Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΖΩΕΣ

Πεκίνο
Μεγάλες προσπάθειες καταβάλουν τα σωστικά συνεργεία για τη διάσωση περίπου 12.000 κατοίκων που απειλούνται από την κατάρρευση ενός φράγματος στην επαρχία Τζιανγκσί της νότιας Κίνας η οποία επλήγη από μεγάλες πλημμύρες.
Μέχρι χθες βράδυ, είχαν απομακρυνθεί 68.000 άνθρωποι από τα σπίτια γύρω από το φράγμα Σανγκάι, το οποίο κατέρρευσε αλλά η στάθμη των υδάτων από μία δεξαμενή που βρίσκεται πάνω από το φράγμα έχει ανέβει επικίνδυνα και απειλείται η ασφάλεια χιλιάδων ανθρώπων που διαμένουν στις χαμηλότερες περιοχές, σύμφωνα με το περιφερειακό κέντρο ελέγχου των πλημμυρών.
Η κινέζικη τηλεόραση μετέδωσε στιγμιότυπα με τα μέλη των σωστικών συνεργείων στην επαρχία Τζιανγκσί να πετάνε σχοινιά σε άτομα που έχουν καταφύγει σε δένδρα για να γλιτώσουν.
Στην επαρχία αυτή, πάνω από δέκα χιλιάδες στρατιώτες και κάτοικοι κινητοποιήθηκαν ύστερα από την κατάρρευση του φράγματος προκειμένου να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης οι οποίες ωστόσο προχωρούν με βραδύτητα αφού οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει.
Ο απολογισμός από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στην κεντρική και νότια Κίνα εδώ και πάνω από μία εβδομάδα, είναι μέχρι στιγμής 199 νεκροί και 123 αγνοούμενοι, σύμφωνα με την κυβέρνηση.
Ο κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο και ο πρωθυπουργός Ουέν Τζιαμπάο έκαναν έκκληση για ενίσχυση των προσπαθειών παροχής βοήθειας προς τους δοκιμαζόμενους από την κακοκαιρία που εχει γίνει αιτία να απομακρυνθούν από τις εστίες τους περίπου 2,37 εκατομμύρια άνθρωποι.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα