Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS

Στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens κοινοποιήθηκε χθες επιστολή από τον αντιπρόεδρο της μητρικής εταιρείας στη Γερμανία, Πίτερ Σόλμσεν, απάντηση στον υπουργό Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη, με την οποία δηλώνει την έκπληξή του για την κριτική που δέχθηκε η Siemens Ελλάδας ότι δεν υποστηρίζει την έρευνα.
Ο κ. Σόλμσεν διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει άλλο σχετικό ερευνητικό υλικό που να αφορά την Ελλάδα που θα μπορούσε η εταιρεία να παράσχει και προτρέπει την Εξεταστική να επικοινωνήσει με τις διωκτικές αρχές σε Γερμανία και ΗΠΑ και να ζητήσει τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους σχετικά με την έρευνα στην Ελλάδα.
Ο Πίτερ Σόλμσεν στην απαντητική του επιστολή διαβεβαιώνει ότι η μητρική Siemens θα επικοινωνήσει με τους κυρίους Σίκατσεκ, Κουτσενρόιτερ και Μιχάλη Χριστοφοράκο για να προσπαθήσει να οργανώσει συναντήσεις με την Εξεταστική Επιτροπή στο Μόναχο και δεσμεύεται ότι σε περίπτωση που αυτοί αρνηθούν η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο δυνατό μέσο για να τους υποχρεώσει να συνεργαστούν. Επίσης ο κ. Σόλμσεν δηλώνει ότι η Siemens είναι υπέρ μίας συνάντησης της Εξεταστικής στο Μόναχο με τη Ντεμπεβουάζ, το δικηγορικό γραφείο που διενήργησε την εσωτερική έρευνα στη Siemens. Εξάλλου με επιστολή του ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Siemens, Ρούντολφ Φίσερ διαβεβαιώνει την Εξεταστική ότι όλα τα έγγραφα που του έχουν ζητηθεί έχουν υποβληθεί και παρακαλεί να του υποδειχθούν ποια ακόμα έγγραφα ζητά η Εξεταστική.
“Μας διαψεύδει διπλωματικά η Siemens”, είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, σχολιάζοντας τις επιστολές, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης εκτίμησε ότι η Siemens δεν πιέστηκε ποτέ και γι? αυτό συνεχίζει να μας δουλεύει “ψηλό γαζί” παριστάνοντας ότι συνεργάζεται.
Εντονη αντίδραση για τη λίστα
των 10 πρώην υπουργών
Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης έντονη ήταν η αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς για τη λίστα των 10 πρώην υπουργών που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα, οπό τους οποίους θα ζητηθεί να ανοίξουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ ζήτησε να ολοκληρωθεί ο κατάλογος, σημειώνοντας ότι ουδέποτε υπήρξε ομόφωνη απόφαση της Εξεταστικής, ενώ και ο Δήμήτρης Παπαδημούλης κατήγγειλε ότι ο κατάλογος που δόθηκε στη δημοσιότητα καταρτίστηκε εν αγνοία και ερήμην της επιτροπής πλήττοντας το κύρος της. Ο κατάλογος πάντως μένει ανοιχτός και δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα