Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΜΟΝΑΔΑ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Πόλος έλξης ζευγαριών από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο (ΗΠΑ, Καναδά, Μέση Ανατολή, Αυστραλία και Ευρώπη) με προβλήματα τεκνοποίησης έχει γίνει μια μονάδα στα Χανιά.
Πρόκειται για τη Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Mediterranean Fertility Center & Genetic Services (MFCGS) (www.fertilitycenter-crete.gr) η οποία τα τελευταία έξι χρόνια εφαρμόζει και τη μέθοδο της παρένθετης μητέρας για την απόκτηση παιδιού.
Όπως μας λέει ο διευθυντής του Κέντρου, μαιευτήρας ? γυναικολόγος, Γιάννης Γιακουμάκης, “το 2004 ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νόμος που αφορούσε την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή η οποία ελέγχεται από Ανεξάρτητη Αρχή του υπουργείου Υγείας. Μία από τις μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής είναι και η παρένθετη μητρότητα. Σημαίνει ότι όταν κάποια γυναίκα δεν μπορεί να κυοφορήσει η ίδια, ζητείται η βοήθεια παρένθετης μητέρας (φέρουσα) η οποία μετά από ιατρικές – εργαστηριακές και άλλες εξετάσεις, μπορεί με δικαστική απόφαση να γίνει παρένθετη μητέρα.
Προϋπόθεση: το γενετικό υλικό να μην είναι δικό της. Παρακολουθείται η φέρουσα, προσκομίζεται στον τοκετό η δικαστική απόφαση και το παιδί γράφεται στο ζευγάρι στο οποίο ανήκει και έτυχε να χρειαστεί να μπει στη διαδικασία της παρένθετης μητέρας”.
 Ο κ. Γιακουμάκης εξηγεί:
“Ολα τα Κέντρα Εξωσωματικής έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν υπηρεσίες όσον αφορά την παρένθετη μητρότητα.  Συνήθως οι παρένθετες μητέρες ανευρίσκονται μέσα από το οικογενειακό περιβάλλον. Κατά καιρούς έχει τύχει η μητέρα να κυοφορήσει το παιδί της κόρης της ή η αδελφή της αδελφής της ή άλλα συγγενικά πρόσωπα. Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, συνήθως το ζευγάρι ενδιαφέρεται και βρίσκει γυναίκα η οποία είναι πρόθυμη να τους βοηθήσει. Ο νόμος καλύπτει τις αποζημιώσεις, οπότε είναι μια νόμιμη διαδικασία. Στα Χανιά έχουν γεννηθεί παιδιά με παρένθετη μητρότητα. Υπάρχουν ζευγάρια που βρίσκονται σε διαδικασία κύησης, άλλα ζευγάρια που έχουν πάρει τις δικαστικές αποφάσεις και άλλα ζευγάρια τα οποία βρίσκονται σε διαδικασία αναμονής για δικαστική απόφαση”. 
Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του κέντρου, «το Mediterranean Fertility Center & Genetic Services, Chania (ΜFCGS) εξειδικεύεται στη θεραπεία της υπογονιμότητας και στην πρόληψη γενετικών ασθενειών. Η δραστηριότητα του κέντρου, στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ξεκίνησε πριν 16 χρόνια και θεωρείται πρωτοπόρος όχι μόνο για την Κρήτη αλλά και για τα διεθνή δεδομένα. Η άρτια ειδικευμένη ομάδα του αποτελείται από έμπειρους Γυναικολόγους, Εμβρυολόγους και Γενετιστές που έχουν εκπαιδευτεί στη Ελλάδα και στο εξωτερικό.
 Καθημερινά, ερχόμαστε σε επαφή και βοηθούμε ζευγάρια και άγαμες γυναίκες που μας επισκέπτονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας, αλλά και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, τις Η.Π.Α., τον Καναδά, τη Μέση Ανατολή και την Αυστραλία και επιθυμούν να τεκνοποιήσουν. Για να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για τους ασθενείς μας συχνά συνεργαζόμαστε με τον προσωπικό γιατρό τους στην πόλη ή τη χώρα τους».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

7 Comments

  1. καλησπερα,χτυπαω και εγω σε καθε πορτα.εχω δυο δικα μου παιδια και γεννησα πριν ενα χρονο για μια αλλη γυναικα.φυσικα ειχα λογο που το εκανα διοτι τα παιδια μεγαλωνω μονη μου.θελω να το ξανακανω ειμαι αποφασισμενη,οποτε αν ενδιαφερεστε και εσεις να συνεργαστειτε μπορειτε να επικοινωνισετε και μαζι μου και με τον δικηγορο μου ,ο οποιος δια μαγειας βγαζει πιο γρηγορα τις αδειες αποτι διαβαζω.την δικη μας την βγαλαμε σε 3 μηνες,ειμαι απολυτα υγειης,ο γυναικολογος μου μου ειπε οτι μπορω να ξανακανω αλλα δυο παιδια ,δεν καπνιζω δεν πινω.

  2. Είμαστε ένα σοβαρό και έντιμο ζευγάρι που ψάχνει για παρένθετη μητέρα .Παρακαλω πολύ όποιος ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει μαζί μας.Σας ευχαριστώ θερμά!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα