Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΥΡ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ:
Καθοριστικό για την πορεία της Ν.Δ. το συνέδριο
Αθήνα
«Κρίσιμο σταυροδρόμι» για το μέλλον της ΝΔ χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης το 8 Συνέδριο του κόμματος, που ξεκινά την Παρασκευή και ολοκληρώνεται την Κυριακή, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Τάε Κβο Ντο.
Σε δηλώσεις του στον “Βήμα” 99,5 ο κ. Στυλιανίδης έθεσε ως βασικό στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου προγράμματος, «με μείγμα φρέσκων και παλαιών στελεχών, που θα μπορούν να εγγυηθούν την πορεία του κόμματος».
Παράλληλα, εξέφρασε την αντίθεσή του σε ενδεχόμενη πρόταση για αλλαγή του ονόματος ή του σήματος του κόμματος.
Το Συνέδριο της ΝΔ ξεκινά το απόγευμα της Παρασκευής με την ομιλία του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά και παρουσία περίπου 4.500 συνέδρων και 500 παρατηρητών.
Πριν από την έναρξη των ομιλιών θα προβληθεί ένα φιλμάκι-αφιέρωμα με τις σημαντικότερες στιγμές της ΝΔ από την ίδρυσή της ώς σήμερα και αναφορές σε όλους τους προέδρους του κόμματος, καθώς και ένα σύντομο βίντεο με την πορεία προς το συνέδριο.
Ο Δ. Αβραμόπουλος
Ιστορικής σημασίας χαρακτήρισε το 8ο συνέδριο της ΝΔ ο πρόεδρος της οργανωτικής του επιτροπής Δημήτρης Αβραμόπουλος και πρόσθεσε ότι η επόμενη μέρα θα φέρει μια καινούργια ΝΔ: «Η επόμενη μέρα θα βρει την ΝΔ με ξεκάθαρη ιδεολογία, τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, μακριά από παθογένειες και στρεβλώσεις του παρελθόντος, που απομάκρυναν ακόμη και παραδοσιακούς ψηφοφόρους. Με πυλώνα τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, κάνουμε την αμφίπλευρη διεύρυνση, οικοδομούμε την μεγάλη κεντροδεξιά που εκτείνεται από τις παρυφές της δημοκρατική αριστεράς μέχρι τις παρυφές της δημοκρατικής δεξιάς» συνέχισε.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ
Δεκατέσσερα χρόνια από τον θάνατο του Α. Παπανδρέου
Αθήνα
Συμπληρώθηκαν χθες Τετάρτη 14 χρόνια από το θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργού τις περιόδους 1981-1989 και 1993-1996, Ανδρέα Παπανδρέου. Στις 9.30 το πρωί της Παρασκευής θα τελεστεί μνημόσυνο, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών
Το Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) – Ανδρέας Παπανδρέου ανακοίνωσε τη διοργάνωση μέχρι το τέλος του έτους συμποσίου, με αντικείμενο τη συμβολή του στην οικονομική επιστήμη. “Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν ήταν μόνο ένας μεγάλος πολιτικός ηγέτης αλλά και ένας διεθνούς φήμης και αναγνωρισμένος οικονομολόγος ? πανεπιστημιακός δάσκαλος. Το ΙΣΤΑΜΕ, ως επιστημονικό ίδρυμα, με αυτό το Συμπόσιο επιδιώκει να αναδείξει και την ακαδημαϊκή διάσταση του σημαντικού έργου του Ανδρέα Παπανδρέου”, αναφέρει ανακοίνωση του ινστιτούτου.
Σημειώνεται ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πλούσια ακαδημαϊκή καριέρα πριν τη Μεταπολίτευση. Το 1943 έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Χάρβαρντ και στη συνέχεια διορίστηκε ως αναπληρωτής καθηγητής. Tο 1947 διορίστηκε επίκουρος και στη συνέχεια τακτικός καθηγητής του Πανεπιστημίου της Μινεσότα και του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ. Διετέλεσε πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Μπέρκλεϊ από το 1956 ως το 1959. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας εργάστηκε ως καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και του πανεπιστημίου Γιορκ στο Τορόντο του Καναδά.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
Στοιχεία από το άνοιγμα λογαριασμών για τη Siemens
Αθήνα
Μέχρι το τέλος του μήνα θα υποβληθούν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής τα ευρήματα για τους δέκα από τους 25 λογαριασμούς που εμπλέκονται στην υπόθεση της Siemens όπως ενημέρωσε η ΤΤΕ τον πρόεδρο της επιτροπής, Σήφη Βαλυράκη, με επιστολή της.
Υπενθυμίζεται ότι σχετικό αίτημα είχε καταθέσει στις αρχές του μήνα ο πρόεδρος της επιτροπής Σήφης Βαλυράκης .
Η ΤΤΕ σε επιστολή την οποία υπογράφει ο Γ. Προβόπουλος, ενημέρωσε τον κ. Βαλυράκη ότι ήδη διερευνώνται οι 10 από τους 25 λογαριασμούς και τα ευρήματα από την έρευνα θα υποβληθούν στην Εξεταστική μέχρι τις 30 Ιουνίου.
Την ίδια ώρα ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας, με αφορμή έγγραφο της δικογραφίας στο οποίο φαίνεται ότι 1-2% των προγραμματικών συμβάσεων του ΟΤΕ πήγαινε σε πολιτικά πρόσωπα πρότεινε να ζητηθεί από τη Siemens Ελλάδας αλλά και τη θυγατρική της να τους ενημερώσει ποιοί κρύβονται πίσω από αυτές τις μίζες.

ΑΠΟ ΤΟΝ Α. ΛΟΒΕΡΔΟ
Επιστολή προς ΓΣΕΕ για τη διαμεσολάβηση
Αθήνα
Επιστολή με την οποία ενημερώνει τη ΓΣΕΕ ότι το σύνολο των μεσολαβητών και διαιτητών θα ορίζονται μόνο μετά από ομοφωνία της ΓΣΕΕ, του ΕΣΕΕ, του ΣΕΒ, της ΓΕΣΒΕΕ και του ΣΕΤΕ, έστειλε ο υπουργός Εργασίας.
“Έτσι, δεν θα υπάρχει στο σχετικό κατάλογο μεσολαβητής  ή διαιτητής,  ως προς το πρόσωπο του οποίου δεν θα συμφωνεί το σύνολο των κοινωνικών εταίρων”, αναφέρει ο Ανδρέας Λοβέρδος. Εκτιμά ότι με αυτό τον τρόπο θα αρθούν οι επιφυλάξεις  σε ό,τι αφορά στην αντικειμενικότητα της διαδικασίας και θα ανοίξει ο δρόμος για τη συμφωνία συνδικαλιστών και εργοδοτών για τη διαδικασία προσφυγής  στη μεσολάβηση και στη διαιτησία.
Ο υπουργός διευκρινίζει ότι η συμφωνία των κοινωνικών εταίρων θα πρέπει να έχει ως βάση τις διατυπώσεις του Μνημονίου με την τρόικα και προειδοποιεί ότι στην περίπτωση που τέτοια συμφωνία δεν υπάρξει, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην κατάθεση της πρότασής της.

?
ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ
Διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου για τον δημόσιο τομέα
Αθήνα
Σε λειτουργία τέθηκε η διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης σχετικά με το σχέδιο νόμου που αφορά την «κατάργηση, συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων στον δημόσιο τομέα», ανακοινώνει η Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης.
Με το προς διαβούλευση νομοσχέδιο θα εξεταστεί ο εξορθολογισμός της οργάνωσης της κεντρικής διοίκησης ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα αυτό να κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση.
Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 28 Ιουνίου και ώρα 2 μ.μ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα