗΕ.
«Το ταξίδι αυτό δεν θα γίνει», δήλωσε χθες στον Τύπο ο Χουσέιν Σεϊχολεσλάμ γενικός γραμματέας της Διεθνούς Διάσκεψης για την υποστήριξη της παλαιστινιακής ιντιφάντα, μια ιρανική οργάνωση που έχει δημιουργηθεί από το Κοινοβούλιο της χώρας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Αρχικώς το ιρανικό πλοιάριο θα αναχωρούσε προχθές αλλά μετά από διάφορα προσκόμματα από την πλευρά του Ισραήλ το ταξίδι αναβλήθηκε για την Κυριακή όμως τελικώς δεν θα γίνει, πρόσθεσε το Irna.
Ο κ. Σεϊχολεσλάμ πάντως διαβεβαίωσε ότι η αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας θα γίνει με άλλο τρόπο. «Το σιωνιστικό καθεστώς έχει μπλοκάρει μια πολιτική υπόθεση, όμως εμείς δεν επιθυμούμε να πολιτικοποιήσουμε την ανθρωπιστική βοήθεια γιατί το πλέον σημαντικό για μας είναι να σταματήσει ο αποκλεισμός της Γάζας», επισήμανε ο ίδιος.
Ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Διάσκεψης εξήγησε ότι η αναβολή της κυριακάτικης αποστολής του ιρανικού πλοιαρίου οφείλεται στο ότι το Ισραήλ έστειλε μια επιστολή στα Ηνωμένα Έθνη αναφέροντας ότι «η παρουσία ιρανικών ή λιβανικών πλοίων στην ζώνη της Γάζας θα θεωρηθεί ως κήρυξη πολέμου κατά του καθεστώτος του και ότι τότε το Ισραήλ θα πρέπει να την αντιμετωπίσει».
«Για να αφαιρέσουμε κάθε δικαιολογία από το Ισραήλ την ανθρωπιστική βοήθεια που έχουμε συγκεντρώσει θα την αποστείλουμε στη Γάζα με άλλο τρόπο χωρίς να αναφέρεται πουθενά το όνομα του Ιράν», κατέληξε.

?

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΜΟΝΤ
“Οχι” στον κυβερνητικό
υποψήφιο αγοραστή
Παρίσι
Την άρνησή τους στην πώληση της έγκριτης παρισινής εφημερίδας “Μοντ” σε τριάδα αγοραστών στην οποίο συμμετέχει και το γαλλικό δημόσιο, εξέφρασαν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα.
Η “εταιρεία των συντακτών” (SRM) που είναι μέτοχος στη Μοντ, με το συντριπτικό ποσοστό ψήφων 90,84% υπερψήφισε την προσφορά της ανταγωνίστριας “τριάδας” Πιέρ Μπερζέ, Ματιέ Πιγκάς, δηλαδή του “αφεντικού” της “Lazard Europe” και τέλος του προέδρου του “ελεύθερου” Ιντερνέτ, Ξαβιέ Νιέλ.
Η παρισινή εφημερίδα είναι υπερ-χρεωμένη κι επιζητεί την εξαγορά της με παράλληλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Οι προσφορές, που έχει, κυμαίνονται μεταξύ των 80 και των 120 εκατομ. ευρώ.
Πρόσφατα, ο πρόεδρος Σαρκοζί είπε στο επιχειρηματικό στέλεχος Ερίκ Φοτορινό ότι δεν επιθυμεί να δει τη “Μοντ” να ελέγχει η “τριάδα” Νιέλ – Πιγκάς – Μπερζέ. Βέβαια, η πληροφορία αυτή δημοσιοποιήθηκε κι έτυχε μεγάλης εκμετάλλευσης. Ο Πιέρ Μπερζέ είχε χρηματοδοτήσει τη Σοσιαλίστρια Σεγκολέν Ρουαγιάλ, όταν αγωνίστηκε ανεπιτυχώς να γίνει η πρόεδρος της Γαλλίας, το 2007.
Η τελική εξέλιξη γύρω από την εξαγορά της έγκριτης εφημερίδας με τη διεθνή απήχηση θα λάβα “σάρκα και οστά” μέσα στις ερχόμενες ημέρες.
·
ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ
Επιδημία μηνιγγίτιδας
Βελιγράδι
Επιδημία ιογενούς μηνιγγίτιδας πλήττει την πόλη Νόβισαντ της Βοϊβοντίνας. Στην κλινική λοιμωδών νόσων του Νόβισαντ νοσηλεύονται 41 παιδιά και μία έγκυος, που προσβλήθηκαν από ιογενή μηνιγγίτιδα, ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές της πόλης.
Τα πρώτα κρούσματα εμφανίσθηκαν στις αρχές Ιουνίου και πρόκειται κυρίως για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, που παρουσίασαν συμπτώματα υψηλού πυρετού, πονοκέφαλο, δυσκαμψία του αυχένα, φωτοφοβία και τάση για έμετο.
Ο διευθυντής της κλινικής, Γιόβαν Βουκαντίνοφ, ανέφερε ότι όλοι οι ασθενείς ανταποκρίνονται θετικά στη θεραπεία και δεν παρατηρούνται επιπλοκές. Τις τελευταίες τρεις ημέρες εμφανίστηκαν μόνο τρία κρούσματα, ανέφερε ο κ. Βουκαντίνοφ, εκτιμώντας, ότι, η επιδημία εξασθενεί και κατά πάσα πιθανότητα, βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο εξέλιξης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα